Viena, kai erekcijos problemos ištinka antraeilį personažą, atsidūrusį jūsų lovoje. Niekas neteis, jeigu nepradėsit su juo atviro pokalbio, nesistengsite sustiprinti jo savivertės ir neatsakysit į jo skambučius. Visai kas kita, kai tai nutinka vyrui, kurį laikote savo pilnateise antrąja puse, o jūsų vaikai vadina jį tėčiu.

Spėjame, kad visam laikui atsisveikinti su lytiniu gyvenimu jūs nepasiryžusi. Tuomet jums padės mūsų patarimai, ką turėtų ir ko neturėtų daryti moteris, norinti padėti savo partneriui įveikti intymias problemas.

Iš pradžių įsitikinkite, jog nedramatizuojate, ir kad jūsų vyriškiui tikrai kažkas nepavyksta. Terminas „erekcijos disfunkcija“, kuriuo medikai paprastai keičia vulgariąją „impotenciją“, turi gana tikslų apibrėžimą - tai nesugebėjimas pasiekti erekciją ar pilnavertiškai atlikti lytinį aktą tris mėnesius iš eilės, nepaisant vyro amžiaus.

Stresas, nesutarimai šeimoje, traumos arba ligos – tai priežastys, kurios retkarčiais ar tam tikru gyvenimo periodu neleidžia pasiekti erekcijos. Tačiau tik tuomet, jei ši būklė tęsiasi ilgiau kaip tris mėnesius, ją galima laikyti disfunkcija.

Jeigu jūsų miegamajame viskas atrodo būtent taip, priežastis nenuleisti rankų visgi yra: vyro lyties organo suglebimas yra išgydomas. Didžiausia problema, regis, bus įkalbėti vyrą apsilankyti pas gydytoją.

Urologų teigimu, dažnai pasitaiko pacientų, kurie metais, o kartais net dešimtmečiais gyvena su erekcijos problemomis. Mėginimai pasiteisinti visada būna standartiniai: „Tai tiesiog stresas, reikia pailsėti ir viskas praeis“, „Aš jau per senas seksui“, „Nenoriu, jog kas nors sužinotų mano problemas“.

Turbūt neverta sakyti, kad metų metais šie vyrai ir jų sutuoktinės nebuvo laimingi, nors šiuolaikiniai gydymo metodai kai kuriuos erekcijos sutrikimus leidžia pašalinti jau per pirmąją konsultaciją.
Peršasi vienintelė išvada: jeigu nenorite susenti, nuolat svajodami apie meilės naktį, imkitės veiksmų, bet protingai.

1 klaida: ieškoti problemos jo galvoje

Ir jūs, ir 80 proc. vyrų įsitikinę, kad erekcijos sutrikimai ištinka dėl psichologinių priežasčių. Jų manymu, užtektų susitarti dėl didesnio atlyginimo (arba vesti studentę, nuskristi į Fidžį), ir viskas išsispręstų. Tačiau tyrimų duomenys rodo, kad tik 20 proc. atvejų reikalinga psichoterapija. Didžioji dauguma vyrų kenčia nuo banalių sutrikimų kraujotakos sistemoje, kurie ir trukdo pilnavertiškam seksualiniam gyvenimui. Kraujagyslių būklės, deja, atvirais pokalbiais nepagerinsi.

2 klaida: dėl visko kaltinti save

Kiekvienas nesėkmingas bandymas lovoje sugundyti vyrą sėja kompleksą ne tik jo galvoje. „Man jau 30 metų – viskas aišku, senės jo nejaudina“, - tokios kvailos mintys aplanko net labiausiai savimi pasitikinčias merginas. Tokiais momentais verta prisiminti, kad lyties organo kraujotaką trikdo ir erekcijos problemas skatina piktnaudžiavimas alkoholiu ir tabaku, pomėgis riebiai valgyti ir sėdimas gyvenimo būdas. Save kaltinti galite tik tuomet, jei būtent jūs įpratinote jį prie žalingų įpročių.

3 klaida: dėl visko kaltinti vyrą

Seksas itin geras būna po barnio, tačiau jei pats barnis kilo dėl sekso, sėkmingos pabaigos tikėtis neverta. Kita vertus, jei kraujyje verda lytiniai hormonai, o paties sprogimo neįvyko, itin norisi sušukti ką nors pikto, pavyzdžiui: „Taip ir žinojau, tu kažką turi! Tai ir eik pas ją!“. Tačiau jums geriau patylėti. Vyras, kuris pats negali pateisinti savo bejėgiškumo, neturėtų teisintis dar ir dėl neištikimybės. Tokiu būdu galima sulaukti ir erekcijos problemų dėl psichologinių faktorių.

4 klaida: atsisakyti lytinių santykių

Neveiklumas žudo seksualinę sveikatą. Vengti lytinių santykių iš baimės nusivilti – blogiausia, ką galima padaryti. Suteikti malonumo vienas kitam vyrai ir moterys gali net esant erekcijos sutrikimams. Galiausiai gydymosi laikas porai gali tapti galimybe išbandyti ką nors nauja, leisti pasireikšti fantazijai ir netgi pagyvinti seksualinį gyvenimą.

5 klaida: akcentuoti seksą

Ragindama vyrą kreiptis pas medikus, neakcentuokite, kad jums trūksta intymaus gyvenimo ir netenkina jųdviejų santykiai. Žvelgiant iš medicinos pusės, erekcijos disfunkcija tėra rimtų kraujotakos sistemos problemų simptomas, kurį vėliau gali lydėti tokie gyvybei pavojingi priepuoliai kaip insultas ar infarktas. Todėl savo kalboje geriau pabrėžkite, kad jums nerimą kelia mylimo žmogaus sveikata, o ne jo problemos miegamajame.

6 klaida: panikuoti

Erekcijos disfunkcija paprastai yra išgydoma, tačiau kartais prireikia laiko, kol bus parinktas gydymo metodas ar pasiekta reikiama medikamentų koncentracija organizme. Nepanikuokite, jei praėjus valandai po vizito pas gydytoją vyras nepuolė ant jūsų kaip laukinis žvėris. Tiesiog palaikykite nelengvą jo sprendimą aptarti savo problemą su specialistu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)