Antrąją vietą laimėjo Kristjan Markii iš Estijos, trečiąją – Kaspars Reitups iš Latvijos. Visų čempionate dalyvavusių someljė įgūdžius vertino tarptautinė komisija, kuriai pirmininkavo someljė treneris „Vana Tallinn Grand Prix 2009“ laimėtojas Soren Polonijus iš Švedijos.

Dvi dienas trukusiame čempionate varžytis dėl geriausiojo vardo buvo atrinkta po tris geriausius someljė iš visų Baltijos valstybių.

Čempionate savo žinias apie prestižinį gėrimą demonstravo praėjusių metų čempionato trečiosios vietos nugalėtojas Kristjan Markii, Estijos someljė mokyklos dėstytojas ir „Liviko HoReCa“ pardavimų atstovas Karelas Veski bei restorano „Chez Dominique“ someljė Kristina Ratso.

Latvijai atstovavo gerai žinomi šalies vynų žinovai, turintys nemažą patirtį savo srityje: restorano „Burkans“ someljė Kaspars Reitups, restorano „Vincents“ someljė Artūrs Ambainis ir vyno parduotuvės „Taurusis vynas“ someljė Ronaldas Petersonas.

Savo žinias apie gėrimus ir jų pateikimą, praktinius sugebėjimus ir įgūdžius bandė įrodyti ir atstovai iš Lietuvos. Jais tapo: pernai metų čempionato antrosios vietos laimėtojas, „Kempinski Hotel Cathedral Square“ restorano ir baro vadovas Narimantas Miežys, restorano „Laikas“ someljė Arminas Darasevičius ir „Liviko“ dukterinės įmonės Lietuvoje vyno konsultantas Albertas Koncijalovas. Taip pat šių metų čempione dalyvavo trys dalyviai iš Rusijos ir Danijos.

Čempionato metu dalyviai galėjo pademonstruoti tiek teorines, tiek praktines žinias. Pirmąją čempionato dieną dalyvių įgūdžiai buvo nustatomi testo būdu. Antrąją dieną čempionato dalyviams teko savo išmonę demonstruoti praktinėse užduotyse. Dalyviai turėjo taisyklingai pateikti putojantį vyną, sudaryti desertinių vynų meniu, „aklai“ degustuoti vynus ir spiritinius gėrimus bei pademonstruoti kaip išmano vyno filtravimą ir jo pateikimą prie maisto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)