Pradėkime nuo gigantiškų sužadėtuvių žiedų, spindinčių ant Holivudo nuotakų pirštų. Štai Jennifer Lopez gavo 6 karatų rožinį deimantą iš garsiosios Harry Winston juvelyrikos parduotuvės. Bet ir kitų nuotakų žiedai ne ką prastesni. Goldie Hawn dukra Kate Hudson po audringo romano ištekėjo už roko muzikanto Chriso Robinsono. Sužadėtuvių proga savo mylimajai jis padovanojo Art Deco stiliumi dekoruotą žiedą su aštuonkampiu 5 karatų deimantu.

Braddas Pittas nusprendė, kad Jennifer Aniston verta ypatingos dovanos ir paprašė pagaminti žiedą pagal jo nurodymus (jis sukūrė ir vestuvinių žiedų dizainą). Rezultatas - balto aukso žiedas su 20 deimantų. Žinoma, tai ne pirmasis jo sukurtas papuošalas - kaip galima pamiršti spindinčią grožybę, kurią jis sutuoktuvių proga padovanojo Gwyneth Paltrow? Šį žiedą B. Pittas netgi papuošė trimis mažais deimantais delno pusėje, kad jis spindėtų iš visų pusių.

Guy Ritchie Madonnai įteikė puošnų Eduardo laikų stiliaus platininį žiedą su trimis akutėmis, simbolizuojančiomis jų šeimą. Žiedą sukūrė garsenybių dizaineris Neil Lane.

Tačiau ne visi renkasi tradicinius variantus. Spalvoti akmenukai akį traukia labiau nei įprasti deimantai. Kai “American Beauty” žvaigždė Mena Suvari tekėjo už Roberto Brinkmanno, ji pasirinko ametistus ir citrinus, tinkančius pagal gimimo datą. Jų dizainas asimetriškas, o pats žiedas - auksinis.

Kai Michael Douglas savo sužadėtinei Catherine Zeta-Jones padovanojo antikvarinį žiedą su 10 karatų deimantu, iš pavydo aikčiojo net Holivudas. Šis deimantas buvo ne ką mažiau įspūdingas už tą, kurį kadaise iš Richardo Burtono gavo Liz Taylor. M. Douglas ir C. Zeta-Jones dar kartą patvirtino, kad Holivude dydis tikrai yra svarbus.

Kartais romantiškus jausmus atspindi vidinėje žiedo pusėje išgraviruoti žodžiai. Tradiciškai čia įamžinama vestuvių data ar būsimojo sutuoktinio vardas, tačiau šiuolaikinės nuotakos dažnai renkasi meilės žodžius ar humoristinę žinutę. Kalbama, kad ant Courtney Cox ir Davido Arquette žiedų išgraviruota frazė “sandėris yra sandėris“. Pasklidus gandams apie galimus Cameron Diaz ir Justino Timberlake sužadėtuvių planus, kalbėta, kad jos auksinis žiedas slepia mylimojo inicialus.

David Gest Lizai Minnelli įteikė žiedą su 3.5 karato lašo formos deimantu. Po sužadėtuvių sekė didžiulio paparacių dėmesio sulaukusios vestuvės, į kurias buvo pakviesti ir Michael Jackson bei Liz Taylor. Svečių sąraše buvo gausybė garsenybių, tačiau pasigesta Lizos sesers Lornos Luft, kurį tą dieną neva turėjo dalyvauti kitame renginyje. Netrukus po vestuvių įvyko tokios pat skandalingos skyrybos.

Ir nors tai buvo jau ketvirtosios Lizos vestuvės (daugelis nuotakų prašmatniai švencia tik pirmąsias), Liza ir David svečiams pateikė ilgą dovanų iš “Tiffany & Co” parduotuvės sąrašą. Tarp 389 išvardintų dovanų buvo 12 sidabrinių lėkščių, prabangūs stalo įrankiai, krištolo indai bei kiti brangūs daiktai.

Tiesa, pora nepamiršo atsidėkoti savo svečiams. Jiems buvo surengta prabangi vestuvinė vakarienė, koncertavo Natalie Cole. Be to, kiekvienas svečias gavo po asmeninę dovanėlę - aksomu dengtą saldainių dėžutę su užrašu “Liza ir David amžinai” bei širdeles formos sausainių, dekoruotų poros vardais.

Ne visi sutuoktiniai svečiams dovanoja kvepiančias žvakes ar plokšteles su savo dainomis. Kai porai netrūksta noro ir išradingumo, gimsta asmeniškesnės bei šiltesnes dovanėlės. Kartais jos romantiškos, kartais - humoristinės. Štai John Stamos ir Rebecca Romijn-Stamos pagamino kičinius oro gaiviklius, papuoštus 8-ojo dešimtmečio stiliaus nuotrauka su savo atvaizdu bei užrašu “Mūsų meilė tęsis amžinai”, ir juos pakabino svečių automobiliuose.

