Štai ant mūsų stalo neseniai mano minėto super maisto vieno ingrediento panaudojimas – bolivinės balandos salotos. Na, o jei apie šių kruopų super galią – tai jose yra puikus žmogui amino rūgčių užtaisas, gausu kalcio, fosforo ir geležies, antioksidantų.

Tad jei norite ilgai gyventi ir nesenti – greit į parduotuves ieškoti bolivinių balandų, o mūsų pasiūlymas kruopas pagardinti ryškesnių skonių produktais: kalamata alyvuogėmis, saulėje džiovintais pomidorais, gausite puikiai suderintų pietų variantą.

Salotoms paruošti reikės (4-6 asmenims):

stiklinės bolivinės balandos kruopų
dviejų saujų graikiškų alyvuogių
saujos saulėje džiovintų pomidorų
1 agurko
saujos svogūnų laiškų
padažui: petražolių, kalendros, 2 skiltelių česnako, alyvuogių aliejaus, citrinos, šiek tiek mėgstamų riešutų

Kruopų stiklinę išviriau iš anksto (kad kruopos galėtų atvėsti). Viriau ant vidutinės ugnies apie 12-15 minučių santykiu 1 kruopų su 2 vandens.

Iš petražolių, kalendrų, česnako, kedrinių pinijų riešutų, aliejaus ir citrinos sutryniau ir sumaišiau padažą. Visko dėjau nedideles proporcijas, ragaudama, kol gavosi žalias gaivus padažas.

Supjausčiau agurką, per pusę perpjoviau alyvuoges, susmulkinau saulėje džiovintus pomidorus, smulkiai supjausčiau svogūnų laiškus, viską sumaišiau su atvėsusiomis kruopomis ir apliejus žaliuoju padažu gerai išmaišiau. Apibarsčiau šviežiomis kalendromis.