Užbėgant už akių komentarams, kad taip greitai galima suorganizuoti šventę tik provincijoje ir tik ne sezono metu, pabrėžiam, kad mūsų vestuvės vyko savaitgalį, vasarą, Vilniuje. Vestuvių organizavimo moto buvo „Pažintys ir derybos“ , t.y. su visais ir visur derėjomės ir stengiamės remtis rekomendacijomis bei pažintimis.

Vieta

Miestas. Švęsti vieno iš jaunųjų gimtajame mieste. Tokiu atveju bus sutaupyta nakvynės išlaidų ir transporto. Pusė svečių gali nakvoti savo namuose, priimdami pernakvoti ir iš kito miesto atvykusius kito iš jaunųjų draugus (jaunimą). Tėvams, seneliams ir kitiems vyresniams giminaičiams iš kito miesto patariame išnuomoti butą, nes nuomoti butą yra daug pigiau, jaukiau ir komfortiškiau negu viešbutį (trijų kambarių butas su židiniu senamiestyje kainavo tikrai pigiau negu trys atskiri dviviečiai kambariai ne centre esančiame viešbutyje). Butą išrinkome likus vienai savaitei iki vestuvių.

Puotos vieta. Švenčiant restorane nukris begalė rūpesčių ir papildomų išlaidų: nereikės rūpintis padavėjais, virėjais, aplinkos puošimu, stalo dengimu, nuvykimu į kokią užmiesčio sodybą. Gero restorano vadybininkai, remdamiesi savo ryšiais ir patirtimi, patars ir dėl muzikos, ir dėl vestuvių programos išdėliojimo. Restoraną pradėjom rinktis likus dviems savaitėms iki vestuvių: vieną vakarą išsiuntėm to paties turinio el. laišką, prašydami atsiųsti pasiūlymą vestuvėms maždaug 15 patinkančių restoranų, atsakymus gavom per kelias dienas. Likusį laiką derinom sąlygas su išsirinktu restoranu. Patariame rinktis tokį restoraną, kuris turi jaukų, gražiai apšviestą kiemelį, nes dalis svečių nuolat bus lauke, be to, bus galima paįvairinti vakarienę, pvz . svečių pasitikimą ir torto įnešimą naktį darant lauke.

Maistas ir gėrimai

Restorane su vadybininku reikia smulkiai aptarti meniu, paprašyti bandomosios vakarienės, pasiderėti dėl alkoholio (dėl galimybės dalį pirkti vietoje, dalį įsigyti kitur). Siūlome rinktis ne „kaimiško stiliaus“ stalą, nukrautą silkėm ir mišrainėm, kurios greitai sušvinksta ir atrodo visai ne iškilmingai, o vakarienę iš padavėjų atnešamų patiekalų: užkandžio, dviejų karštu patiekalų, atgaivos tarp karštų patiekalų (pvz. šerbeto) ir deserto. Besirenkant svečiams šventiškumo suteikia padavėjai, besisukiojantys tarp svečių ir siūlantys vyną, šampaną bei vieno kąsnio užkandėles.

Suknelė

Visus vestuvinių suknelių salonus galima apžiūrėti per kelias dienas, svarbu susidaryti salonų sarąša ir į visus prieš ateinant pasiskambinti bei rezervuoti laiką matavimuisi, kad nereikėtų laukti eilėje (ypač einant matuotis po darbo ar savaitgaliais). Suknelei išsirinkti ir pataisyti prireikė trijų savaičių.

Vestuvių programa ir vedėjai

Vedėjais gali pabūti draugai/giminaičiai, mėgstantys pašnekėti ir būti dėmesio centre. Tokiu atveju šventės metu nebus svetimų žmonių, banalių kalbų ir bus sutaupyta. Prie programos sudarymo gali prisidėti visi vestuvėse dalyvaujantys draugai: kiekvieno prieš vestuves paprašyti atsiųsti pasiūlymą, kokį žaidimą ar atrakciją jie norėtų pamatyti. Programos sudarymu pradėjom rūpintis likus dviems savaitėms iki vestuvių.

Muzika

Patariame užsisakyti DJ, kuriam jaunieji ir jaunųjų draugai iš anksto pateikia savo mėgstamiausių dainų sąrašą.

Dėl žiedų kūrimo pas juvelyrą, atnešant savo auksą, šukuosenos darymo pas „savo“ kirpėją ir fotografo pasirinkimo tik pagal rekomendacijas bei vestuvių kvietimo išsiuntimo internetu nebesikartosim, nes ir taip viskas aišku

Ko nedarėm ir niekada nedarytume, remdamiesi kitų patirtimi:

- važinėjimosi „į gražias vietas“ – susigadina išeiginiai aukštakulniai, beklampojant po pievas ir akmenis, visi pavargsta, išalksta, į vakarinę dalį atvyksta permirkę prakaitu ir nusikalę;

-„antros dienos“ – visi pagiringi, nekaip atrodantys (ypač moterys su pusiau išsiardžiusiom šukuosenom), svajojantys kuo greičiau grįžti namo;

- baseino/pirties šventimo vakarą (moterys pasidaro šimtus kainuojančius makiažus, šukuosenas, o po to viskas staiga nuplaunama nesulaukus puotos pabaigos).

Sėkmės planuojant!

A.K.

****

Šis rašinys - konkurso "Patark planuojantiems vestuves, laimėk romantišką savaitgalį" dalis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją