10 vnt. reikės:
30 g bertoletijų
50 g anakardžių
100 g moliūgų sėklų
1 žiupsnelis smulkios jūros druskos
5 didelės minkštos datulės be kauliukų (pvz., „Medjool“)
2 šaukštai natūralios kakavos
1 šaukštas peruvinių pipirnių miltelių
3 šaukštai gryno kokosų aliejaus
Rutuliukams apvolioti:
1 šaukštas peruvinių pipirnių miltelių
2 šaukštai natūralios kakavos
Eiga:
Sudėkite riešutus ir sėklas į virtuvinį kombainą ir sutrinkite kreminę masę.
Į ją sudėkite visus likusius tešlai skirtus produktus ir gerai sutrinkite.
Kabinkite po kupiną šaukštą masės ir tarp delnų sukdami formuokite rutuliukus, apvoliokite pipirnių ir kakavos mišinyje ir dėkite į lėkštę. Rutuliukus pusvalandį palaikykite šaldytuve, sandariame inde.