Astrologija nėra laikoma mokslo šaka, tačiau ja tiki apie 30 proc. žmonių, rašoma huffpost.com. Daugelis vadovaujasi astrologinėmis prognozėmis, priimdami karjeros ar kitokius svarbius gyvenimo sprendimus.

Štai trys taip padariusių ir nė kiek dėl to nesigailėjusių žmonių pasakojimai:

Gimtadienio staigmena

Nicholasas Farmenas (23 m.) iš Denverio dirba programinės įrangos įmonės rinkodaros skyriuje. Astrologija buvo jo gyvenimo dalis nuo pat vaikystės. „Nuo pat vaikystės pamenu, kad tėvai mėgo skaityti laikraščius. Mes spręsdavome kryžiažodžius, galiausiai visi įpratome kartais perskaityti horoskopus.“

Kai N. Farmenas suaugo, mama per gimtadienius ar šiaip kokią dieną atsiųsdavo jam horoskopą. Pasak vaikino, pozityvios prognozės suteikdavo jam pasitikėjimo visai dienai, galiausiai horoskopo skaitymas per gimtadienį tapo kasmetiniu ritualu. „Sakyčiau, pastaraisiais metais horoskopą skaitau kur kas dažniau“, – sakė N. Farmenas. Taip nutiko po lemtingos dienos, kai horoskopo rekomendacijos atvedė jį į dabartinį darbą.

Anksčiau N. Farmenas dirbo nekilnojamojo turto įmonėje rinkodaros specialistu. Darbas jo nedžiugino, visa aplinka irgi neteikė džiaugsmo. „Per gimtadienį mama atsiuntė horoskopą, o aš pagalvojau: „Kaip būtų šaunu, jei šiandien išeičiau iš šito darbo. Juk šiandien – mano gimtadienis, o horoskope kaip tik parašyta, kad gali atsitikti kažkas malonaus.“ N. Farmenas nuėjo į darbą, ten viršininkas elgėsi įprastai, taigi vaikinas nebeiškentė, pasakė, kad išeina iš darbo ir susikrovė daiktus.

Išėjęs patraukė į senamiestį išgerti kavos. Kavinėje jis pabendravo su įdomia, draugiška moterimi, dirbančia vienoje įmonėje, kuri kaip tik ieško naujų darbuotojų. Po kelių mėnesių N. Farmenui paskambino iš tos įmonės ir pasiūlė darbą.

Vaikino teigimu, kai reikia priimti sprendimą, astrologija jam šiek tiek padeda apsispręsti. Jis negyvena vien remdamasis horoskopais, tiesiog astrologinės prognozės suteikia jam daugiau pasitikėjimo. „Kiekvieną mano darbo dieną tai lyg vyšnaitė ant torto.“

Astrologinė prognozė nuvedė į kitą valstiją

35 m. teisininkė Amira Irfan artimųjų dėka irgi susidūrė su astrologija. Iš tiesų keli jos giminaičiai yra astrologai. „Gana anksti, kai buvau dar vaikas, jie prognozuodavo, žiūrėdavo žvaigždžių išsidėstymą, stebėdavo, kaip viskas kinta kiekvieną mėnesį“, – pasakojo A. Irfan. Ji sakė ėmusi labiau tikėti astrologija, kai išsipildė kelios prognozės.

Vienos iš įsimintiniausių astrologinių prognozių ji sulaukė tada, kai gyveno Naujajame Džersyje ir buvo nepatenkinta esamu darbu. Tuo metu ji dar nesiruošė eiti iš darbo, bet pasikalbėjo su teta astrologe, o ši pasakė, kad laukia didelės permainos ir patarė ieškoti darbo Floridoje.

„Kadangi teta gana taikliai patarė dėl ankstesnių gyvenimo įvykių, pvz., dėl santykių, pasakė, kad tapsiu teisininke, aš nusiunčiau (gyvenimo aprašymą) į kelias įmones. Po mėnesio sulaukiau stulbinamai puikaus pasiūlymo ir persikėliau gyventi į Floridą. Tai buvo šaunus karjeros podūkis, nuo to laiko gyvenu čia“, – pasakojo A. Irfan.

Moteris įsitikinusi, kad astrologija pateikia tikslią informaciją apie ateitį. „Bent jau mano atveju buvo taip, – sakė ji. – Tiesa, žmonių patirtys skirtingos.“

Aktorė tapo astrologe

Joanne Madeline Moore iš Australijos pradėjo aktorės karjerą dar paauglystėje – ji vaidino televizijos serialuose, filmuose, teatre. Deja, ji greitai pramogų industrija ir ėmė galvoti, ką kita galėtų veikti.

„Kai buvau 20 m., man horoskopą sudarė nuostabi astrologė Athena Starwoman, kuri rašo horoskopus „American Vogue“ žurnalui. Ji išnagrinėjo planetas mano gimimo laiku ir pamatė, kad Uranas tuo metu buvo mano karjeros būste. Ji pasakė, kad kažkada tapsiu gera astrologe“, – pasakojo J. M. Moore. Ji nedelsiant ėmė mokytis astrologijos ir nebesidairė atgal.

Dabar ji rašo horoskopus leidiniams penkiuose žemynuose, turi sėkmingą astrologijos interneto svetainę. Koks svarbiausias jos patarimas klientams? „Nepriimkite svarbiausių su karjera ir su finansais susijusių sprendimų, esant retrogadiniam Merkurijui, – teigė J. M. Moore. – Kol vyksta retrogadinis Merkurijaus judėjimas, didesnė chaoso, vėlavimų ir nesusipratimų tikimybė komunikacijos, prekybos, sutarčių sudarymo, kompiuterių srityje. Beje, J. M. Moore teigimu, nuo liepos 7 iki rugpjūčio 1 d. vyks retrogradinis Merkurijaus judėjimas.

Ar kliautis astrologija, priimant su darbu, su karjera susijusius sprendimus?

Mūsų gyvenimas klostosi priklausomai nuo daugelio veiksnių – nuo aplinkos, auklėjimo, socialinio ir ekonominio statuso, galiausiai – nuo mūsų laisvos valios. Ar tikrai verta vadovautis tokiu pseudomokslu kaip astrologija, priimant svarbiausius gyvenimo sprendimus?

Užduokite šį klausimą astrologui, ir nieko stebėtino, kad išgirsite atsakymą – taip. Astrologė iš Las Vegaso Virginia Paciocco teigia, kad astrologija gali būti labai naudinga, priimant svarbius karjeros, finansinius sprendimus.

„Mano nuomone, yra kelios planetos ir keli aspektai asmeniniame horoskope pagal gimimo datą, kurie gali būti gausos ir pokyčių indikatoriai“, – aiškino atrologė.

Tiesa, V. Paciocco pripažįsta – net astrologija tikintiems žmonėms ji turėtų būti pagalbinė priemonė, nereikia aklai ja sekti. Nenuvertinkite savo nuomonės, nuojautos ir kritinio mąstymo svarbos.

„Astrologija – puiki priemonė, kai reikia priimti sprendimus, kuriems atėjo laikas. Visi turime laisvą valią, kita vertus, nedidelė žvaigždžių pagalba gali praversti priimant apgalvotą sprendimą“, – teigė astrologė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją