Produktai:

2 stiklinės kvietinių miltų,
1 stiklinė rupių ruginių miltų,
5 šaukštai sviesto,
1/2 šaukštelio druskos,
150 ml šilto vandens,
4 bulvės,
60 g lydyto sūrio.

Kaip gaminti:

1. Nuskuskite bulves, supjaustykite į keturias dalis ir užkaiskite.

2. Sūrį sutarkuokite burokine tarka.

3. Blynų tešlai sumaišykite miltus su 3 šaukštais sviesto, įberkite druskos ir pertrinkite.

4. Po truputį pilkite vandenį ir maišykite, kol gausite tamprią tešlą. Tešlą uždenkite lėkšte ir palikite pusvalandžiui pastovėti.

5. Tešlą padalinkite į 6 – 8 dalis, iš kiekvienos iškočiokite po lakštą.

6. Bulves sutrinkite, kai pravės, suberkite pusę sūrio, išmaišykite.

7. Ant pusės lietinio uždėkite bulvių masės, dar užberkite sūrio ir užlenkite kita lietinio puse. Nedėkite daug įdaro, lietiniai neturi būti stori.

8. Patepkite sulenktus lietinius sviestu ir dar kartą perlenkite perpus. Gautą trikampį kiek pakočiokite.

9. Įkaitinkite keptuvėje sviestą ar aliejų ir iškepkite lietinius su įdaru.

Skanaus!

Mėgstate gaminti? Atsiųskite savo receptą!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)