Populiariausia ir picos vardą išgarsinusi pica „Margherita“ pirmą kartą iškepta 1889 m. po Italiją keliavusiai karalienei Margaritai ir jos sutuoktiniui Humbertui I. Šiandien ji vadinama itališkos (ir ne tik) picos standartu: pica turi būti apvalios formos, paruošta pagal užsakymą ir iškepta malkomis kūrenamoje krosnyje. Patys italai įsitikinę, kad skaniausios picos „Margarita“ paragausite tik atvykę į Pietų Italiją.

Prieš keletą metų šioms picoms nustatytas kokybės ženklas „D.O.C“,  suteikiamas tik toms maitinimo įstaigoms, kurios ruošia picas pagal klasikines taisykles. Na, o spalio 25-oji visame pasaulyje žinoma kaip profesionali pizzaiolo šventė – taip Italijoje vadinami tik profesionalūs, aukštą meistriškumo lygį pasiekę picų kepėjai. Tokio lygio picų meistras pirmą kartą lankysis ir Baltijos maisto ir gėrimų mugėje BAF.

„Pakviesti garsų Neapolio picų meistrą nusprendėme pasitarę su Baltijos maisto ir gėrimų mugės organizatoriais. Praėjusiais metais mūsų kvietimu mugėje svečiavosi Italijos „šefų šefu“ vadinamas, „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintas Roco Iannone, kuris iš arčiau leido pažvelgti į Italijos virtuvę. Šiemet pagalvojome, kad mugės lankytojus būtų įdomu supažindinti su picos kepimo subtilybėmis“, - pasakoja „Italų namų“ direktorė Aliona Iacobucci, pakvietusi gasų Neapolio picų kepėją Pietro Esposito.

Iš picų tėvynės kilęs Pietro Esposito - tikrų tikriausias pizzaiolo, sukaupęs ilgametę patirtį. Pietro gimė ir užaugo Neapolyje, krašte, kuris neatsiejamas nuo picos valgymo tradicijų. Picų kepėjo karjerą pradėjęs vos 19-os metų, šiuo metu P. Esposito vadovauja savo picerijai, garsėjančiai firminiu picos receptu. Šio pizzaiolo rankose vanduo ir druska virsta tikra poezija ir vienu labiausiai atpažįstamu patiekalu pasaulyje – pica.

Tačiau iškepti picą vien žinių nepakanka, būtina tai mokėti daryti, o įgūdžius tobulinti gali užtrukti metų metus. Todėl Baltijos maisto ir gėrimų mugės metu lankytojai turės ypatingą progą išvysti ir pasimokyti tikrų itališkų picų gamybos meno. Pizzaiolo Pietro Esposito lankytojams savo gebėjimus demonstruos ir patarimus dalins „Virtuvės studijoje“ mugės svečių dieną – penktadienį, spalio 18d. nuo 11 iki 12.30 val. ir nuo 14 iki 15.30 val.  bei šeštadienį nuo 11 iki 13.15 val.

Baltijos maisto ir gėrimų mugė BAF veiks spalio 18-20 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centro LITEXPO 1-oje salėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)