Žinia, meilė nepavaldi laikui, todėl niekas negali uždrausti mylėti sulaukus bet kurio amžiaus. Visai kitas reikalas santuoka, kuri pagal kinų horoskopą, yra keturių tipų. Kaip naudotis poros suderamumo santuokoje horoskopu?

Išsirinkus pagal savo gimimo metus vedybiniame horoskope atitinkantį ženklo pavadinimą, po to dominančio partnerio (vyro ar moters) ženklo pavadinimą pagal kinų kalendorių, sužinosite santuokos tipą, kuriam judu priklausote.

Be to, kokie jųdviejų tarpusavio santykiai bei jų perspektyvos. Kiekvienas pagal savo gimimo metus gali atsidurti bet kurioje iš čia pateiktų santuokos tipų. Taigi, priklausomai nuo to, su kuriuo „žvėrimi“ jūs susiejote ar rengiatės susieti savo gyvenimą, galite tikėtis sėkmingos ir laimingos santuokos sukūrimo.

Pagal astrologą G. Kvašą, vektorinė pora reiškia, kad nurodyti ženklai visiškai netinka vienas kitam.

Žemiau galite susirasti, kokiais metais pagal kinų kalendorių esate gimę:

DRAKONAS: 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012
GYVATĖ: 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013
ARKLYS: 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014
OŽKA: 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015
BEŽDŽIONĖ: 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016
GAIDYS: 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017
ŠUO: 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018
KIAULĖ: 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019
ŽIURKĖ: 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020
JAUTIS: 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2012
TIGRAS: 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022
TRIUŠIS: 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023

Vedybinis horoskopas: ŽIURKĖ

Vektorinė pora: Arklys, Beždžionė.
Romantiška santuoka: Šuo, Tigras.
Šeiminė santuoka: Žiurkė, Drakonas.
Lygiavertė santuoka: Triušis, Kiaulė, Ožka.
Dvasinga santuoka: Gaidys, Gyvatė, Jautis.

Moteriai, gimusiai Žiurkės metais, paprastai arčiau širdies romantiškos ir šeiminės santuokos, o vyrui, gimusiam Žiurkės metais, – romantiški ir dvasingi santykiai. Vis dėlto didžiausias šių ženklų atstovų lūkestis – meilė, pagarba, santarvė. Todėl abu vienodai siekia romantiškų ir lygiaverčių santuokų.

Vedybinis horoskopas: JAUTIS

Vektorinė pora: Tigras, Šuo.
Romantiška santuoka: Triušis, Kiaulė, Ožka.
Šeiminė santuoka: Gaidys, Gyvatė, Jautis.
Lygiavertė santuoka: Arklys.
Dvasinga santuoka: Žiurkė, Beždžionė, Drakonas.

Šis ženklas tiesiog sutvertas tvirtai šeimai. Nepaisant to, kad moteris Jautis patiria stiprią trauką romantiškai bei dvasingai santuokai, bet pakankamai užtikrintai jaučiasi ir šeiminėje santuokoje. Vyras Jautis patiria ne mažesnę trauką romantiškai santuokai, bet vis dėlto užtikrinčiau jaučiasi šeiminėje santuokoje.

Vedybinis horoskopas: TIGRAS

Vektorinė pora: Ožka, Jautis.
Romantiška santuoka: Žiurkė, Beždžionė, Drakonas.
Šeiminė santuoka: Arklys, Tigras, Šuo.
Lygiavertė santuoka: Gaidys, Gyvatė.
Dvasinga santuoka: Triušis, Kiaulė.

Vesti moterį Tigrą – didelis pasisekimas santuokoje. Mat šio ženklo moteris puikiai jaučiasi visuose santuokų tipuose. Tuo tarpu vyras Tigras dažniau siekia susisukti šeiminį lizdą. Tiesa, sunkiai sutaria su moterimis, gimusiomis Arklio metais. Be to, pakankamai skeptiškai žiūri ir į romantišką santuoką. Lygiavertės ir dvasingos santuokos jį vilioja labiau tik tuo atveju, jei turi bendrą verslą su savo antrąja puse ar kitą juos vienijančią veiklą.

Vedybinis horoskopas: TRIUŠIS

Vektorinė pora: Gaidys, Drakonas.
Romantiška santuoka: Gyvatė, Jautis.
Šeiminė santuoka: Triušis, Kiaulė, Ožka.
Lygiavertė santuoka: Žiurkė, Beždžionė.
Dvasinga santuoka: Arklys, Tigras, Šuo.

Moteris Triušis puikiai jaučiasi ir ne santuokoje, todėl tik laisvės principu pagrįsta šeiminė santuoka būna sėkmingiausia. Triušio metais gimusi moteris nesunkiai susidoroja su iškilusiomis problemomis ir lygiavertėje bei dvasingoje santuokoje. Tuo tarpu į romantišką santuoką ji žiūri skeptiškai. Vyras Triušis geriau jaučiasi šeiminėje santuokoje, bet jam visai neblogai ir romantiškoje santuokoje. Kitu du likusieji santuokos tipai – mažiau perspektyvūs.

