8 porcijoms reikės:
175 g miltų
175 g rudojo cukraus
175 ml saulėgrąžų aliejaus
3 vnt. kiaušinių
140 g morkų
100 g razinų
1 tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštelio sodos
1 šaukštelio cinamono
1/2 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
Glaistui:
175 g cukraus pudros
2 šaukšto apelsinų sulčių
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
Dubenyje sumaišykite miltus, sodą ir prieskonius.
Razinas gerai nuplaukite. Morkas sutarkuokite smulkia trintuve.
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltumo. Supilkite aliejų ir tarkuotas morkas, išmaišykite. Tada suberkite miltų mišinį bei razinas ir vėl gerai išmaišykite. Masė turi gautis gana skysta.
Tešlą supilkite į aliejumi išteptą ir miltais pabarstytą kepimo skardą ir kepkite 40-45 min. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite į jo vidurį įbesdami medinį pagaliuką - jei ištrauksite švarų, neaplipusį tešla, pyragas iškepęs.
Iškepusį pyragą 5 minutes vėsinkite formoje, o paskui išimkite ant grotelių.
Kol pyragas aušta, pasigaminkite glaistą. Dubenėlyje sumaišykite apelsinų sultis su cukraus pudra, gerai išsukite ir apliekite pyrago viršų, kad glaistas gražiai apibėgtų per kraštus. Ir vaišinkitės!