aA
Ši sriuba iš tiesų labai greit pagaminama, bet jos skonis dėl to nenukenčia. Žinoma, daug labiau apsimoka pirkti nevirtus burokėlius, bet juos reikia ilgai virti, tad kartais, kai mažai laiko arba kai tiesiog nesinori ilgai stovėti prie puodų, galima nusipirkti jau išvirtų burokėlių.
Itin greit pagaminama gardi burokėlių sriuba tinginiams
© Shutterstock nuotr.


Produktai:

2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
500 g virtų, tarkuotų burokėlių
100 g salierų šaknies
druskos pagal skonį
1 valg. šaukštas cukraus
1 arb. šaukštelis kmynų
2 valg. šaukštai pomidorų pastos
2 lauro lapai
4 kvapieji pipirai
3 česnako skiltelės
Vienos citrinos sultys
2 kubeliai daržovių sultinio
2 l vandens
Patiekiant
grietinės pagal skonį
smulkintų žalumynų pagal skonį

Puode įkaitinkite aliejų, sukrėskite tarkuotą salierą, po kelių minučių – pipirus, laurų lapus ir kmynus. Maišydami kepinkite dar porą minučių ir tada sukrėskite tarkuotus burokėlius, pomidorų pastą, smulkiai supjaustytus česnakus, suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir toliau kepkite 2-3 minutes. Nedideliame verdančio vandens kiekyje ištirpinkite sultinio kubelius ir įpilkite į puodą. Uždenkite dangčiu ir virkite 5-8 minutes. Paragaukite, jei reikia, dar pasūdykite, įpilkite vandens ar įspauskite citrinos sulčių.


Patiekite su grietine ir smulkintais žalumynais. Jei norite aštresnio skonio, galite įberti smulkintų aitriųjų paprikų , įpilti aštraus padažo ar įspausti česnako.
Sriubą galima valgyti ir šaltą, bet šilta ji skanesnė.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(2 žmonės įvertino)
5.0000

Top naujienos

Delfi PliusEglė Gatelytė

„Dėl Ukrainos tampame pajuokos objektu“: vokiečių atsargos pulkininkas garsiai ištarė jau seniai sklandantį įtarimą (2)

„ Karas Ukrainoje labai dinamiškas, Rusijos kariuomenė bando apsupti didžiuosius miestus...

Delfi PliusVaidas Mikaitis

Šilumos ir egzotikos ieškantiems siūlo prisiminti saulėtą šalį: čia patiks ne tik kainos, bet ir požiūris į lietuvius

Pakalbėkime apie atostogas. Ant mūsų slenksčio jau stovi vasara, tačiau dieną, kai yra rašomos...

Delfi Plius

Po pokalbių su rusų belaisviais – atviras interviu laidoje: naujos versijos šokiruoja

Vladimiras Zolkinas – ukrainiečių tinklaraštininkas, paskelbęs apie 200 interviu su rusų...

„Žalgiris“ vos išnešė sveiką kailį iš Šiaulių – pergalę išplėšė po pratęsimo

Antrose „Betsafe-LKL“ mažojo finalo serijos rungtynėse „Šiauliai“ savo aikštėje grūmėsi...

Karas Ukrainoje. Rusija skelbia užėmusi strategiškai svarbų miestą Rytų Ukrainoje Ukraina: mūšiai dėl Lymano tebevyksta

Jau 94-oji Rusijos karo prieš Ukrainą diena. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis apkaltino...

Antroji „Mados infekcijos“ diena: būriavosi ryškūs svečiai – pasigrožėkite jų įvaizdžiais Su nuotraukų galerija

Šeštadienį prasidėjo antrasis tarptautinio festivalio „Mados infekcija“ renginys. Prieš...

Stulbinantis eksperimentas laboratorijoje: mokslininkai po mirties atkurė žmogaus akių veiklą

Mokslininkams pavyko trumpai akimirkai atkurti gyvybę mirštančiose žmogaus akies ląstelėse....

Džiugiomis laukimo nuotaikomis gyvenantys Viktorija Siegel ir Laurynas Suodaitis atskleidė netrukus gimsiančio kūdikio lytį

Garsi nuomonės formuotoja Viktorija Siegel ir jos mylimasis Laurynas Suodaitis jau kurį laiką...

Šimtai migrantų jau džiaugiasi laisve, bet kai kurie pažadų Lietuvai neištesėjo (5)

Dalis Lietuvoje esančių migrantų, pernai į šalį atvykusių per Baltarusiją, jau gali džiaugtis...

Venecijos architektūros bienalėje lietuviai jungs mišką ir architektūrą: ypatingas vaidmuo patikėtas vaikams

Paaiškėjo, kad 2023-aisiais Venecijos architektūros bienalėje Lietuvai atstovaus Vilniaus dailės...