Vedybinis horoskopas: DRAKONAS

Vektorinė pora: Triušis, Kiaulė.
Romantiška santuoka: Arklys, Tigras, Šuo.
Šeiminė santuoka: Žiurkė, Beždžionė, Drakonas.
Lygiavertė santuoka: Ožka.
Dvasinga santuoka: Gaidys, Gyvatė, Jautis.

Moteriai, gimusiai Drakono metais, svarbiausia meilė ir šeima, todėl užtikrinčiau jaučiasi arba romantiškoje santuokoje, arba šeiminėje santuokoje. Tuo tarpu vyras Drakonas nusiteikęs dvasingai arba romantiškai santuokai. O šeiminėje arba lygiavertėje jis jaučiasi kiek blogiau, nes neretai lyderio pozicijos sieka jo antroji pusė. Beje, vyras Drakonas – puikus moterų žinovas, todėl jis pats žino, ko jam reikia.

Vedybinis horoskopas: GYVATĖ

Vektorinė pora: Beždžionė, Ožka.
Romantiška santuoka: Triušis, Kiaulė.
Šeiminė santuoka: Gaidys, Gyvatė, Jautis.
Lygiavertė santuoka: Arklys, Tigras, Šuo.
Dvasinga santuoka: Žiurkė, Drakonas.

Moteriai, gimusiai Gyvatės metais, labiau patrauklios romantiškos ir dvasingos santuokos. Mat šeiminėje santuokoje ji per daug giliai lenda į vyro „teritoriją“. Užtat vyras, gimęs tais pačiais metais, teikia pirmenybę šeiminiam gyvenimui ir lygiavertei santuokai. Pastarajai ypatingai. O romantiška ir dvasinga sąjunga – ne jo natūrai. Įsitikinęs, kad šios minėtos santuokos gali jį slėgti. Taip pat išnaudotų daug bereikalingos energijos ir jėgų.

Vedybinis horoskopas: ARKLYS

Vektorinė pora: Kiaulė, Žiurkė.
Romantiška santuoka: Beždžionė, Drakonas.
Šeiminė santuoka: Arklys, Tigras, Šuo.
Lygiavertė santuoka: Gaidys, Gyvatė, Jautis.
Dvasinga santuoka: Triušis, Ožka.

Moteris Arklys – geriausia dovana šeimyniškam žmogui. Beje, moteris, gimusi Arklio metais, sugeba prisitaikyti visuose santuokų tipuose. Tai yra ji neblogai jaučiasi šeiminėje, ir lygiavertėje sąjungoje. Tiesa, ją gali pavesti nebent temperamentas. Užtat dvasinga santuoka jos taip stipriai netraukia. Vyras Arklys labai dalykiškas sutvėrimas. Todėl jis teikia pirmenybę šeiminei santuokai, kurioje galėtų išsaugoti savo asmenybės laisvę. Tuo tarpu kiti santuokų tipai atimtų iš jo labai daug jėgų ir laiko bei atitrauktų nuo svarbių reikalų. Beje, gali tikėtis sėkmės lygiavertėje ar dvasingoje santuokoje, bet su sąlyga, jei su antrąja puse jungs bendri darbai ir veikla.

Vedybinis horoskopas: OŽKA

Vektorinė pora: Gyvatė, Tigras.
Romantiška santuoka: Gaidys, Jautis.
Šeiminė santuoka: Triušis, Kiaulė, Ožka.
Lygiavertė santuoka: Žiurkė, Beždžionė, Drakonas.
Dvasinga santuoka: Arklys, Šuo.

Moteris Ožka tiesiog sutverta santuokai ir šeimai. Nepaisant to, ji bet kurioje santuokoje stengiasi išlikti nepriklausoma asmenybė. Bet lengviau jai tą pasiekti būtų šeiminėje ar dvasingoje santuokoje.

Tiesa, kiek sunkiau lygiavertėje ir romantiškoje sąjungoje.

Tuo tarpu vyras, gimęs Ožkos metais, dar stipriau jaučia santuokos ir šeimos poreikį. Užtat dėl šventos ir savo ramybės gali prisitaikyti bet kurioje santuokoje: romantiškoje, šeiminėje, dvasingoje. Lygiavertėje santuokoje tarpusavio santykiai klostosi gana sėkmingai, tik įdėjus labai daug pastangų ir jėgų.

Vedybinis horoskopas: BEŽDŽIONĖ

Vektorinė pora: Žiurkė, Gyvatė.
Romantiška santuoka: Arklys, Tigras, Šuo.
Šeiminė santuoka: Beždžionė, Drakonas.
Lygiavertė santuoka: Triušis, Kiaulė, Ožka.
Dvasinga santuoka: Gaidys, Jautis.

Moteris, gimusi Beždžionės metais, myli, kai ji yra mylima. O tas, kuris sugeba pamilti ją stipriau nei ji, romantiškoje ir šeiminėje santuokoje atranda palaimą. Tikėtina, kad bus sėkminga ir dvasinga santuoka, bet viskas priklauso nuo sutuoktinių susikalbėjimo ir bendrų sąlyčio taškų ieškojimo. Vyrui, gimusiam Beždžionės metais, apskritai nėra jokių tabu. Mat, jis sugeba mylėti visas moteris. Tik vargu, ar lygiavertėje santuokoje prireiks jo šių talentų.

