Rupių miltų blynai su moliūgu

Ingredientai:

1 Kiaušinis
2 šaukštai grietinės
moliūgo
rupių kvietinių miltų
cukraus

Gaminimo eiga:

Moliūgą sutrinti smulkia trintuve, įmušti kiaušinį, įdėti cukraus, grietinę ir viską išsukti iki vientisos masės. Dėti miltus. Tešla turi būti tirštoka.

Sveikuolių blynai (be cukraus ir be miltų)

Ingredientai:

2 bananai
1 kiaušinis
3 šaukštai linų sėmenų
apie 4 šaukštus kviečių sėlenų

Gaminimo eiga:

Bananus sutrinti iki tyrės. Kiaušinį išplakti, sumaišyti su bananų mase, įmaišyti linų sėmenis ir kviečių sėlenas. Skaniausi kepti kokosų aliejuje.

Judita L.

***************

Dietiniai grikių blynai

Ingredientai:

2 stiklinės virtų grikių
1 morka
1 svogūnas
1 kiaušinis
2-3 šaukštai krakmolo
Truputis druskos, pipirų, prieskonių
Aliejaus

Gaminimo eiga:

Morką sutarkuojame, svogūną supjaustome, pakepiname, sudedame prieskonius ir viską sumaišome su grikiais, įdedame krakmolą. Lipdom blynus ir kepam aliejuje. Pateikti su kefyro stikline arba neriebiu jogurtu be priedų.

Danutė V.

***********

Blynai su grūdėta varške

250 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukšto cukraus
šiek tiek druskos
1 šaukštelio vanilinio cukraus
130 ml pieno
1 kiaušinio
150 g grūdėtos varškės

Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite. Tada sudėkite grūdėtąją varškę ir dar kartelį atsargiai išmaišykite. Kepkite blynus įkaitintame aliejuje. Apibarstykite cukraus pudra, valgykite su mėgstama uogiene, grietine arba mėgstamomis uogomis.

Blynai su kukurūzais

Reikės:

130 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 kiaušinio
1 mažo indelio konservuotų kukurūzų
180 ml pieno
1 šaukštelio cukraus
trupučiuką druskos
aliejaus kepimui

Gaminimas:

Persijokite miltus, sumaišykite su miltais kepimo miltelius ir druską, taip pat suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite. Nupilkite nuo kukurūzų skystimą ir suberkite į tešlą, viską kruopščiai išmaišykite. Kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, valgykite su grietine.

Burokėlių ir bulvių blynai

Reikės:

400 g bulvių
200 g burokėlių
1 vidutinio dydžio svogūno
1 šaukštelio citrinos sulčių
1 kiaušinio
druskos ir juodųjų maltų pipirų pagal skonį
aliejaus kepimui

Gaminimas:

Nuluptas bulves ir burokėlius bei svogūną smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su citrinos sultimis ir kiaušiniu. Papipirinkite, pasūdykite ir viską gerai išmaišykite. Kepkite įkaitintame aliejuje keptuvėje, skanu valgyti su grietine.

Janina

***********

Morkų blyneliai

Ingredientai:

Morkos 3 vnt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Pienas 2 stikl.
Miltai 6 valg. šaukšt.
Druska žiups.
Cukrus 2 arbat. šaukštel.

Gaminimo eiga:

1. Morkas sutarkuojame smulkia trintuve. Išplakame kiaušinius.

2. Į morkas supilame kiaušinius, supilame pieną, suberiame sijotus miltus, druską, cukrų. Jei norite kietesniu blynukų įdėkite porą šaukštų manų. Aš nedėjau, man patinka minkšti, burnoje tirpstantys blynukai. Viską gerai išmaišome ir kepame.

3. Vaikystėje valgydavau su cukrumi, dabar dar karštus pabarsčiau truputuką cukrumi ir valgėme su natūraliu jogurtu. Skanaus:)

Aušra J.

***************

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)