Didelės vestuvės, sveikinimai, atvirutės, linkėjimai ir vestuvinės nuotraukos, puiki nuotaika teikė vilties, kad kažkas mano gyvenime keičiasi į gerą. Pagaliau pirmą kartą gyvenime aš ištekėjau, tapau žmona.

Bet taip atrodė tada....

Mūsų gyvenimas pradėjo keistis po vestuvių, kai pasikeičiau vyro pavardę, po keturių mėnesių. Staiga mano vyras negrįžta tris paras namo (tai įvyko mūsų gyvenime pirmą kartą), skambinau į ligonines, kreipiausi į policiją, draugus, tėvus, pažįstamus - jo nėra....

Po trijų parų gaunu žinutę, kad jis ateis susirinkti daiktų iš namų, nes jis nori pabūti vienas, patikrinti savo jausmus. Jis atėjo namo šaltas ir abejingas, niekada jo tokio nemačiau ir pasakė, kad myli mūsų bendrą pažįstamą ir ji laukiasi nuo jo vaikelio. Beje, prieš tris dienas iki mūsų vestuvių pažįstamos vyras žuvo Afganistane, ji greit susitvarkė savo gyvenimą su kitu (mano vyru). Tai buvo šokas, nes tai buvo pasakyta gruodžio 13 dieną prieš pat šventes, prieš jo 40 gimtadienį.

Aš likau viena, Pirmi mėnesiai po vestuvių ir štai - neištikimybė... Kurios nesitikėjau, kitaip nubūčiau ėjus prieš altorių prisiekinėti amžiną meilę prieš tėvus ir artimuosius, nebūčiau dariusi atsisveikinimo spektaklio.

Viskas taip greit riedėjo žemyn: jis pas pasiūlė rinktis popierius ir ruoštis skyryboms, bet, deja, skyrybos galimos tik po metų pagal dabartinius įstatymus. Jaučiau, kaip žemė slydo man po kojų, kaip gyvenimas sustojo tą akimirką, kai jis mane išdavė. Likau viena su savo skausmu, širdgėla, kartėliu...

Man tuomet padėjo cerkvė - šventas Nikolajus stebukladarys išklausė mano maldas ir kiekvieną dieną vis jaučiausi stipresnė. Maldos man suteikė stiprybės. Išsiskyrėm abiejų sutikimu tik praėjus metams.

Niekam nelinkiu pajusti neištikimybės skonio....

Jeigu kas manęs paklaustų, ar galima atleisti neištikimybę? Manau, kad nei atleisti, nei užmiršti jos negalėsiu. Ji išlieka visam laikui kaip randas širdyje, kurį reikia gydyti ir nežiūrėti atgal.....

Antanina

******

Tai konkurso "Kas pasikeičia po vestuvių" dalyvio rašinys. Dalyvauk konkurse ir TU! Laimėk kvietimą (dviems) apsilankyti Molėtų rajone prie ežero įsikūrusiame viešbutyje "SPA Hotel Belvilis" (su nakvyne).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją