Jums reikės:

115 g. sviesto,
120 g. miltų,
3/4 šaukštelio kepimo miltų
žiupsnis druskos,
150 g. cukraus,
2 kambario temperatūros kiaušiniai,
esencijos
romo
4-5 dideli obuoliai

Receptas:

Pirmiausia reikia ištirpinti sviestą. Kol šis tirpsta, miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišome dubenyje. Plakikliu reikia išplakti cukrų ir kiaušinius ir į šį mišinį supilti romo/migdolų/vanilės esenciją, dar paplakti. Šitą plakinį supilti į miltų masę ir pradėti maišyti, po truputį supilti ištirpintą sviestą.

Nulupti obuolius, kad būtų minkšti ir be odelių – geriausiai tinka sultingi ir rūgštūs obuoliai. Juos reikia įmaišyti į tešlą ir neišsigąsti, kad jų atrodo daug daugiau nei tešlos. Svarbu, kad obuolių skiltelės apsivoliotų joje šiek tiek, pyragas bus drėgnesnis (ir maloniai slys gomuriu). Žodžiu, obuolių čia beveik neįmanoma padauginti.

Dėti į apvalią, nusiimančiais šonais formą arba į keturkampę formą, tik reikia popieriaus įtiesti ir sviestu patepti. Kepti apie valandą, 180 laipsnių temperatūroje. Iš keturkampės formos išimti tik atšalus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)