San Sebastianas – maisto mylėtojų rojus. Tęsdamas pasakojimą apie tapas, šią savaitę L.Čeprackas siūlo receptą iš Baskų krašto, kur užkandžiai tapas vadinami pinčomis (Pintxos).

„Pats žodis pintxo reiškia smeigtuką, pagaliuką, kuriuo persmeigiate šį mažą užkandį, tačiau tai nereiškia, kad visos pinčos būtinai persmeigiamos smeigtuku. Kaip sako patys baskai, pinčos - tai aukštoji virtuvė miniatiūroje. Jos yra sudėtingesnės bei reikalaujančios daugiau darbo ir išmonės”, - pasakoja L.Čeprackas.

Pasak jo, geriausias pinčas galima surasti San Sebastiane, kurio jaukiame senamiestyje gausu puikių barų ir užeigų, kurių lankytojai gali pabandyti įvairiausių gardžių skanėstų.

Šį kartą DELFI skaitytojams L.Čeprackas siūlo išmėginti pinčų su karamelizuotais svogūnais, keptu ožkos sūriu ir medumi receptą.

Reikės:

200 g minkšto ožkos sūrio
2 svogūnai
50 g cukraus
50 ml vyno acto
30 ml aliejaus
50 g miltų
50 g medaus
Druskos ir pipirų
Prancūziško batono

Kepimui:

Miltų
1 išplakto kiaušinio
Aliejaus kepimui

Kaip gaminti:

Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir kepkite svogūnus, kol jie pasidarys skaidrūs ir minkšti. Suberkite cukrų bei supilkite actą, kaitinkite maišydami, kol skystis išgaruos ir masė sutirštės. Atvėsinkite.

Ožkos sūrį sutrinkite šakute, paskaninkite grūstais maltais pipirais ir druska, jei jos trūksta.

Drėgnomis rankomis suformuokite graikiško riešuto dydžio rutuliukus. Juos apvoliokite miltuose, tada kiaušinio plakinyje, tada vėl miltuose ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje, kol jie paskrus iki gražios auksinės spalvos.

Ant paskrudintos duonelės uždėkite karamelizuotų svogūnų, ant viršaus - kepto sūrio rutuliuką, palaistykite skystu medumi ir persmeikite smeigtuku.

Jei medus nėra skystas, jį galite ištirpinti vandens vonelėje arba mikrobanginėje 20 sekundžių intervalais.

Skanaus!

O kitoje realybės šou „Pragaro virtuvė” laidoje matysite, kaip šou dalyviams tenka ruošti vakarienę, pradedant nuo pačios esmės – juk pirmiausia tą, kurį nori iškepti, reikia pagauti… Tad šįkart restorano lankytojų klausimai, kad gal virėjai dar tik vištą gaudo, nebus toli nuo tiesos…

„Pragaro virtuvė” – pirmadienį 20.25 per BTV

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)