Vikingų saulės akmuo

Šimtmečius Šiaurės Europoje sklandė legendos apie mistinį vikingų navigacijos įrankį, net apniukusią dieną galintį parodyti, kur yra saulė. Apie tai užsimenama ir vienoje skandinavų legendoje apie mitinį herojų Sigurdą. Ten rašoma, kad buvo labai debesuota, snigo ir danguje nebuvo nė menkiausios properšos.

Karalius Olafas paprašė Sigurdo pasakyti, kur yra saulė. Šis griebė saulės akmenį, iškėlė jį į viršų, pažiūrėjo į dangaus platybes ir, pamatęs, iš kur sklinda šviesa, nustatė saulės buvimo vietą.

Mokslininkai ilgai šią legendą vertino skeptiškai ir manė, kad toks vikingų navigacinis įrenginys tebuvo pramanas. Šiais laikais jau manoma kitaip. Mokslininkai tyrimu išsiaiškino, kad saulės akmuo net apniukusią dieną gali skaidyti saulės skleidžiamą šviesą, kai jos spinduliai susiduria su Žemės atmosfera.

Tyrimas atliktas skirtingose pasaulio vietose: Tunise, Vengrijoje, Suomijoje ir Arktyje. Saulės akmuo veikė visur. Iškėlus skaidrų saulės akmenį į dangų matyti švytėjimas. Tai paaiškina, kaip neturėdami kompasų ar modernių navigacijos priemonių nenugalimieji jūrininkai vikingai gebėjo klaidžioti vandenų platybėmis, nepasiklysdami net niūriausią dieną.

Padeda siekti karjeros

Tikima, kad saulės akmuo žmogui suteikia ryžto ir pasitikėjimo savimi. Tai leidžia atskleisti geriausias savo savybes ir žinias. Šis mineralas pulsuoja vyriška energija, todėl savininkui padeda drąsiau kovoti už savo laimę. Be to, padeda pelnyti visuomenės pripažinimą ir net šlovę, todėl žmogus sėkmingai kopia karjeros laiptais.

Manoma, kad saulės akmuo traukia pinigus, padėdamas išsikovoti didesnę algą. Dar viena puiki šio mineralo savybė yra ta, kad jis moko pasakyti „ne“. Jis padeda pernelyg nuolankiems žmonėms, negalintiems atsisakyti padėti ir dėl to aukojantiems savus poreikius. Taigi saulės akmuo moko sveiko savanaudiškumo.

Atlieka Kupidono vaidmenį

Saulės akmuo naudingas ir vienišiams, ir turintiesiems antrąją pusę. Pirmiesiems suteikia drąsos megzti naujas pažintis, moko kerėjimo meno, išlaisvina romantišką prigimtį. Antriesiems sužadina priblėsusius jausmus, grąžina gyvenimui aistrą.

Šis mineralas tinka seniai kartu gyvenančioms ar dažnai besipykstančioms poroms. Tikima, kad jis labai naudingas, kai norima susilaukti vaikelio, nes didina ne tik seksualinę energiją, bet ir vaisingumą.

Gydo sielą

Saulės akmenys neatsiejami nuo šviesos, šilumos, saulės ir laimės. Jie gali praskaidrinti net didžiausio niurzgos pasaulį. Tikima, kad saulės akmenys skatina pozityviai mąstyti, todėl į gyvenimą pritraukia vis daugiau džiugių akimirkų, apskritai priverčia žmones dažniau šypsotis, juoktis. Pagerėja net jų humoro jausmas.

Dėl savybės nuvyti blogas mintis šalin saulės akmenys rekomenduojami visiems, išgyvenantiems sunkų momentą, sergantiems depresija ar neseniai netekusiems artimojo. Jie naudingi tiems, kas nori geriau pažinti savo vidinį pasaulį. Geriausia tai daryti per sapnus. Prieš einant miegoti, saulės akmenį pasidėti po pagalve. Tikima, kad sapnuose paaiškės visi atsakymai ir bus lengviau apsispręsti, kuriuo gyvenimo keliu pasukti.

Saulės akmenys padeda slopinti baimes ir kompleksus. Itin padeda baikštiems mažyliams ir nervingiems paaugliams.

Puoselėja sveikatą

Neabejojama, kad šie akmenys naudingi ne tik sergantiems, bet ir sveikiems žmonėms, nes stiprina imunitetą, padeda įveikti kai kurias ligas. Itin tinka kenčiantiesiems nuo reumato. Malšina įvairius skausmus: galvos, menstruacijų, dantų, gerklės, potrauminius.

Tereikia akmeniu patrinti skaudamą vietą. Tinka susimušus kurią nors kūno vietą, pasitempus sausgysles, įsidrėskus ar net susilaužius kaulą. Žinoma, tokiu atveju būtina medikų pagalba, bet saulės akmenys gali paspartinti gijimą, nes slopina uždegiminius procesus ir skatina ląstelių atsinaujinimą.

Jie naudingi inkstų ligomis sergantiems žmonėms, gerina virškinimą, spartina medžiagų apykaitą, slopina skrandžio skausmus, gerina kepenų veiklą. Manoma, kad saulės akmenys padeda valyti organizmą, nes skatina toksinių medžiagų išsiskyrimą.

Kaip naudoti

Galimi įvairūs būdai: laikyti namuose, nešiotis su savimi rankinėje ar kišenėje, inkrustuoti į juvelyrinius dirbinius. Svarbiausia, kad akmenys prieš naudojimą būtų įkrauti saulės energijos. Juos paprasčiausiai kelias valandas reikia palaikyti saulės apšviestoje vietoje.

Naudojamam akmeniui reikia leisti „pailsėti“ – bent kartą per savaitę padėti į stalčių ar dėžutę ir palikti, kad atsikratytų sukauptos neigiamos energijos. Vėliau jį reikia vėl įkrauti saulės šviesoje ir galima naudoti toliau.

Įdomu

Nors saulės akmuo gali padėti visiems žmonėms, tačiau stipriausiai veikia Avinus, Liūtus ir Svarstykles.

Saulės akmens diena yra sekmadienis. Tądien jo galios stipriausios.
Šis akmuo priklauso lauko špatų mineralų grupei.

Saulės akmens spindesys atsiranda dėl hematito intarpų kristaluose.
Magiškos savybės sustiprėja, jeigu akmuo derinamas su auksu.

Saulės akmenų randama Norvegijoje, JAV, Kanadoje, Madagaskare, Rusijoje ir Indijoje.

Pasakojama, kad saulės akmenys tinka apsaugai nuo energinių vampyrų.
Ant kaklo pakabintas, netoli širdies esantis saulės akmuo padeda nugalėti įvairiose rungtyse.

Senovėje tikėta, kad saulės akmenys neutralizuoja nuodų poveikį, todėl jais būdavo puošiami indai, iš kurių valgoma ir geriama.
Amerikos indėnai tikėjo, kad saulės akmuo padeda susisiekti su protėvių dvasiomis.

1987 m. saulės akmuo paskelbtas Oregono valstijos (JAV) akmeniu. Šioje valstijoje randami saulės akmenys ypatingi, nes juose yra vario priemaišų.

Senovės graikai tikėjo, kad saulės akmuo padeda atgauti fizines jėgas ir didina karių ištvermę.

Indijoje saulės akmuo nešiotas siekiant apsisaugoti nuo blogio jėgų.

Tikima, kad akmenys su inkliuzu turi stipresnę magišką galią.