Pakvieskite Tėvus vakarienės ir abiems iš karto praneškite apie savo sprendimą. Padovanokite Mamoms gėlių, Tėčiams - butelį gėrimo. Jeigu ne jie, kažin ar viskas būtų susiklostę būtent taip. Padėkokite jiems už tai. Jaunosios, paprašykite tėčio, kad nuvestų jus iki būsimo vyro. Tėtis bus tikrai laimingas.

Išvykite į priešvestuvinę kelionę. Pabėgsite nuo pasiruošimo šurmulio ir kitų žmonių nuomonių. Semkitės idėjų, energijos, naujų potyrių ir svajokite svajokite svajokite. Galbūt viskas, ką suplanavote pasirodys neverta pastangų ar išlaidų. Jei ne, tai bent jau pailsėsite.

Išsirinkite ceremonijos vietą. Jei jau nepamenate, kada paskutinį kartą buvote bažnyčioje, tai kodėl taip veržiatės ir šia proga? Civilinė santuokos ceremonija gali būti be galo romantiška. Šauniausia tai, jog galite patys suplanuoti kiekvieną jos detalę. Juk nebūtina tuoktis pilkuose santuokos rūmuose. Dvaras, švyturys, kopos, kaimo sodyba, senamiesčio kiemelis, piliakalnis, muziejus... Pasitelkite fantaziją.

Svarbiausi dalykai renkantis ceremonijos vietą

Metrikacijos biure pasidomėkite laisvomis datomis. Data gali padėti sutrumpinti vietų sąrašą.

Susiskaičiuokite svečius. Šeimos nariams ir porai artimiausių draugų gali užtekti mažo namelio su veranda, kurioje galite surengti jaukią ceremoniją. Jei norite, kad jūsų taip girdėtų ir pusiau pažįstami žmonės, galvokite apie didesnes erdves. Tik nepamirškite, kad ceremonijos metu svečiai turi sėdėti.

Nuspręskite, kiek civilizacijos jums reikės, kad jaustumėtės patogiai. Jei reikia apšvietimo, įgarsinimo, muzikos, neskubėkite į mišką. Kad ir kaip romantiškai atrodytų lempų girliandos miške, teks susitaikyti su garsiu generatoriumi.

Nėra vieno patarimo kaip išsirinkti suknelę ar kostiumą. Bet turiu keletą patarimų padėsiančių apsispręsti

Derinkite. Pirmiausia turi derėti suknelė ir kostiumas. Juk stovėsite šalia. Pilkas kostiumas, balti marškiniai, perlamutrinis kaklaraištis, kreminė suknelė ir balti bateliai. Ne!

Aprangą derinkite prie aplinkos. Arba atvirkščiai.

Negailėkite pinigų puikiems ir patogiems batams.

Nerodykite vestuvinės suknelės būsimam vyrui.

Nenumokite ranka į muziką. Jei turite atliekamų pinigų, tiesiog pasisamdykite bigbendą. Styginių kvartetą. Styginių kvartetą iš konservatorijos. Pogrindžio grupę, kuri groja rokenrolą. Arba tiesiog surinkite savo mėgstamiausią muziką į vieną aplanką ir susikurkite keletą grojaraščių: muzika ceremonijai, muzika po ceremonijos, muzika vakarienės metu, muzika po vakarienės...

Būtinai išsirinkite muziką, kuriai skambant ateisite iki jaunikio. Dar daug metų po šios akimirkos galėsite šypsotis netyčia išgirdę tą patį kūrinį.

Rinkdamiesi fotografus, būkite atidūs smulkmenoms. Besirengiančios jaunosios nuotraukos su nuoga krūtine (taip, radom tokią), pirštai, rankos, nosys ir kitos galūnės nuotraukų kampuose, chaosas nuotraukų fone ar tiesiog blizgantys veidai, raudonos akys ir  lėkštės su maisto likučiais. Mano patarimas šioje srityje - mažiau yra daugiau. Ieškokite bent dviejų fotografų komandos, pasidomėkite jų naudojama technika ir, jei jūs patys daugiau išmanote apie fotografavimą, tikrai ieškokite kitų. Pasidomėkite fotografais kituose miestuose. Atvažiavimo išlaidų padengimas gali būti net penkis kartus mažesnis nei kainos skirtumas.

Savo vestuves suplanavome per 4 mėnesius. Pradėjome nuo idėjos ir biudžeto planavimo. Išsirinkome datą (buvo vienintelė likusi laisva diena) ir išsirinkome nuošalią žvejo sodybą ant marių kranto. Išnaudojome vandens temą kurdami pakvietimus, korteles ant stalo, puošdami ceremonijos vietą ir galvodami pramogas. Daugiausia pastangų ir laiko buvo sugaišta ieškant tinkančių batelių.
Neieškojome muzikantų, tiesiog pasirūpinome gera aparatūra ir sukūrėme grojaraščius kiekvienai daliai. Tinkamus fotografus radome per mėnesį. Palengvinome jų darbą - papasakojom, kokio tipo nuotraukų norėtume. Viena iš jų - jaunikio veidas pagaliau išvydus jaunąją su suknele. Slėpti suknelę tikrai tikrai tikrai verta!

Pabaigai keletas trumpučių patarimų, nes aprašant kiekvieną, reiktų knygos: pasimokykite šokti, nusipirktus žiedus apsimaukite tuomet, kai nieko neveikiate ir šiek tiek pabūkite su jais, galbūt juos reikės padidinti ar sumažinti. Jaunosios, netepkite storo pudros sluoksnio, jei paprastai jo netepate, nes atrodysite kaip vaškinės. Pakvieskite mamą ir geriausią draugę ar sesę, kurios padės apsirengti ir pasidažyti. Nepamirškite puokštės. Jaunieji, pasidarykite manikiūrą, nes neprižiūrėtos rankos labai gerai matysis nuotraukose. Vilkėkite marškinius su sąsagomis. Negerkite iki ceremonijos, nenaudokite plastikinių puodelių vietoj taurių, padovanokite dovanų tėvams. Geriau daug mažų užkandžių nei vienas didelis patiekalas. Rinkitės silpnesnius gėrimus arba išradingai atskieskite ir pateikite, pvz., sangriją. Šypsokitės.

Nepamirškite, kad svarbiausia vestuvių dalis yra ceremonija. Jai ir skirkite daugiausia dėmesio. Visa kita pasimirš tikrai greitai.

Anita P.

Šis rašinys - konkurso "Patark planuojantiems vestuves, laimėk romantišką savaitgalį" dalis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją