Svarstyklių ženklo vaiko asmenybė

Daugelis Svarstyklių ženklo vaikų yra geri, jie dažnai bet ką padarys, kad padėtų kitiems. Ši savybė, persipynusi su nerūpestingumu, gali suteikti jiems populiarumo, tačiau jų pasitikėjimas savimi gali būti trapus. Kai kurie Svarstyklių ženklo vaikai gali būti aikštingi ir sunkiai sukalbami, tačiau paprastai jie švelnūs ir rūpestingi. Tipiškos Svarstyklės – protingos, lakios vaizduotės, kūrybingos.

Svarstyklių ženklo vaikui būdingas stiprus teisingumo jausmas, jis jausis blogai, jei su kažkuriuo iš jo brolių ar seserų bus pasielgta blogai. Daugelis jų taikūs, o tai reiškia, kad jie lengvai pasiduoda stipresnėms asmenybėms. Jiems nepatinka įžeisti ar įskaudinti kitus, todėl kartais jiems sunku daryti sprendimus, ypač reikia pasirinkti iš dviejų žmonių. Daugelis Svarstyklių siekia savarankiškai domėtis tuo, kas jiems įdomu, kai kurie iš prigimties uždari. Jiems patiks intelektualūs užsiėmimai, tokie kaip knygų skaitymas.

Kaip auklėti Svarstyklių ženklo vaiką

Tipiškam Svarstyklių ženklo vaikui nesunku apginti savo interesus ir jis būtinai praneš apie savo poreikius. Tėvams nereikėtų pernelyg pasiduoti vaiko reikalavimams, kadangi taip jį galima išlepinti. Svarstyklės gali mėginti įtikti kiekvienam, ir jei šeimoje yra stipresnių brolių ar seserų, jie gali tapti paklusnūs jiems, kad išvengtų galimų konfrontacijų ir ginčų.

Daugeliui Svarstyklių būtinas dėmesys, pagyros ir paskatinimai. Harmoninga atmosfera namie būtina, kadangi stresinėje aplinkoje jie lengvai pasijus sutrikę ir nelaimingi. Daugelis šio ženklo vaikų tiesiog nori, kad juos mėgtų. Taigi su jais reikia elgtis švelniai ir rūpestingai. Jiems taip pat reikia parodyti daug supratingumo, kadangi kartais jie linkę reaguoti pernelyg emocingai.

Tipiškos Svarstyklės – bendraujančios, lengvai randa draugų. Kai kurie vaikai ieško draugų, kad išvengtų vienatvės, kadangi neretai jaučiasi vieniši. Svarstykles lengvai įtakoja aplinka, kai kurie vaikai lengvai pasiduoda žalingai įtakai, taigi tėvams reikia būti budriems. Paprastai Svarstyklės plepios, mėgsta perdėti ar pagražinti tiesą, taigi tėvams reikia vystyti atitinkamas vaiko savybes.

Po šiuo ženklu gimę vaikai turi gabumų menui, literatūrai, bet tėvams gali būti sunku juos sudominti tiksliaisiais mokslais ar sportu. Kai kurios Svarstyklės gali būti gabios, bet stokoti ambicijų. Todėl joms gali sunkiai sektis mokykloje, bet čia tėvams pravers švelni motyvacija ir neįkyrus vadovavimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją