Kompanijos „Faltazi“ gaminys pavadinimu „EcoKook“ - tai labiau mikro-ekosistema ir modernus mokslo eksperimentas nei patogus virtuvės dizainas. Svarbiausias klausimas: kaip paversti savo namus (ar bent jau virtuvę) ekologiškais, ekonomiškais ir itin naudingais? Tai ir būdas patiems savo akimis išvysti, kaip maisto gamyba ir vartojimas veikia aplinką.

Dizaineriai, sukūrę realiai įgyvendinamų sistemų pavyzdžius, įkvėpimo sėmėsi tiek iš civilinės inžinerijos (drėkinimo sistemos), tiek iš aplinkos inžinerijos (savarankiškos ekosistemos).

Tai visiškai ekologiškas maisto gaminimas. Kriauklė su vandens rezervuaru, aiškus bei užprogramuotas skysčių tekėjimo planas, gyvų žalių augalų vazonėliai virš žaliai nudažytų spintelių - tiek vidus, tiek išorė yra neabejotinai ekologiški. Žinoma, visi paslaptingi procesai vyksta sistemų viduje: nuo gyvų kirmėlių ir žemės sluoksnių iki įvairiausių vandens ir kietų atliekų filtrų.

Tai ne tik ekologiška, bet ir į ateitį orientuota itin funkcionali virtuvė: ji taupo laiką, energiją ir brangiai kainuojančius išteklius. Ji taip pat suteikia žmonėms galimybę suvokti, iš kur maistas atkeliauja ir kur dingsta. Be to, ši virtuvė yra švari ir moderni, net jei negalvosime apie jos naudą aplinkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją