Šis receptas sudėtas iš kelių, tad tikslaus autoriaus nepasakysiu nes iš vieno viena idėja, iš kito kita...

Apie patį receptą: mėsytė buvo minkšta, labai sultinga, cukinija puikiai išlaikė formą. Tik aš čili pipiro gal padauginau, nes jautėsi aitrumas, bet buvo labai skanu. Kitą kartą padažo dar darysiu prie jos, tada bus puiki.

Reikės:

2 cukinijos (vidutinio dydžio, neperaugusios),
1 svogūnas,
300 g faršo (naudojau kiaulienos),
2 šaukštai džiuvėsėlių,
nedidelis pundelis petražolių,
smulkių svogūno laiškų,
70 g fermentinio sūrio kokį mėgstate,
druskos, pipirų pagal skonį,
0.5 nedidelio čili pipiriuko,
2 skiltelės česnako,
2 ploni griežinėliai rūkytos šoninės.

Cukinijas perpjauti per pusę ir su šaukštu išskobti vidų, padaryti laivelius.

Šlakelyje alyvuogių aliejaus pakepinti smulkintą svogūną iki skaidrumo. Sudėti cukinijų minkštimą, česnakus, smulkinta šoninę ir dar pakepinti. Leisti atvėsti.

Į atvėsusį faršą dėti kepintas daržoves, šoninę, džiuvėsėlius, čili pipiriuką smulkintą, žalumynus, prieskonius ir gerai išmaišyti.

Šį įdarą sudėti į cukinijas, jas sudėti į skardą, pateptą aliejumi, ir kepti 40 min. 180 laipsnių temperatūroje.

Likus kelioms minutėm iki kepimo pabaigos, užberti tarkuoto sūrio ir vėl kišti atgal į orkaitę, kol sūris išsilydys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)