Šiais metais paroda BAF vyks kartu su namų apyvokos reikmenų ir interjero paroda „Jūsų namai“. Kaip teigia parodos BAF projekto vadovė Lilijana Dirsienė, parodas vienija bendra koncepcija ir moto – „Virtuvė kaip šeimos susitikimų ir bendravimo vieta“, todėl jose viskas suksis apie namų virtuvę.

„Parodų metu vyksiantys renginiai bei degustacijos bus skirti tobulėti, išplėsti turimas žinias apie maisto gaminimą, atrasti improvizacijos virtuvėje džiaugsmą ir turiningai praleisti laisvalaikį visai šeimai: ne tik suaugusiems, bet ir mažiesiems kulinarams“, – sako L. Dirsienė.

Parodose laukiama per 100 dalyvių iš keleto Europos šalių. Lankytojų lauks įspūdinga Italijos verslininkų ekspozicija – net aštuonios kompanijos pristatys itališkus produktus: vynus, sūrius, alyvuoges, aliejus, pagardus bei kitus skanėstus ir Lietuvoje ieškos partnerių.

Savo šalių produktus pristatys ir naujos Graikijos, Lenkijos, Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos kompanijos. Parodoje taip pat bus atstovaujami Prancūzijos, Norvegijos, Islandijos gamintojai. Lankytojus pradžiugins ir floristų specialiai kurtos dekoracijos virtuvės ir stalo tema.

Interaktyvioji erdvė „Virtuvės studija“

L. Dirsienė atkreipia dėmesį, kad jau antri metai parodoje BAF centrine vieta maisto gaminimu besidomintiesiems tampa interaktyvi kulinarinė erdvė „Virtuvės studija“. „Tradicija jau galim vadinti ir ypatingo spindesio „Virtuvės studijai“ bei visai parodai suteikiančius kviestinius svečius, kurie noriai dalinasi maisto ruošos subtilybėmis, patarimais ir paslaptimis“, – sako parodos projekto vadovė.

„Virtuvės studijoje“ charizmatiškų asmenybių netrūks ir šiemet – parodos svečių dieną, penktadienį, čia improvizuos ir su lankytojais bendraus kulinarinių TV laidų vedėja, receptų knygų autorė ir žurnalistė Beata Nicholson.

„Virtuvės studijoje“ lankytojai turės retą progą išvysti ir pasimokyti tikrų itališkų picų gamybos meno iš paties tikriausio pizzaiolo – picų meistro – Pietro Esposito. Iš Neapolio srities kilęs pizzaiolo į Lietuvą atvyksta kompanijos „Italų namai“ kvietimu ir savo gebėjimus demonstruos svečių dieną – penktadienį.


 
Šeštadienį, šeimos dieną, tęsiant itališkosios picos temą, į „Virtuvės studiją“ bus kviečiamos gaminti mėgstančios šeimos. Čia vyks kulinarinės šeimų dvikovos tema „Mano firminė šeimyninė pica“.

Sekmadienį „Virtuvės studijoje“ jau antrą kartą šurmuliuos maisto gaminimu ir naujais receptais besidominčių kulinarinių tinklaraštininkų konkursas. Virtuvės studijoje jie gamins, diskutuos ir improvizuos italų virtuvės ir rudens tema.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)