Po šiuo ženklu gimę vaikai paprastai nėra drovūs, jie kalba sąžiningai ir atvirai. Vėžiukai paprastai pasižymi gera intuicija, yra pastabūs ir puikios vaizduotės. Jie būna kūrybingi, jiems puikiai sekasi mokytis ir analizuoti.

Jie paprastai gerai sutaria su kitais, tačiau jiems reikia šeimos suteikiamo saugumo jausmo ir rutinos, kitaip gali kilti nesaugumo jausmų.

Kaip auklėti Vėžio ženklo vaiką

Kai kurie Vėžiukai geriausiai mokosi per emocijas – tai geriausias būdas juos mokyti. Paprastai po šiuo ženklu gimę vaikai nėra reiklūs, tačiau iš tėvų jiems reikia užtikrinimo, kad jie galėtų labiau pasitikėti savimi. Daugelis tėvų pastebi, kad jiems reikia išmokyti vaiką suvokti, jog ne visi, kas nesutinka su jais, yra neteisūs. Kai kurie Vėžiai gali būti verksniukai, todėl tėvai turi būti kantrūs. Svarbu, kad vaikas pasijustų saugus, apsaugotas nuo bet kokių baimių, tikrų ar išsigalvotų.

Svarbu skatinti Vėžių kūrybiškumą, kadangi jie iš prigimties turi gabumų rašymui ar menams, tačiau reikia papildomai lavinti jų logiškąją pusę. Jie paprastai lengvai pasiduoda auklėjimui, tačiau jiems labai reikia dėmesio, meilės, apkabinimų. Vėžiukai linkę parsivesti namo nelaimingus draugus, parsinešti beglobius gyvūnus, daugeliui patinka kolekcionuoti daiktus, kadangi tai suteikia saugumo jausmą.

Vėžiukų tėvai pastebi, kad svarbu savo vaikui suteikti atskirą miegamąjį, kadangi jie paprastai gan jautrūs aplinkai.

Tipiškas Vėžiukas yra rūpestingas ir jautrus; namai ir šeima jam paprastai būna saugumo šaltinis, o suaugęs savo laimę suranda santuokoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją