Vyras Avinas

Kovotojas už šeimos vertybes

Avinas domina moteris dar nuo akmens amžiaus laikų, kadangi jis įkūnija tikro vyro tipą - kovotojo, vado, sėkmingo mamutų medžiotojo. Avinas kaip vyras yra pasitikintis savimi, siekiantis tikslo, drąsus, atviraširdis, sąžiningas. Į jį galima atsiremti sunkią minutę. Jis moka priimti sprendimus ir apginti. Jo didžiulė potencija. Tačiau yra ir trūkumų: Avinas daugybę kartų susižavi ir įsimyli. Ir dažniausiai pasiekia savo. Iš čia - vaikai po skyrybų ir alimentai.

Jaunatviškas maksimalizmas trukdo jam eiti į kompromisus. Avinas visada nori padaryti viską pagal save. Jis karštakošis, tačiau greit atlėgsta, nekaupia pykčio ir pasiruošęs dėl šeimos eiti į ugnį ir į vandenį. Protinga moteris visuomet ras būdą jį valdyti, veikdama jį įtikinėjimu ir švelnumu, tai yra, botago ir meduolio principu. Tegu jis dirba ir uždirba, kuria ir vykdo, žavisi ir rizikuoja.

Tai jo nenuginčijama teisė. Tai jis privalo turėti, ir tuomet jis liks su jumis. Avinui nepatinka rutina, ypač šeimos gyvenime. Tuokiasi anksti ir paprastai su tomis, su kuo nereikėtų. Astrologija netiki iš principo, svetimų patarimų neklauso, nori mokytis iš savo klaidų. Gyventi su Avinu įdomu, tačiau neramu.

Vyras Jautis

Įsimylėjęs buhalteris

Jame dera darbštumas ir tinginystė, šeimyniškumas ir inertiškumas, idealizmas ir žemiškumas. Jautis gali imtis daugybės dalykų. Juo galima pasikliauti, nes jis kantrus ir užsispyręs. Paprastai tai geras, minkštas ir ramus žmogus.

Tai namų žmogus, šeimos gyvenime jis užkietėjęs konservatorius, užsispyrėlis. Tai įpročio žmogus, todėl gan prognozuojamas. Jį galima apkaltinti pasyvumu, tačiau tik ne nenuspėjamumu. Vis dėlto žmonos autoritetas gali nuslopinti jo iniciatyvą. Jautis gerai išmano materialius, praktinius klausimus ir nėra abejingas gyvenimo džiaugsmams. Jis labai priklauso nuo erotinio prado ir turi būti sotus bei patenkintas tiek dvasiškai, tiek materialiai, tiek fiziškai.

Jaučio santykiai su pinigais kone intymūs, jis moka tvarkyti šeimos biudžetą ir žino daiktų kainą. Tačiau jį reikia nuolat raginti, priminti apie šeimos galvos pareigas. Jis geras šeimos žmogus, myli vaikus, lojalus giminaičiams. Geriau nereikalauti iš jo greitų sprendimų ir greitos reakcijos. Jam nepatinka permainos. Jaučio namuose turi būti jauku ir tvarkinga, ir tuomet viskas bus gerai.

Vyras Dvynys

Šeimos nepasėda

Dvyniai pirmiau daro, o tik paskui pagalvoja. Į meilę toks vyriškis žiūri praktiškai, su išskaičiavimu. Jausmai niekada neaptemdo jo proto. Dalykiniais ir praktiniais klausimais jo sugebėjimai net labai praverčia. Moka užkalbėti moteriai dantį ir padaryti įspūdį. Jis viską žino į priekį, yra smalsus ir lengvai bendraujantis. Greitai keičia požiūrius, skonius ir moteris. Vaikų turėti neskuba. Šeimos gyvenimas gali jį slėgti savo vienodumu ir rutina.

Namie viską spręs pats ir net komanduos. Jis daro prielaidą, kad moterys emocionalios, ir pripažįsta, kad jos jausmingos. Tačiau niekada nesupras moteriškų išgyvenimų. Ir ne todėl, kad yra kvailas ar šiurkštus. Veikiau atvirkščiai. Tiesiog jis negali jausti to, ką jaučia kiti. Ir jūsų emocijos jam atrodys bereikalingas jėgų švaistymas, nors ir sutiks, kad „taip, moterims taip būna“. Nepastovumas ir paviršutiniškumas, rizikos pomėgis ir permainų troškimas - tai jo kaip vyro trūkumai. Greitas protas, reakcijos greitis ir lengvas, su humoru požiūris į gyvenimą - jo privalumai.

