E. Žiemytė: "Tądien langai buvo aprasoję. Nepadoriai drėgni. Nors namas atrodė labai senas, laikas nebuvo sustojęs. Laikui juk nesvarbu visokios senienos. Didžiojoje salėje buvo ramu. Vazose mirko ką tik skintos gėlės. Susirinkę svečiai jomis grožėjosi.

Viena mergina iš kišenės išsitraukė nosinę ir nusišnypštė nosį. Svečiai nusisuko nuo gėlių ir sužiuro į ją. Šnypštimas lyg trimito gausmas aidėjo per milžiniškas senojo namo sales. Mergina švelniai nuraudo ir gūžtelėjo pečiais. „Atsiprašau“, - sumurmėjo ji. Pro langą išskrido bitė..."

Kas tai? Naujoje kolekcijoje, kurią pristatys "Mados infekcijoje", dizainerė derina žodžių žaismą: lengva – sunku, minkšta – kieta, netvarkinga – tvarkinga.

Anot Eglės, šios kolekcijos nuotaika: intelektuali, nepretenzinga, šiek tiek bohemiška. Dėmesys skiriamas drabužio kokybei, audiniams: dizainerė naudoja alpakos vilną, kašmyrą, medvilnę, natūralų šilką. Ji stengiasi kurti ne tik įdomų dizainą, bet ir pritaikytą kasdieniniame gyvenime.

Eglė ieško įdomių konstrukcinių ir techninių sprendimų – modeliuose dera ir užtrauktukai, ir odinės detalės, ir kiti puošybos elementai.

***
Vilniaus dailės akademijoje E.Žiemytė baigė kostiumo dizainą. Daugelį metų dirbo mados redaktore-stiliste moterims skirtuose leidiniuose. Su savo prekinio ženklo D.EFECT kolekcijomis dalyvauja parodose Danijoje, Didžiojoje Britanijoje. Dizainerės kūriniai parduodami Prancūzijoje, Vokietijoje, Danijoje, Didžiojoje Britanijoje, Rusijoje, Šveicarijoje, Airijoje.

Akimirkos iš ankstesnių E.Žiemytės kolekcijų
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją