Svarbiausias vyrų giminės priešas yra kepta mėsa - jos luobą sudaro kancerogenai, sukeliantys onkologines ir širdies bei kraujagyslių ligas ir didinantys cholesterino lygį kraujyje.

Po jos seka kiaušinienė. Turint omenyje, kad viename kiaušinyje yra 200 mg cholesterino ir daugiau nei 60% jo sudaro riebalai, galima suprasti, kodėl kiaušinienė pavojinga. Šis patiekalas padidina cholesterino kiekį kraujyje, o aukštas cholesterinas - tiesus kelias susirgti ateroskleroze ir įgyti erekcijos disfunkciją.

Faktas

Perdirbta mėsa ir lydytas sūris, kaip matoma iš tyrimų, turi kancerogeninių medžiagų, skatinančių vėžio vystymąsi. Juose taip pat yra nitrozaminų, kurie neigiamai veikia ir spermos gamybą, ir vyriškų hormonų kiekį kraujyje, ir sąlygoja nevaisingumą. O dar nitrozaminai gali sukelti silpnaprotystę.

Harvardo visuomenės sveikatos mokslininkai priėjo išvados, kad gatavų mėsos produktų vartojimas padidina širdies ir kraujagyslių sistemos susirgimų ir cukrinio diabeto atvejų skaičių. Tyrimo metu specialistai išanalizavo daugiau nei 1600 tyrimų duomenis apie perdirbtos ir neperdirbtos mėsos įtaką žmogaus sveikatai.

Neperdirbta buvo laikoma bet kokia raudona mėsa (ne paukštiena), o perdirbta - produktas, perdirbtas pridėjus cheminių konservantų. Gauti rezultatai rodo, kad kiekvienas 50 g gatavų mėsos produktų (pavyzdžiui, viena maža dešrelė) 42% padidino širdies ligų išsivystymo riziką ir 19% - diabeto.

Ir tai - dar ne visi pavojingi vyrams produktai. Cukrus, mokslininkų nuomone, taip pat turėtų būti išbrauktas iš vyrų raciono, juk nuo jo stiprioji lytis storėja dar greičiau nei nuo riebalų. Vyrai, atminkite: iš vienos cukraus molekulės jūsų kūne gaunamos dvi molekulės riebalų, tai per didelio kiekio gliukozės pasisavinimo organizme rezultatas.

Kuo pakeisti kenksmingus produktus:

Keptą mėsą: riebia jūrų žuvimi, mat joje yra omega-3 nesočiųjų riebalų rūgščių, kurios pašalina cholesteriną ir saugo nuo vėžinių ląstelių augimo.

Kiaušinienę: avižine koše, kuri mažina blogojo cholesterino lygį, valo kraujagysles.

Dešrą - jūros gėrybėmis ir grybais. Jūros gėrybėse gausu cinko, gerinančio spermos kokybę, o grybuose yra kone visi B grupės vitaminai, labai svarbūs nervų sistemos funkcionavimui, padedantys imunitetui kovoti su vėžiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)