Vėžys

Profesionalus naminukas

Vėžio fantazija turtinga, kaip ir emocijos, tačiau savo jausmus jis slepia net nuo artimųjų. Vėžys gan pavydus, pažeidžiamas ir menantis pikta. Jo požiūris į gyvenimą labai priklauso nuo nuotaikos. Nežinant to, galima jį įžeisti. Vėžys ištikimas šeimai, žmonai, myli vaikus. Šeimos gyvenimas su jos tradicijomis lyg sukurtas jam, tačiau tai netrukdo Vėžiui keliauti po pasaulį ir ieškoti neaišku ko. Nepaisant to, Vėžiai retai būna vieni, jie, kaip estafetė, pereina iš vienos moters kitai.

Vėžys sugeba gyventi šeimos gyvenimą. Jis geras namų šeimininkas, gali imtis atsakomybės užsiimti namų reikalais. Žmoną renkasi kruopščiai ir atsargiai, kadangi moteris su stipriu charakteriu gali slėgti jo psichiką ir nuodyti kraują. Nors toks vyriškis ir pats pasirengęs vaidinti supermeną, nėra abejingas pagyroms. Vėžys nemėgsta ginčų, niekada neneš šiukšlių iš namų. Namie jam reikia jaukumo ir dėmesio. Pašalinių jo šeimoje būna retai. Kada proto balsas nepadeda, Vėžys atkreipia dėmesį į intuiciją. Ji padeda jam susiorientuoti pasaulyje ir apsaugo nuo bereikalingų klaidų.

Liūtas

Ūkio karalius

Liūtas autoritariškas, tačiau pasirengęs globoti. Jis myli save ir žino savo vertę. Tačiau jo savivertė paprastai per aukšta. Liūtas iš savo moterų ir vaikų reikalaus paklusnumo ir dėmesio, komanduos. Nors Liūtas ir savimyla, jis gali tuoktis iš išskaičiavimo. Tuokiasi vieną kartą visam gyvenimui arba, atvirkščiai, keičia žmonas ir meilužes kaip pirštines. Kol Liūtas neišsilakstys, ramybės šeimoje nebus. Liūtas dievina prabangą, jis dosnus, kilnus, tačiau avantiūristiškas.

Sunku į jį neatkreipti dėmesio, ir Liūtas tuo naudojasi. Aukštas savo vertės suvokimas padeda jam rasti tinkamą partnerį. Energijos masė neleidžia Liūtui užsisėdėti namie. Tai veikli, pasitikinti savimi natūra. Jis ims tai, ką manys esant jam priklausantį. Gyvenimiškos nesėkmės gali greitai išvesti jį iš pusiausvyros. Todėl Liūtas, kuris prastai uždirba, neturi svarbios vietos visuomenėje, jau ne Liūtas, o smulkus šeimos despotas - tas, kuriam pavadinimas dar nesugalvotas.

Mergelė

Namų tarnautojas

Toks vyras - praktikas, realistas, skeptikas. Į šeimos gyvenimą jis žiūri blaiviai ir skvarbiai, į viską, kas vyksta, pažvelgia racionaliai. Jo teigiamos savybės - atsargumas ir darbštumas. Neigiamos - pernelyg didelis kritiškumas žmonai ir giminaičiams. Vyras Mergelė emociškai santūrus. Jis kruopščiai renkasi žmoną, jo reikalavimai protingi, tačiau dideli. Su vaikais bendrauja santūriai, vieno palikuonio jam paprastai gana. Pasirengęs padėti žmonai namie ir aprūpinti šeimą.

Gali imtis tvarkyti namų biudžetą. Paprastai kuria šeimos planus. Dalykus, kurių neišmano, noriai perduoda žmonai. Vis dėlto pasitiki, bet tikrina. Mergelė yra neblogas šeimos žmogus, tačiau neretai nutinka taip, kad jis palieka šeimą. Priežastis - moters energetinis pranašumas, kai ji ima komanduoti ne tik namuose, bet ir jam. Tuomet vyras tampa irzlus ir šeimos laimė pasibaigia.