Vestuvių nuotaiką gali sukurti net tokios paprastos detalės kaip gėlės. Savo vestuvėms su Braddu Pittu aktorė Jennifer Aniston pasirinko gaivią ir paprastą rožių bei žalių hortenzijų puokštę, perrištą balto atlaso kaspinėliu. Debros Messing kalijų puokštė buvo minimalistinė, tačiau įspūdinga. Švelni ir moteriška LeAnn Rimes išsirinko prie charakterio derančią puokštę iš rožių, pelėžirnių, hortenzijų ir frezijų.

Nusprendusios vestuvių puotą kelti savo namuose, žvaigždės pasistengia, kad jie būtų įspūdingai papuošti. Pavyzdžiui, Barbros Streisand ir Jameso Brolino baseinas buvo dekoruotas šimtais plūduriuojančių žvakių ir rožinių lelijų. Kitos poros nepamiršta sukurti šventes ir kaimynams.

Štai Emma Thompson ir Greg Wise per savo vestuves Škotijoje, kur dažnai atostogauja ir turi namą, pasveikinti atėjusius kaimelio gyventojus dosniai vaišino šampanu. Galima sakyti, kad manekenė Mia Tyler ir roko muzikantas David Buckner savo vestuves irgi šventė namuose - jie surengė staigmeną ir susituokė ant scenos per tėčio Steveno Tylerio iš “Aerosmith” koncertą.

M. Tyler ir D. Buckner vestuvės beveik nieko nekainavo, tačiau daugelis įžymybių per vieną dieną išleidžia tiek pinigų, kad už juos vidutinei porai galėtų nupirkti 2 ar 3 namus. J. Aniston ir B. Pitto vestuvės kainavo daugiau nei milijoną dolerių. Tiek pat išleido ir Paul McCartney su Heather Mills. Kalbama, kad prabangi C. Zeta-Jones ir M. Douglas vestuvių puota kainavo 1.2-1.5 milijono dolerių. Vien maistui vienam žmogui buvo skirta 500 svarų, o suknelę nuotaka įsigijo už 100 000 svarų. Netrukus išsiskyrusių L. Minnelli ir D. Gesto vestuvės įvertintos 3.4 milijonais dolerių.

Įdomu tai, kad brangiausių pasaulyje vestuvių rekordas priklauso visai ne pramogų pasaulio įžymybėms. Multimilijonierius Peter Shalson ir jo žmona Pauline sumokėjo 2 milijonus svarų, kad jų vestuvėse koncertuotų Eltonas Johnas. Dar 6 milijonus jie išleido įspūdingoms dekoracijoms, tokioms kaip gyvos papūgos, bei geriausiam šampanui ir ikrams, kuriais vaišino 300 svečių!

Visgi tokio lygio šventes organizavimas gali būti varginantis dalykas, net jei didžiąją darbo dalį už įžymybes atlieka vestuvių planuotojai. Sklandė gandai, kad išsekę nuo savo šventes planavimo, J. Lopez ir B. Affleck nusprendė kelti paprastesnes vestuves. Tačiau jos taip ir neįvyko - pora jas atšaukė likus vos kelioms valandoms iki šventes pradžios.

Kai kurios žvaigždės, nors ir turėdamos daug pinigų bei galimybių, nusprendžia susituokti Las Vegase. “Nuodėmių mieste” žiedus sumainė Kelly Ripa bei muilo operų žvaigždė Mark Consuelos. Taip pat pasielgė ir Angelina Jolie su Billy Bob Thorntonu (tais laikais, kai abu buvo išsitatuiravę vienas kito vardus). M. Suvari ir R. Brinkmann pabėgo į Kaliforniją ir taip neva labai nuliūdino tėvus.

Paprastai garsenybės nori gauti visa, kas įmanoma, todėl kai kurios poros amžiną meilę prisiekia intymesnėje aplinkoje, o tada iškelia vestuves žiniasklaidai. Tedas Casablanca, dirbantis “E!Online” ir žinantis visus žvaigždžių pasaulio gandus, pranešė, kad Freddie Prinze ir Sarah Michelle Gellar slapta susituokė Meksikoje, o tada grįžo į JAV sudalyvauti “oficialioje” ceremonijoje.

Liv Tyler ir “Spacehog” dainininkas bei gitaristas Royston Langdon žiedus sumainė Barbadose. Į šią šventę buvo pakviesti tik keli draugai. Tada pora sugrįžo į Niujorką, kur ėmė organizuoti šventę tėvams ir giminėms madingame restorane “Pastis”.

Naujausia tendencija tarp įžymybių - apgauti paparacus, suorganizavus netikras vestuves. Čia ir vėl pirmauja B. Affleck ir J. Lopez, kurie iš pradžių planavo pasamdyti keletą panašių nuotakų ir suorganizuoti netikrą puotą. Pasak pramogų pasaulio reporterio Marko Armstrongo (“E!News”), Brooke Shields ir jos vyras, rašytojas Chris Hency, jau įgyvendino tokį planą. Slapta susituokę, jie surengė netikras, bet kruopščiai suorganizuotas vestuves, kuriose vietoje svečių buvo susodinti manekenai.

Taip gali būti tik Holivude!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją