Spalvinga receptų knyga prieštarauja požiūriui, kad žaliavalgiai maitinasi tik vaisiais, daržovėmis ir salotų lapais. Pasak jos, iš termiškai neapdorotų, gyvų produktų galima sukurti ir pagaminti be galo daug skanių ir sveikų patiekalų, gėrimų, saldumynų bei duonelių. „Geriausi RawRaw receptai žaliavalgiams“ – ne tik instrukcijos ar idėjos, kokius patiekalus gaminti, bet ir teorinė informacija apie gyvąjį maistą, sėklų daiginimą ir žaliajai mitybai praversiančią buitinę įrangą.

„Aš jokiais būdais neraginu visų skubiai tapti žaliavalgiais, – sako Olga Dzindzaleta. – Mano tikslas bus pasiektas, jei bent dalis skaitytojų įtrauks į savo mitybą daugiau gyvų žaliųjų produktų. Juk tai daryti visiškai nesudėtinga!“

Prieš pustrečių metų Dzindzeletų šeima atidarė vieną pirmųjų žalio maisto restoranų Vilniaus senamiestyje, vėliau pradėjo rengti kulinarines pamokas, kuriose moko pradedančiuosius žaliavalgius gaminimo principų ir improvizacijų virtuvėje. Paskutinis jų pasiekimas – visos šeimos parengta knyga „Geriausi RawRaw receptai žaliavalgiams“.

„Žalias“ arba „gyvas“ (angl. Raw) maistas – tai toks maistas, kuris gali būti termiškai apdorotas ne aukštesnėje nei 42 laipsnių temperatūroje. Dažniausiai žalias maistas termiškai visai neapdorojamas. Tokiu būdu jame išlieka tiek spalvos, tiek gyvas vanduo, tiek organizmui reikalingi vitaminai ir mineralai bei enzimai (fermentai).

Knygos „Geriausi RawRaw receptai žaliavalgiams“ pristatymas įvyks Vilniaus knygų mugėje vasario 22 dieną (penktadienį), 16 val., konferencijų salėje 3.2. Apie gyvojo maisto naudą ir privalumus pasakos ne tik autorė Olga Dzindzaleta ir jos šeimos nariai, bet ir Ann Wignore fondo, skatinančio sveiką gyvenimo būdą, direktorius Lietuvoje Paulius Jaruševičius.

O laukiant knygos pristatymo, „Geriausi RawRaw receptai žaliavalgiams“ autorė siūlo išmėginti paprastus spanguolių ir kokosų sausainius.

Jiems reikės: 2 stiklinių kokosų drožlių, stiklinės migdolų riešutų, stiklinės kokosų aliejaus, stiklinės džiovintų spanguolių, 2 šaukštų medaus.

Eiga: Sumalti migdolų riešutus smulkintuvu iki miltų. Pridėti kokosų drožlių, spanguolių, įpilti kokosų aliejaus, įdėti medaus. Sumaišyti iki vientisos masės. Suformuoti nedidelius kamuoliukus. Galima apvolioti kokoso drožlėse ir iš karto valgyti, taip pat galima padžiovinti maisto džiovintuve 4–5 valandas, kol masė sukietės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)