12
Kitas

Toliau

Produktus šaldiklyje geriausia laikyti suskirstytus protingomis porcijomis užklijuojamuose plastikiniuose maišeliuose su užrašyta galiojimo data.

Mėsos, pieno produktų ir kai kurių daržovių negalima pakartotinai užšaldyti, jei nesugebėjote panaudoti viso atšildyto kiekio.
Pateikiame patarimus, kaip išnaudoti visą šaldiklio erdvę. Neįtikėtina, bet galima užšaldyti...

1. Šviežių kukurūzų burbuoles

Ar niūriai pilkomis žiemos dienomis niekada nesvajojote apie sultingus, saulės nubučiuotus kukurūzus? Ką tik nuskintos šviežių kukurūzų burbuolės, nupirktos ūkininkų turgelyje ar nuskintos kukurūzų laukuose gali būti užšaldytos su visomis išaižomis. Bet jei šviežių kukurūzų nusipirkote paprastoje maisto parduotuvėje, prieš užšaldant burbuoles reikėtų išlukštenti ir apvirti, kad panaikintumėte enzimus, nuo kurių kukurūzai praranda spalvą ir skonį.

2. Avokadus gvakamolei

Šaldant avokadų konsistencija pakinta, todėl atšildyti jie nelabai skanūs vieni arba salotose. Tačiau gvakamolei tokie avokadai puikiausiai tinka. Nuplaukite, perpjaukite pusiau, nulupkite ir užšaldykite puseles arba sutrinkite su citrinos arba žaliosios citrinos sultimis. Laikykite užklijuojamuose plastiko maišeliuose iki aštuonių mėnesių.

3. Humusą

Sukrėskite humusą į šaldymui tinkamus indelius. Ant viršaus apšlakstykite alyvuogių aliejumi, kad humusas neišdžiūtų. Prieš vartojant, reikia visai dienai padėti į šaldytuvą, kad lėtai atšiltų. Gerai išmaišykite.

4. Česnako skilteles

Česnako skilteles galima šaldyti supjaustytas arba nepjaustytas. Žinoma, česnaką galima laikyti alyvuogių aliejuje, bet turėkite omenyje, kad taip laikomas kambario temperatūroje česnakas gali sukelti botulizmą. Tačiau šaldiklyje šį mišinį galima saugiai laikyti kelis mėnesius.

5. Traškučius

Keli pakeliai traškučių išnyksta akimirksniu tik per vakarėlius arba jei namuose yra paauglių berniukų. Tačiau daugumos mūsų namuose nesuvalgyti traškučiai gana greit gali pasenti. Geriausia išeitis – įdėkite pakelį į šaldiklį, o prireikus atšildysite per kelias minutes.

6. Pasukas kepimui

Kadangi pasukų kepimui reikia labai nedaug, dažnai tenka išmesti nesunaudotą likutį. Pasirodo, pasukas galima laikyti šaldiklyje iki trijų mėnesių. Kaip visų pieno produktų, ir pasukų konsistencija šaldant pakinta, tačiau kepimui jos puikiai tiks, tik prieš naudojant reikės jas atitirpinti šaldytuve. Kad būtų lengviau pamatuoti naudojant pasukas receptams, galite jų užsišaldyti po vieną valgomąjį šaukštą ledukų formelėse. Kai užšals, perdėkite pasukų kubelius į užklijuojamą maišelį.

7. Miltus

Kaip dauguma maisto produktų, miltai taip pat išsilaiko ilgiau šaldiklyje. Tai logiška, tačiau dauguma mūsų vis tiek laiko miltus produktų spintelėje ar stalčiuje. Užtat profesionalūs kepėjai visada miltus užšaldo, nes užmaišius tešlą iš šaltų sudedamųjų dalių, kepinių plutelė būna labiau sluoksniuota.

8. Organinį žemės riešutų sviestą

Įprastas žemės riešutų sviestas negenda bent metus, tad užšaldyti jo nebūtina. Bet galbūt šį produktą jūs valgote retai, o per išpardavimą prisipirkote daug. Gera naujiena – „HuffPost Taste“ išsiaiškino, kad atšildytas organinis žemės riešutų sviestas toks pat skanus kaip ir šviežias.

9. Kiaušinius be lukšto

Kiaušiniai, užšaldyti su lukštu, suskils, ir visi ledai jūsų šaldiklyje apvarvės gličia lipnia mase. Tad verčiau įmuškite kiaušinius į dubenį ir išmaišykite su saujele druskos – tik atsargiai, kad mišinyje nebūtų per daug oro, kitaip atšildant trynyje bus gumulėlių. Sudėkite dviejų kiaušinių porcijomis (ar kiek jūsų manymui gali reikėti vienam kartui) į užklijuojamus maišelius ir laikykite iki metų.

10. Virtus ryžius ir makaronus

Žinoma, užšaldyti pusgaminiai nėra jokia naujiena, bet tikriausiai niekada nepagalvojote, jog laiką taupyti galite išvirę daug makaronų ar ryžių ir užšaldę juos nedidelėmis porcijomis vėlesniam naudojimui. Kai užsinorėsite valgyti, įpilkite šlakelį vandens ir atšildykite mikrobangų krosnelėje.

11. Vištienos sultinį

Šaldytuve vištienos sultinys gana greit sugenda, o šaldiklyje jį galima laikyti nuo keturių iki šešių mėnesių. Tik niekada nešaldykite maisto skardinėje, nes net atidarytose skardinėse laikomas maistas gali būti pavojingas sveikatai. Verčiau šaldymui skirtą sultinį supilkite į tam skirtus indus.

12
Kitas

Toliau

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)