Vedybinis horoskopas: GAIDYS

Vektorinė pora: Šuo, Triušis.
Romantiška santuoka: Kiaulė, Ožka.
Šeiminė santuoka: Gaidys, Gyvatė, Jautis.
Lygiavertė santuoka: Arklys, Tigras.
Dvasinga santuoka: Žiurkė, Beždžionė, Drakonas.

Su moterimi, gimusia Gaidžio metais, apskritai nėra lengva sutarti santuokoje. Jei šeiminėje ir romantiškoje santuokoje ji neretai kėsinasi į vyro asmenines erdves, tai lygiavertėje – siekia lyderio pozicijos. Panašu, kad tik dvasingoje santuokoje ji atranda save. Tuo tarpu vyras, gimęs Gaidžio metais, užtikrintai jaučiasi ir šeiminėje, ir lygiavertėje santuokoje. Užtat romantiška ar dvasinga santuoka paprastai jam būna mažiau sėkmingos.

Vedybinis horoskopas: ŠUO

Vektorinė pora: Jautis, Gaidys.
Romantiška santuoka: Žiurkė, Beždžionė, Drakonas.
Šeiminė santuoka: Arklys, Tigras, Šuo.
Lygiavertė santuoka: Gyvatė.
Dvasinga santuoka: Triušis, Kiaulė, Ožka.

Moteris, gimusi Šuns metais, galima sakyti, santuokos ir šeimos idealas. Mat ji būna ne tik puiki žmona, šeimininkė, bet ir motina. Šuns metais gimusi moteris apskritai atranda save bet kuriame santuokos tipe. Tiesa, kiek sunkiau jai būna dvasingoje santuokoje, nes iš prigimties ši moteris yra racionali ir praktiška. Tas pats ir su vyru, gimusiu Šuns metais: jei pagaliau nusprendžia kurti šeimą, tai atranda save bet kurioje santuokoje. Iš tikrųjų jis labai gerai jaučiasi ir ne santuokoje. Todėl galvoja, kad paprasčiausiai nesutvertas šeimai. Nepaisant to, vis dėlto teikia pirmenybę romantiškai ir šeiminei santuokai „viename flakone“.

Vedybinis horoskopas: KIAULĖ

Vektorinė pora: Drakonas, Arklys.
Romantiška santuoka: Gaidys, Gyvatė, Jautis.
Šeiminė santuoka: Triušis, Kiaulė, Ožka.
Lygiavertė santuoka: Žiurkė, Beždžionė.
Dvasinga santuoka: Tigras, Šuo.

Moteris, gimusi Kiaulės metais, jei galų gale ir susiruošia ištekėti, tai pati nusprendžia, koks vyras jai tinka ir reikalingas. Nors iš tikrųjų jai labiau prie širdies šeiminės ar dvasingos santuokos tipas. Užtat vyras, gimęs Kiaulės metais, labiau tikisi ištraukti laimingą bilietą. Be to, teikia pirmenybę tai moteriai, kuri dėl jo aktyviai kovoja. Šios kovos nugalėtoja paprastai sukuria su juo šeiminę arba romantišką santuoką. Bet, tikėtina, kad visai neblogai jausis ir dvasingoje santuokoje. Tai yra, viskas priklauso nuo jo antrosios puselės.

Sėkmingos santuokos pagrindas – trys esminiai dalykai

Ko gero daugelio ką tiktai susituokusių porų klaida ta, kad jie nori iš santuokos visko iš karto: ir komfortiškos buities, karštos meilės, vaikų bei dvasinio artumo. Bet turėtų suprasti, kad neįmanoma iš karto viską gauti. Tuo ir grindžiama pagrindinė santuokos filosofijos idėja.

Pagal kinų astrologų sudarytą vedybinį horoskopą gyvuoja keturi santuokų tipai. Akivaizdu, jie gerokai skiriasi vienas nuo kito. Bet priklausomai nuo jūsų gyvenimiškos strategijos ir taktikos, santuoka gali būti sėkminga ir ilgalaikė. Nors iš tikrųjų nėra nei vieno recepto, nei vienos taisyklės, vienodai taikomos visuose santuokų tipuose.

Taip pat, kaip ir iš anksto sunku numatyti, kad santuoka bus sėkminga ar nesėkminga. Tačiau skirtingai nei meilė, bet kuri santuoka – valdoma. Tai yra ją galima kontroliuoti išmintingumu, diplomatiškumu, tolerantiškumu, tarpusavio supratimu ir panašiai. Mylintys ir pasitikintys vienas kitu du žmonės visada atranda tą vienintelį teisingą jiems sprendimą ir išeitį. Todėl niekada nepamirškite, kad bet kurios sėkmingos santuokos pagrindas yra trys pagrindiniai dalykai: vyro asmenybė, moters asmenybė ir tai, kas sieja šias dvi asmenybes.