Reikės:

350 g La Pastos šviežių Penne makaronų
25 g sviesto
1 št. alyvuogių aliejaus
150-175 g šaldytų žirnelių
1 skiltelės česnako
150 g vištienos sultinio arba balto vyno
175 g grietinėlės
115 g Prosciutto kumpio
Druska, pipirai
Petražolės, prieskoninės žolelės

Puode ištirpdykite sviestą su alyvuogių aliejumi, įdėkite nuluptą ir suspaustą česnako skiltelę kartu su šaldytais žirneliais. Kai viskas gerai įkaista, supilkite vištienos sultinį arba baltą vyną. Sudėkite smulkintas petražoles, druską ir pipirus. Virkite 5-8 min., kol skystis nugaruos.

Padidinę virimo temperatūrą supilkite grietinėlę ir virkite dažnai maišydami kol gausite kreminės konsistencijos padažą. Baigę virti sudėkite Prosciutto kumpį.

Verdame makaronus pasūdytame vandenyje apie 4min. Išvirtus makaronus sumaišome su paruoštu padažu, pagardiname prieskoninėmis žolelėmis. Buon appetito!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)