Pirmadienį rugpjūčio 21 d. įvyks pilnas Saulės užtemimas. Prasidės jis Lietuvos laiku 18 val. 46 min. ir baigsis apie vidurnaktį. Saulės pilno užtemimo Liūto ženklo 29-tame laipsnyje metu keisis ir Mėnulio fazė, maždaug 20 val. 35 min. – prasidės Mėnulio Jaunatis.

Nuo gilios senovės Saulės užtemimui buvo skiriamas ypatingas dėmesys. Buvo tikima, kad jis galėdavo įtakoti pergalę ar pralaimėjimą kare, valstybių iškilimą ar žlugimą, valdžios pasikeitimą ir kitus svarbius gyvenimo įvykius ypač tose teritorijose, kur jis būdavo matomas.

Šis užtemimas Lietuvoje matomas nebus, tad nereikėtų savęs juo gąsdinti, tačiau tai ypatingas įvykis, kuriam vertėtų tinkamai pasiruošti.

Saulė simbolizuoja visa ko gyvybę, šviesą ir meilę. Liūto ženklas atsakingas už saviraišką ir kūrybą, simbolizuoja meilę vaikams ir tiesai, garbingumą ir sąžiningumą. Saulės užtemimas Liūto ženkle simbolizuoja mūsų svarbiausių žmogiškųjų vertybių užtemimą. Jo negatyvus poveikis silpnės, jei būsime garbingi ir teisingi, rūpinsimės silpnesniais ir mažesniais, jei mūsų širdys bus sklidinos meilės ir jei kituose nustosime ieškoti trūkumų, o dalinsimės gerumu ir gyvenime stengsimės matyti ne kliūtis ir sunkumus, o naujas galimybes.

Prieš užtemimą palanku grąžinti pinigines skolas, pasiskolintus daiktus. Susitvarkykite darbo vietą ir savo namus, išnešdami nebereikalingus, senus sugedusius, įdaužtus ar įplyšusius daiktus (pavyzdžiui, senas šlepetes). Pasirūpinkite ir vidine švara: atleiskite nuoskaudas, susitaikykite, palikite praeities skaudesnius išgyvenimus, atsisakykite jums trukdančių prastų įpročių, pvz.: nutarkite pavyzdžiui, mesti rūkyti, persivalgyti, pykti, kritikuoti ir pan. O svarbiausia – nepradėkite jokių negatyvių ciklų.

Saulės užtemimas gali būti ta svarbi takoskyra, atskirianti nuo jūsų praeitį. Tai puiki proga nutarti ir pradėti gyventi klausant savosios širdies, mylint save, kitus ir gyvenimą.