Svarstyklės

Bendradarbiavimo garantas

Šis vyro tipas malonus, mandagus, nereiklus. Tai sukelia simpatiją ir meilę. Jis turi puikiai išvystytą estetikos jausmą, taktą, saikingumą. Tačiau švelnios manieros netrukdo jam parodyti charakterį, kuris gali būti gan šiurkštus. Jis emociškai šaltas, atsiribojęs nuo to, kas vyksta, nors visuomet įvykių centre. Jo socialinis gyvenimas turi būti kupinas spalvų, permainų, pokalbių, susitikimų ir neįpareigojančio flirto.

Šeimos gyvenimas jam natūralus, juk jis iš prigimties partneris, taip pat vertina ir išrinktąją. Todėl tuokiasi lengvai, tačiau taip pat lengvai ir išsiskiria. Svarstyklės teikia reikšmės išrinktosios padėčiai visuomenėje ir išorei. Pats yra aukštos nuomonės apie save. Buityje lojalus, sukalbamas.

Jei nekalbama apie svarbius dalykus, lengvai eina į kompromisus. Tačiau savo sprendimų rimtais klausimais nekeičia. Namų pareigas atlieka nenoriai, sunkiai pakelia fizinį darbą ir psichologinį krūvį. Moteriai tai iškart atskleidžia. Tačiau galima neabejoti jo objektyvumu.

Skorpionas

Vaiduoklių medžiotojas

Jame dera valia ir plastiškumas, tai pasireiškia ir jo kaip vyro vaidmenyje. Kur reikia, jis paspaus, kur reikia, paleis, tačiau vis tiek viską darys taip, kaip jam norisi. Nereikia atvirai konfrontuoti su Skorpionu. O žaisti su juo psichologinių žaidimų - tuo labiau. Jis juo laimės, nors kokios gali būti sutuoktinių pergalės, išskyrus bendras? Skorpionas pavydus ir aistringas.

Vidinis jo gyvenimas turtingas ir įtemptas, tačiau slepiamas ne tik nuo pašalinių, bet ir nuo artimų žmonių. Užtat nuo paties Skorpiono nuslėpti ką nors yra sunku. Jis labai įžvalgus ir mieliau veikia tyliai, bet rezultatyviai.

Skorpionas praktiškas, nutuokia finansiniais klausimais. Šiuos reikalus šeimoje jam reikia patikėti iškart, nenorint sukelti papildomų diskusijų. Norėdamas jis visuomet randa kelią į moters širdį, tačiau gali be ceremonijų į ją lįsti.

Skorpiono gyvenime daug dalykų priklauso nuo to, ar jis pasiekia savo tikslų, o jis pats pernelyg priklausomas nuo savo norų. Jei su tuo viskas tvarkoje, jis geras, širdingas, myli vaikus ir žmoną.

Šaulys

Šeimyninis romantikas

Šaulys dažnai įsimyli, tačiau yra nepastovus. Tai herojaus-meilužio tipažas. Jis idealizuoja šeimos gyvenimą, moteris ir meilę, o vėliau, nesėkmės atveju, gailisi - iki kitos pastangos rasti šeiminę laimę. Jei taip nenutinka, Šaulys gali tapti užkietėjusiu ciniku. Tai pasitikintis savimi, aktyvus žmogus.

Šaulys turi daug teigiamų savybių. Jis atviras, sąžiningas, optimistiškas, nepriklausomas. Gali nešioti moterį ant rankų. Tiesa, gan neilgai. Labiausiai Šaulys vertina asmeninę laisvę ir gyvenimo įvairovę.

Tai linksmas žmogus, su juo tikrai nepanuobodžiausi. Šeimyniniais reikalais jis linkęs neapsikrauti, visus sprendimus perkelia sutuoktinei. Todėl jai reikia daug kantrybės, siekiant išsaugoti šeimą.

Šaulys instinktyviai stengiasi išvengti aštrių kampų ir mėgsta globoti. Jis visuomet turi aibę idėjų ir planų. Tokiam vyrui reikia žinoti, kad jis laisvas elgtis kaip nori. Ši laisvės iliuzija gali ilgam išlaikyti jį prie šeimos židinio.

