Rūpestingos nuotakos, rinkdamos pamergėms sukneles, ieško išskirtinių idėjų. Anksčiau nuotakos tiesiog pasakydavo, ką vyriausioji ir kitos pamergės turi vilkėti, ir šios įsigydavo nurodytas savo dydžių sukneles.

Tačiau naujos tendencijos - tai didesnės pasirinkimo galimybės, o kartais - ir būdas sutaupyti pinigų. Kai kurios nuotakos išrenka spalvą, o pamergės įsigyja joms patinkančių stilių sukneles; kitos nuotakos leidžia pasirinkti modelį, bet nurodo suknelių spalvą ir ilgį.

Juodos pamergių suknelės

Viena populiari tendencija - paprašyti pamergių per vestuves vilkėti juodas sukneles. Daugelis merginų savo spintoje tokią turi, tad nereikės išlaidauti. O toms, kurios neturi, bus puiki proga įsigyti - tuo labiau, kad tokią suknelę galės dar ne kartą apsivilkti.

Tiesa, šis variantas tiks ne visoms vestuvėms. Priklausomai nuo vestuvių oficialumo, nuotaka gali norėti nurodyti suknelės ilgį, stilių, audinį ar iškirptės formą.

Atkreipkite dėmesį į tai, kad juodais apdarais mėgsta puoštis ir svečiai. Jei pamergės vilkės juodai, kaip jos išsiskirs iš kitų svečių?

Vienas iš būdų - paprašyti, kad pamergės su savimi turėtų ryškių spalvų gėlių puokštes ir avėtų ryškiaspalviais tos pačios spalvos bateliais.

Ta pati spalva, bet koks stilius

Šis variantas kiek primena jau minėtąjį, tik suknelės neturi būti juodos. Nuotaka pasiūlo vieną spalvą - mėlyną, rudą, rožinę - o pamergės išsirenka suknelių stilius. Gali būti, kad suknelės bus labai skirtingos, įvairių atspalvių, tačiau jei pamergių daug, gali gautis įdomus ir subtilus “vaivorykštės” efektas. Kitas privalumas - pamergė tos spalvos suknelę jau gali turėti savo spintoje, tad nereikės išlaidauti.

Šis variantas labiausiai tinka didelėms vestuvėms, kai pamergių yra penkios ar daugiau. Tokiu atveju variacijos atrodo suplanuotos, o suknelės - labiau suderintos. Kad būtų truputį panašiau, nuotaka gali paprašyti vilkėti to paties ilgio sukneles, pavyzdžiui, iki kelių ar pusės blauzdų. Tokių suknelių pasirinkimas didelis, tad pamergės galės įsigyti joms patinkančias neišleisdamos daug pinigų.

Verta prisiminti, kad kai kurie skirtingi atspalviai kartu atrodo geriau nei kiti. Tai mėlyna, geltona, ruda, violetinė ir rožinė. Jei nuotakos vilkės skirtingų atspalvių raudonas, žalias ar oranžines sukneles, gali trūkti vientisumo.

Ta pati spalva, ilgis, bet skirtingi stiliai

Dar vienas būdas - duoti konkretesnius nurodymus, pavyzdžiui, išsirinkti  tam tikros spalvos ir ilgio suknelę. Pamergėms beliks pasirinkti stilių. Rezultatas - merginos derės tarpusavyje, tačiau turės galimybę priderinti sukneles prie savo figūrų, išsirinkti tai, kas atspindėtų jų asmenybes ir galbūt paieškoti pigesnio varianto. Tikėtina, kad šiomis suknelėmis merginos galės dar ne kartą pasipuošti. O jei ir ne, bent vestuvių dieną jos jausis patogiai, nes suknelės atspindės jų skonį.

Keletas pastebėjimų: tegul pamergės nuotakai ar vyriausiajai pamergei praneša, kurias sukneles išsirinko ir kokie jų dydžiai. Tada vienas atsakingas asmuo tegul visas sukneles užsako vienu metu. Labiau tikėtina, kad suknelės bus pasiūtos iš tuo pačiu metu dažytų audinių, tad mažiau skirsis atspalviai.

Antra, net ir to paties dizainerio kurtos tos pačios spalvos, bet nevienodų stilių suknelės gali būti pasiūtos iš skirtingų audinių - dėl to gali skirtis jų atspalviai. Tai nebus labai pastebima, nebent pamergės stovės viena šalia kitos ryškioje dienos šviesoje.

Toks pat stilius, skirtingos spalvos

Viena naujesnių tendencijų - pamergėms išrinkti vieno stiliaus, bet skirtingų spalvų sukneles, kad būtų sukurtas vaivorykštės efektas. Populiariausios - rudeniškų spalvų „vaivorykštės“ (aukso, sodri oranžinė, tamsiai raudona, baklažano spalvos). Kitas, subtilesnis, variantas - pastelinė „vaivorykštė“ (rausva, šampano, mėtos, melsva, levandos spalvos).

Spręsdama, kokias sukneles parinkti pamergėms, nuotaka taip pat turėtų atsižvelgti į vestuvių temą ir oficialumo lygį. Taip pat pagalvokite apie kiekvienos pamergės asmenybę bei stilių ir ar dėl to gali kilti kokių nors nesklandumų. Ir nors vestuvių puotos dalyviai yra svarbi vestuvių dalis, nuotakos ir jaunikio žodis turi būti paskutinis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją