Skanių blynų paslaptys
Produktai blynų tešlai neturi būti šalti – tik kambario temperatūros arba šiltesni. Idealu, jeigu kepsite ketaus keptuvėje. Jei tokios neturite, tiks ir paprasta kokybiška keptuvė.
Paruoštą tešlą reikia palikti pastovėti 30 minučių, kad ji subręstų. Blyneliai bus elastingesni, netrūkinės kepant.
Blynelius kepti reikia neskubant, ant lėtos ugnies – tada jie gražiai apskrus. Prieš pradedant kepti reikia gerai įkaitinti keptuvę.
Jei blynų recepto sudėtyje yra augalinio aliejaus, į keptuvę daugiau jo pilti nereikia, tik prieš kepant pirmuosius blynus reikia aliejumi ją sutepti.
Prieš kepdami naują blynų porciją, būtinai vėl išmaišykite tešlą, ji turi būti vientisa.
Reikės:
1 stiklinės miltų,
1 stiklinės pieno,
1 stiklinės gazuoto vandens,
1 valg. šaukšto cukraus,
2 kiaušinių, sodos (pusės arb. šaukštelio),
keleto lašų acto.
Sodą užgesinti actu, sumaišyti su miltais ir kitais produktais. Kiaušinius suplakti į tešlą ir vėl išmaišyti. Kad tešla būtų vienalytė, be gumulėlių, geriau išplakti mikseriu.
Reikės:
1 litro pasukų,
2 kiaušinių,
40-50 ml aliejaus,
1 arb. šaukštelio sodos,
trupučio druskos ir cukraus,
1,5 litro vandens,
miltų.
Išplakite pasukas, kiaušinius su druska ir cukrumi. Suberkite miltus, kad tešla būtų tirštos grietinės konsistencijos. Supilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Paskui suberkite sodą.
Vandenį užvirinkite ir pilkite plona srovele į tešlą tuo pat metu greitai maišydami. Sekite, kad tešla nebūtų pernelyg skysta.
Reikės:
3 stiklinių kefyro,
2 kiaušinių,
po pusę arb. šaukštelio sodos ir druskos,
4 valg. šaukštų krakmolo,
8 valg. šaukštų su kaupu miltų,
3 šaukštų saulėgražų aliejaus,
cukraus pagal skonį.
Į kefyrą suberti sodą, išmaišyti, palikti keletui minučių pastovėti. Sumaišyti išplaktus trynius, krakmolą, miltus ir kefyrą (kad tešla būtų vienalytė, pilti kefyrą po truputį, vis pamaišant). Baltymus išplakti su druska ir sumaišyti su aliejumi. Supilti mišinį į tešlą ir gerai išmaišyti.