„Norime visus pakviesti į dešimtąjį, jubiliejinį festivalį. Džiaugiamės, kad „Mados infekcija” vis labiau pasipildo vizualiaisiais menais bei joje kasmet dalyvauja vis daugiau mados profesionalų ir naujų talentų iš Lietuvos bei užsienio šalių, todėl dviejų dienų visiems pasirodymams jau nebeužtenka. Taip pat norėjosi praplėsti bendrą ir kiek patrumpinti vienos dienos programą.“, - sakė festivalio idėjos autorė Sandra Straukaitė.

Taip sutapo, kad jubiliejaus proga „Mados infekcija“ (MI) persikėlė į naują vietą. Šiemet festivalis vyks naujoje erdvėje – Nacionalinėje dailės galerijoje.

„Šiais metais, derinant šių erdvių parodų grafikus, mums reikalingą datą pavyko rasti būtent šioje erdvėje, kurioje pernai organizavome naujų dizainerių konkursą „Injekcija“. Tikime, kad nauja erdvė bus malonus iššūkis, padėsiantis mums sukurti šventinę nuotaiką“, - teigė Renata Mikailionytė.

Savo kūrybą šiemet pristatys Lietuvos dizaineriai: Agnė Kuzmickaitė, Egidijus Sidaras, Gabrielė Januškevičiūtė, Giedrius Paulauskas, Giedrius Šarkauskas, Ieva Ševiakovaitė ir Jolanta Rimkutė, Jurgita Januškevičiūtė-Žiugždienė, Kristina Kruopienytė, Ramunė Strazdaitė, Sandra Straukaitė, Vitalis Čepkauskas, Diana Paukštytė, Eglė Žiemytė, Olga Prytkova ir Ina Polotniak.

Pirmą kartą festivalyje kolekcijas pristatys naujų mados pasaulio talentų konkurso „Injekcija“ nugalėtojos Diana Kuzmickaitė ir Aušra Urbanavičiutė, Dovilė Kaušakytė ir Eglė Mazecaitė bei Vidminta Stasiulytė.

Pirmąją festivalio dieną bus pristatyta speciali retrospektyva. Kolekcija, sudaryta iš 10-ies dizainerių, dalyvavusių ankstesniuose festivaliuose, darbų.

Pasak S. Straukaitės, retrospektyvoje bus pateikta 30 įsimintiniausių ir reikšmingiausių įvairių dizainerių modelių, kurie leis apžvelgti kūrybinį kelią, nueitą per dešimt festivalio gyvavimo metų.

„Tokia retrospektyva leis žiūrovams pamatyti, kaip evoliucionavo dizainerių darbai, o gal ir jų asmenybės bei pats festivalis. Atrinksime įdomiausius, per 10 metų matytus, darbus. Galbūt jaunesnės kartos žiūrovai jų net nėra matę, o kitiems, tuo pačiu, priminsime ryškiausius infekcijų dešimtmečio eksponatus. Neabejojame, kad įdomiausi darbai ir po 10 metų išlieka masinantys bei aktualūs“, - sakė idėjinė festivalio vadė S. Straukaitė.

MI tradiciškai dalyvaus ir svečiai iš užsienio. Šiemet išvysime ispanės kūrėjos Elenos Martin prekės ženklo Martin Lamothe žiemos kolekciją „Mud Eaters“, vokiečių kūrybinio susivienijimo „Starstyling“ atstovų Katjos Schlegel ir Kai Seifried dueto kolekciją „Jessica Nussbaum“. Latvė Liga Banga pristatys kolekciją „Deform“. Taip pat išvysime rusų kūrėjo iš Sankt Peterburgo Olego Biryukovo kolekciją bei maksviečio Andrejaus Bartenevo „Bubbles of Hope“ šedevrus.

Festivalyje laukiama ir svečių iš Prancūzijos. Šiuo metu dėl dalyvavimo festivalyje deramasi su keliais madų sostinės kūrėjais.

Svečius iš Ispanijos, Vokietijos ir Prancūzijos į festivalį padėjo pakviesti Ispanijos Karalystės ambasada, Goethe‘s institutas Vilniuje bei Prancūzų kultūros centras.

Kiti renginiai

Šiemet pirmą kartą festivalio istorijoje bus organizuojama vieša modelių atranka MI dizainerių kolekcijoms demonstruoti. Atranka vyks kovo 18 dieną, ketvirtadienį, nuo 16 val., Vilniaus prekybos centre „Panorama”.

Antrą kartą festivalio organizatoriai pakvies ir į dar vieną viešą renginį – „Grožio infekciją”, vyksiančią kovo 19 d.

Balandžio 6 d. septyni festivalio dizaineriai kvies pažiūrėti unikalią rūbų ekspoziciją - „Manekenų instaliaciją“. Ji leis vilniečiams ir miesto svečiams gyvai pamatyti, kaip paprastų parduotuvėse esančių kolekcijų modeliai ir aksesuarai gali būti derinami tarpusavyje, atspindint šių metų mados tendencijas.

Balandžio 10 d. jau antrą kartą iš eilės bus surengta ir „Mados inventorizacija“. Renginio metu mados gurmanams ir smalsuoliams bus suteikiama galimybė pabendrauti su dizaineriais ir iš arti susipažinti su festivalyje pristatytomis naujomis kolekcijomis.

Akimirkos iš spaudos konferencijos

Visą informaciją apie vyksiančius renginius, istorines mados festivalio akimirkas, interviu su dizaineriais, geriausias kolekcijas ir įdomiausius perliukus rasite čia – specialioje DELFI Gyvenimo rubrikoje „Mados infekcija“! Tad nepamiršk užsukti čia kasdien!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją