Tokias svajones mes turėjome ir tebeturime VISOS. Man keista girdėti, kai draugė, kažkada taip pačiai svajojusi, prabyla, kad vestuvės - išmislas, tiesiog balius, antspaudų padėjimas, ir visa tai nieko nekeičia, bevertis pinigų laidymas.

Aš susimastau... Ką čia bendro turi pinigai? Vestuvės nebūtinai didelė prabangi puota, juk būna ir daug paprastesnis ir kuklesnis tos dienos minėjimas, nes vestuvės tai ne balius, tai dviejų žmonių apsisprendimas kurti ateitį drauge, tai dvasiniai ir moraliniai pokyčiai žmoguje.

Dauguma teigia, jog niekas nesikeičia, juo labiau jeigu iki tol pora gyveno kartu, bet deja, aš visada prieštarauju šiai nuomonei.

Kas pasikeičia po vestuvių? Pirmiausia nebelieka Aš ir Tu, atsiranda sąvoka MES. Ir to tikrai nebuvo, kol gyvenome kaip visi mėgsta sakyti „susidėję“. Taip, buitis kaip ir buvo, tokia ir liko, tačiau ne dėl geresnės buities vyksta santuoka, o kaip jau minėjau dėl dvasinių, moralinių dalykų. Mūsų atveju po vestuvių atsirado didesnis pasitikėjimas savimi, tuo, ką darai, kiekvienas žingsnis daromas su mintimi, jog visa tai dėl MŪSŲ. Nenusakomas saugumo ir ramybės jausmo išaugimas iki begalybės.

Taupome, planuojame ir svajones pildome KARTU. Kaip priesaikoje sakome: ir vargą, ir džiaugsmą, ir skurdą – visa, kas tik pasitaiko margame pasaulyje, dalinamės per pusę.

Svarbiausias pokytis - vaikai. Didžiausias gyvenimo stebuklas pradedamas santuokoje, subrendusių bei tvirtai apsisprendusių būti kartu, kol širdys plaks, žmonių šeimoje. Žinantys, ką daro, ir kur drauge eina tėvai – nepakeičiama aplinka augančiam vaikui. Galbūt atsiras tokių, kurie teigs, jog nesąmonė, taip būna ir „sugyventinių“ poroje, tačiau... Po santuokos, nei gyvenant „susidėjus“, taip lengvai „nespjausi“ ir nesakysi: žinai, brangioji/brangusis, nesutampa mūsų charakteriai, gal pagyvenkim atskirai, susirenku savo daiktus, išeinu, o toliau žiūrėsim, ar kas mums išeis dar.

Niekieno neverčiamas sudaryti santuoką žmogus jaučia daug didesnę atsakomybę už savo veiksmus. Gyvenimas santuokoje - tai šimtakeriopai didesnė ATSAKOMYBĖ nei gyvenimas tiesiog „susidėjus“.

Jei manote, jog šalia Jūsų miega TAS žmogus, kuris turėtų būti šalia iki tol, kai užmerksite akis, bet, deja, Jūsų nejungia santuoka – esate bailys. Žmonės bijo gyventi santuokoje, nuvertina šį sakramentą, nes mūsų šiuolaikiška visuomenė labai palanki tiesiog gyvenimui „susidėjus“ ir kam čia dar apsunkinti gyvenimus santuokoje, kai galima pabandyti save gyvenat su įvairiais partneriais - nepasisekė su vienu, tai gal pasiseks su kitu - bet, deja... Graži, ilga, darni meilė ir santuoka – tai prasmingiausias ir daugiausiai vaisių žemėje duodantis poros DARBAS.

Gintarė

****

Tai konkurso "Kas pasikeičia po vestuvių" dalyvio rašinys. Dalyvauk konkurse ir TU! Laimėk kvietimą (dviems) apsilankyti Molėtų rajone prie ežero įsikūrusiame viešbutyje "SPA Hotel Belvilis" (su nakvyne).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją