Aštrios žuvienės receptu dalinasi prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos meistrė Nijolė Ramanauskienė. Tokia žuviene praėjusį savaitgalį  buvo vaišinami Šalčininkų miesto šventės – Derliaus šventės – svečiai.

Jums reikės:

2-jų didelių svogūnų
2-jų morkų
2-jų saldžių paprikų – raudonos ir geltonos spalvos
¼ salierų šaknies
3–4 pomidorai vidutinio didumo (blanširuoti ir nulupti)
80 g alyvuogių aliejaus daržovių pakepimui
600–800 g šviežios lašišos, karpio ar kitos mėgstamos žuvies
1 vnt. aštrios paprikos
Druskos žiupsnelis
Žiupsnelis juodų maltų ar grūstų pipirų
Laurų lapelių
Paskaninimui – lukštentų krevečių ir grietinės
Petražolių šakelių – kiek valgytojų (kas mėgsta – šviežios kalendros šakelių)

Paruošimas:

Pirmiausia ant viryklės užkaičiamas puodas su vandeniu. Kol vanduo užvirs, nuplaunamos, nuvalomos ir pagal skonį susmulkinamos visos daržovės, išskyrus aitriąją papriką ir pomidorus. Jos lengvai apkepamos ant šlakelio įkaitinto aliejaus.

Užvirus vandeniui sudedama pasirinkta žuvis, pasūdoma, pagardinama pipirais ir lauro lapeliais. Kai vanduo vėl užvirs, nugrėbiamos putos. Paverdama dar 10 min. ir žuvis išgrėbiama, atskiriami kaulai nuo žuvies filė, o sultinys nuskaidrinamas. Galima jį perpilti per sietelį ar tiesiog atidžiai išgriebti likusius prieskonius.

Į sultinį sudedamos kepintos daržovės, o dar šiek tiek pavirus – žuvies gabalėliai, taip pat aštri smulkinta paprika ir blanširuoti pomidorai. Skanaujama ir, prireikus, dar pagardinama druska bei pipirais. Prieš pabaigą sudedamos krevetės, žuvienė dar kartą užverdama.
Patiekiant žuvienė paskaninama grietine ir papuošiama petražolių ar kalendros šalele.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)