Reikės:

1 didelė cukinija
0,5 kg morkų (supjaustytų griežinėliais)
0,5 kg svogūnų (supjaustytų kubeliais)
0,5 kg paprikų (supjaustytų juostelėmis)
0,5 kg pomidorų (supjaustyti stambiai)
3 didelių apelsinų (supjaustyti kubeliais, be žievelės)
2 stiklinės cukraus
1 a. š. citrinos rūgšties
1 v.š. druskos
0,5 l pomidorų padažo
1 stiklinė aliejaus
1 česnako galva

Cukiniją nulupam, išimam sėklas, dalinam per pusę. Vieną dalį supjaustom kubeliais, kitą dalį sutarkuojam stambiai. Dedam į puodą.

Įpilam:

0,5 litro vandens,
2 stiklines cukraus,
1 a.š. citrinos rūgšties.

Troškinam, kol cukinija pasidaro skaidri, apie 20-30 min.

Į kitą troškintuvą dedam supjaustytas morkas, svogūnus, paprikas. Viską patroškinam apie 15 min (be vandens!!!)

Šitą troškinį supilam į išsitroškinusią cukinija.

Dabar sudedam pomidorus ir apelsinus. Įberiam druską, susmulkintą česnaką, pomidorų padažą ir aliejų.

Visa tai troškinam apie 30 min. pamaišydami, kad neprisviltų.

Išpilstom į stiklainiukus, užsukam, apverčiam, kol atšals.

Nors receptas ne mano sugalvotas, bet mūsų šeimoje ir giminėje jis buvo išrinktas pačiu pačiausiu, kad paragavus iškart paprašė užkonservuoti daugiau. Labai tinka ir kaip padažas, ir sumaišyti su mėsa – tada gaunasi puikus troškinys, greitai ir labai skaniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)