„Dažniausiai dizaineriai sau laiko skiria mažiausiai. Bet suprantu, kad turiu reprezentuoti savo kūrybą ir tai galima padaryti dėvint savo kurtus drabužius. Be to, kai imuosi kažką kurti, visuomet pradedu nuo savęs, galvoju, ko neturiu, ką norėčiau turėti, ko nėra Lietuvos parduotuvėse. Čia problema, manau, ne tik mano - Lietuvoje nėra didelis drabužių pasirinkimas - tad nusipirkti kažką neįprasto, nematyto, yra sunku“, - sako K. Kruopienytė.

"Kasdien vaikštau paprastai apsirengusi, nes darbas toks: reikia ir audinius nešioti, ir į miestą ar pas siuvėjus važiuoti. Bet jei artėja koks renginys, žinau, kad bus fotografų, kažkas mane pastebės – tokiems atvejams turiu savo kurtų drabužių“, - pasakojo dizainerė.

K.Kruopienytė prisipažino, kad jos garderobe daugiausia juodų drabužių.

***

Ši suknelė iš trikotažo su keturiomis rankovėmis, kurias galima surišti ar palikti palaidas, - vienos parodos eksponatas.

"Man patinka drabužiai, kurie gali transformuotis. Tokių suknelių nespėjau siūti, nes visoms klientėms, ypač besilaukiančioms ar stambesnėms, labai patiko", - pasakojo Kristina.

Anot jos, šioji - pirmas bandymas: "Ją pasilikau sau, nes nepatikrinau audinio – klijuojant antspaudą kai kur susitraukė... Iš tiesų, dizainerio spintoje, bent jau mano, nemažai drabužių su kokiu nors defektu ar tokių, kurių niekam nereikėjo".

***

K.Kruopienytės garderobe - nemažai įdomaus kirpimo drabužių ar tokių, kurie transformuojasi.

***
„Nemėgstu švarkų. Esminis mano darbo principas kitoks, kaip ir gyvenimo būdas, tačiau keletą švarkų turiu ir mielai dėviu. Kadaise buvau Paryžiuje, užėjau į butiką pasižiūrėti madų ir pardavėjas sako: „Jūsų toks gražus švarkelis“. Nustebino. Juk tais laikais, gal prieš 5 metus, sakyti vienas kitam komplimentus nebuvom pratę. Ir dabar kažkodėl visi gaili gerų žodžių“, - sakė K. Kruopienytė.

***

Geltona palaidinė iš K.Kruopienytės kolekcijos.

***

"Ši suknelė pasiūta iš netradicinio audinio - kai kam jis netgi šlykštokas, - juokėsi dizainerė. - Niekam jo negalėjau įsiūlyti, tai iš jo suknelę pasisiuvau pati. Labai patinka, gerai jaučiuosi ją dėvėdama".

***

„Turiu dar vieną suknelę, kuri buvo mylima, bet dabar jos nebedėviu. Suknelę pasisiuvau, kai dėsčiau Dailės akademijoje ir reikėdavo pasipuošti peržiūroms, diplominių darbų gynimams, reikėjo atrodyti pasitempusiai ir vyresnei, kad su studentais nesumaišytų, nes tokių atvejų yra buvę – juokėsi dizainerė. - Dabar į ją žiūriu – toks gedulas...“

***

„Dar viena suknelė, kuri labai patinka, įdomiai susiriša, bet pasisiuvau šiek tiek per mažą, dėl to tik kartą dėvėjau. Labai išryškina viską, o aš nemėgstu tokių drabužių. Reikia visada būti idealios formos – labai sunku“, - juokėsi K. Kruopienytė.

***

„Juokinga, bet šią vasarą nusipirkau du vienodus sijonus (pilką ir juodą) – to dar niekada gyvenime nėra buvę, - žaismingai čiauškėjo dizainerė. - Bet labai patiko tos klostės – mano pačios kūryboje tokių yra. Ir kaina buvo juokinga... Už tiek nė pamušalo sijonui nebūčiau nusipirkusi. Aišku, prie kokybės prikibti galima“.

***

"Ryte apsivelku tą auksinį megztinį, bet pagalvoju, kad per ryškai atrodo, o aš nemėgstu į save atkreipti dėmesį, nors kartais ir reikėtų", - sakė K.Kruopienytė.

***

"Striukės modelis labai pavykęs, net keliems klientams panašias pasiuvau. Tai mylimiausias drabužis šį sezoną. Ypač praverčia kažkur keliaujant, ilgiau vaikštant, pavyzdžiui, prie jūros ar pan., nes sportinių drabužių neturiu, o šis ir gražus, ir šildo. Norisi visuomet atrodyt pasitempus, tai susikūriau drabužį, kurį galima būtų dėvėti bet kokia proga", - pasakojo dizainerė.

***

***

Iš Venecijos parsivežta rankinė.

„Dizainerė Lilija Larionova tokią, tik juodą, nusipirko Turkijoje, - juokėsi K. Kruopienytė. - Bet įsivaizduojat, kaip skoniai gali sutapti?!“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją