Jums reikės:

200 g sterko (arba kitos baltos žuvies filė),
100 g žalių svogūnų laiškų,
50 g žalių krapų,
50 g petražolių šakelių,
3 vidutinio dydžio bulvių,
40 ml alyvų aliejaus,
500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
1 kiaušinio trynio,
aliejaus skardos patepimui,
druskos,
pipirų pagal skonį.

Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Žalius svogūnų laiškus, krapus ir petražoles perrinkite, nuplaukite, nusausinkite ant popierinės servetėlės ir smulkiai supjaustykite.

Bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Orkaitę įkaitinkite iki 180° C temperatūros. Sluoksniuotą tešlą palikite, kad atitirptų.

Tešlos lakštus uždėkite vieną ant kito ir iškočiokite iki 5 mm storio. Iš tešlos išpjaukite stačiakampius, apytiksliai 30x40 cm. Tešlos atraižas pasilikite. Ant stačiakampio vidurio išdėliokite supjaustytą žuvies filė, užberkite trupučiu druskos ir pipirų.

Pabarstykite smulkintais žalumynais: svogūnais, krapais ir petražolėmis. Viską apšlakstykite alyvų aliejumi. Išdėliokite bulvių griežinėlius, pabarstykite druska. Tešlos kraštus sujunkite ir kruopščiai užspauskite, palikdami nedidelius plyšelius, kad išeitų garai.

Papuoškite figūrėlėmis, išpjaustytomis iš likusios tešlos; viską patepkite kiaušinio tryniu. Pyragą atsargiai padėkite ant kepimo skardos, pateptos sviestu. Kepkite orkaitėje 40 – 50 min.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)