Turtuolis ukrainietis Genadijus Zleskij pasamdė aktorių trupę, kad galėtų pats suvaidinti spektaklyje ir pasipiršti savo mylimai moteriai. Už šią romantišką idėją jis sumokėjo 40 tūkst. litų.

Spektaklyje „Romantikai“ prisidengęs teatrališka kauke Genadijus vaidino pagrindinį vaidmenį. Spektaklio pabaigoje, kai jo personažas turėjo prisipažinti mylįs istorijos heroję, jis nusiplėšė kaukę ir pareiškė: „Ne, moteris, kurią myliu, yra Viktorija ir ji sėdi šeštoje eilėje. Ar tekėsi už manęs, Viktorija?“ Apstulbusi moteris tokio pasiūlymo negalėjo atsisakyti.

Amerikietis Bernis Pengas perprogramavo savo merginos mėgstamą kompiuterinį žaidimą „Bejeweled“. Jai pasiekus tam tikrą taškų slenkstį, ekrane pasirodė sužadėtuvių žiedas su prašymu tekėti už Pengo. Ši istorija paplito internete, ją pastebėjo ir „Bejewelled“ žaidimo gamintojai. Susižavėję įsimylėjusio jaunikio išradingumu jie nesupyko už neteisėtą perprogramavimą.

Ieškodamos romantikos kai kurios jaunavedžių poros susituokti važiuoja į egzotiškas šalis, o kitos ne mažiau romantiškai tuokiasi gimtinėje. Lenkų Evos ir Pavelo Jaworzno vestuvių ceremonija pateko į Gineso rekordų knygą. Jie susituokė po vandeniu, o ceremonijoje dalyvavo net 275 svečiai. Jaunieji susipažino nardymo kursuose ir nusprendė, kad svarbiausia jų gyvenimo šventė turi vykti po vandeniu. Ceremonijoje dalyvavo kunigas, jaunieji perskaitė priesaiką pirštu liesdami tekstą, apsikeitė žiedais ir narų kalba vienas kitam tarė „taip“.

Daugiausia porų po vandeniu vienu metu susituokė Tailande: Ko Kradan saloje žiedus sumainė 34 poros iš 22 šalių.

Po vandeniu patinka tuoktis ir lietuviams. Prieš dešimt metų Lietuvoje įvyko pirmosios vestuvės po vandeniu. Trakuose, Galvės ežero dugne, susituokė vilniečiai Aušra ir Tauras Gaiveniai. Šią romantišką vestuvių ceremoniją po vandeniu jie laimėjo dalyvaudami vienos radijo stoties konkurse. Sužadėtiniai tuoktuvėms ruošėsi lankydami nardymo kursus.

Tikroji jų vestuvių ceremonija įvyko bažnyčioje, paskui jaunieji nėrė po vandeniu. Galvės ežero dugne jaunavedžiams buvo pastatytas didžiulis medinis sostas, „ceremonmeisteris“ nardymo instruktorius iš baltos kriauklės išėmė vestuvinius žiedus, jais apsikeitę jaunieji pasibučiavo.