Ožiaragis

Visuomenės ląstelės administratorius

Šio Zodiako ženklo atstovas buityje yra realistas, šeimyniniame gyvenime - konservatorius. Šeima jam - atsakingas socialinis laiptelis ir jo pasiekimų rodiklis. Jis gali nebūti ten ryškus lyderis, tačiau toli siekiančius planus ir svarbius sprendimus geriau patikėti jam. Ožiaragis darbštus, rimtas, tačiau užsispyręs ir sunkiai keičia savo požiūrį. Jausmų srityje jis santūrus, tačiau kantrus ir patikimas.

Ožiaragis turi gerai išvystytą pareigos jausmą, tačiau jis neduoda jam atsipalaiduoti. Dar jis mėgsta laikytis papročių, taip pat mokyti, pamokslauti ir visus kreipti į teisingą kelią. Melancholija ir nepasitikėjimas savimi trukdo pasireikšti jo ryžtingumui ir garbėtroškai. Todėl žmona turi parodyti vyrui nors moralinę paramą, o ne graužti jį dėl iniciatyvos nebuvimo, nesocialumo ar kitų keistenybių.

Ožiaragiai nesiskundžia vienatve, kadangi jų vidinis pasaulis turtingas ir įvairus. Tuoktis jie neskuba, mieliau prieš tai stengiasi ko nors pasiekti gyvenime. Ožiaragis myli vienąsyk, tačiau su amžiumi jaunėja. Iš čia ir „žilė galvon, velnias uodegon.“

Vandenis

Buitinio žanro novatorius

Pagal charakterį Vandenis yra originalus, novatoriškas, ir tai pasireiškia šeimyniniame gyvenime. Jo namuose ir šeimoje bus kažkas savito, nestandartinio. Tačiau Vandenis gimdo ir netikėtas permainas, tarkime, skyrybas. Jis gali sužavėti bet kurią moterį savo nekasdieniškumu.

Tuoktis neskuba, kadangi vertina asmeninę laisvę ir mieliau renkasi draugiškus nei įpareigojančius santykius. Tokiam žingsniui ryžtasi tik iš meilės arba dėl praktinių sumetimų. Užtat jis leidžia žmonai būti pačiai savimi, nemoko jos gyventi ir neperša savo skonio.

Vandenis aktyvus ir praktiškas, todėl lengvai tampa namų lyderiu ir autoritetu. Šeimoje jis ir viską apsvarstantis, ir aktyvus, demokratiškas ir lojalus. Tai jo stiprybė. Jausmus reiškia santūriai, yra net šaltokas. Tai jo trūkumas, su kuriuo moteriai sunku susitaikyti. Vandenis gan nepastovus, tačiau išsaugo ištikimybę vyriškai draugystei ir šeimos tradicijoms.

Žmoną renkasi, nors moka įsimylėti. Savo interesų niekad neapriboja šeima.

Žuvys

Gyventojas su neaiškiais ketinimais

Vyras-Žuvys emocionalus, minkšto charakterio, bet užsispyręs. Jo nuotaika keičiasi taip pat greitai, kaip ir norai. Jis gan jausmingas, o jo vidinis gyvenimas gan gilus, todėl neretai toks žmogus atrodo amorfiškas, paslaptingas, uždaras. Arba sudaro visiškai priešingą įspūdį.

Užtat jis gali įsijausti į kiekvieno būklę, pajusti, išreikšti moralinę paramą. Tai geras psichologas ir šeimos psichoterapeutas, kuriam neretai pačiam reikia pagalbos.

Vyras-Žuvys randa kelią į moters širdį, linksta prie stipraus charakterio moterų. Tačiau stipri moteris gali užspausti jame esantį kūrybinį pradą. Jis nenuoseklus ir dažnai klajoja svajonėse apie savo šviesią ateitį. Turtinga vaizduotė padeda jam ieškoti variantų ir trukdo įgyvendinti jas praktiškai. Jį reikia padrąsinti. Jam reikia padėti, palaikyti jį.

Jis geras meilužis, geras tėvas, jautrus vyras, tačiau gali būti silpnos valios, todėl linksta į ydas. Draugiškumas ir plastiškumas - jo privalumai. Nenoras prisiimti atsakomybę ir fatalizmas - neigiamos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (269)