Jei griežtai laikotės treniruočių grafiko, jums reikėtų sumažinti apkrovas likus savaitei iki menstruacijų pradžios, mano specialistai. Nerviniai audiniai aplink kelio raumenis tampa aktyvesni būtent trečiąją ciklo savaitę, ir šis aktyvumas tiesiogiai veikia sąnario stabilumą. Štai kodėl kelio traumas dažniau gauna moterys nei vyrai.

Eksperimento metu testų dalyvės kasdien matavo kūno temperatūrą ir nervų aktyvumo lygį. Temperatūra po ovuliacijos šiek tiek padidėdavo, o prieš naujo ciklo pradžią nukrisdavo. Hormonų progesterono ir estrogeno lygis sumažėdavo paskutinę savaitę prieš menstruacijas, o nervų aktyvumo pikas buvo trečiąją savaitę.

Profesorius Metju Tenanas, vienas eksperimento autorių, perspėja moteris, kurios aktyviai sportuoja, kad tokie pokyčiai organizme gali būti potencialiai pavojingi sveikatai. Todėl reikia įdėmiai klausytis savo organizmo ir sumažinti apkrovas likus savaitei iki naujo menstruacijų ciklo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)