Pasaga prie durų kviečia laimę vidun

Pasaga nuo seno laikoma laimės simboliu. Virš durų staktos atvirais galais į viršų prikalta pasaga rūpinasi namų gerove ir saugo nuo nelaimių. Jei pasaga pakabinama atvirais galais į apačią, tai namus aplenks laimė. Rasta pasaga taip pat garantuoja sėkmę.

Legenda apie tai, kodėl pasaga neša laimę, yra labai sena, siekia 10 amžių, kai gyveno arkivyskupas šv. Danstanas. Pasak legendos, pas šv. Danstaną atvykęs velnias paprašė pakaustyti jo žirgą.

Arkivyskupas jaunystėje buvo kalvis, todėl toks darbas jam neturėjo kelti sunkumų, tačiau šv. Danstanas griebė velnią ir prie jo kanopos prikalė pasagą. Velnias negalėjo ištverti skausmo, todėl pradėjo maldauti arkivyskupą nuimti pasagą. Šv. Danstanas sutiko, tačiau mainais į tai privertė velnią prisiekti niekada neperžengti tų namų slenksčio, ant kurių durų bus prikalta pasaga.

Lietuviai pasagą mėgdavo prikalti ant arklidžių durų, kad atbaidytų netoliese gyvenančias laumes. Pasak senolių, laumės įsibraudavo į arklides ir per naktį nuvargindavo žirgus.

Retąjį keturlapį dobilą reikia suvalgyti

Keturlapis dobilas – sėkmės simbolis, kurio pievose ieško ir maži, ir dideli. Rastą keturlapį dobilą galima ne tik pasilikti sau, bet ir dovanoti, dėl to Fortūna tikrai nenusisuks. Italai yra sugalvoję reikšmes kiekvienam lapeliui. Pirmas lapelis atneša turtus, antras atsakingas už gerą reputaciją, trečias pritraukia meilę, o ketvirtas saugo nuo ligų ir suteikia sveikatos.

Tiesa, tokių dobilėlių labai reta. Mokslininkai apskaičiavo, kad dešimčiai tūkstančių trilapių dobilų tenka vos vienas keturlapis. Kalbama, kad rastą keturlapį dobilą reikia ne sudžiovinti, kaip daugelis mėgsta, o tiesiog suvalgyti.

Boružėlių ir skarabėjų prisilietimas atneša laimę

Kiekviena tauta turi savo sėkmės simbolių. Štai lietuviškasis sėkmės simbolis yra boružė, kurios nutūpimas ant žmogaus laikomas sėkmės ženklu. Dievo karvyte vadinama boružėlė pritraukia gerą vardą ir turtus. Be to, boružei nutūpus ant žmogaus, įprasta suskaičiuoti, kiek juodų taškelių yra ant sparnelių. Taškelių skaičius rodo, kiek mėnesių žmogus galės džiaugtis laime.

Senovės egiptiečiai labiausiai vertino skarabėjų, nes jis turėjo ypatingų galių. Šis vabalas iki šiol yra sėkmės simbolis. Senovės egiptiečiai jau 4000 metų pr. Kr. tikėjo, kad skarabėjus yra susijęs su saulės dievu Ra. Skarabėjus simbolizavo atgimimą, gyvybinę jėgą ir naujo gyvenimo pradžią.

Dramblys pritraukia gera lemiančias žvaigždes

Dramblys – taikos, laimės, meilės, išminties simbolis. Rytų šalyse šis tikėjimas itin gajus. Europiečiai taip pat tiki dramblio simbolio galia, todėl namuose dažniausiai laiko ne vieną dramblio statulėlę. Dramblius iškeltais straubliais patariama pastatyti priešais langą. Tokiu būdu statulėlės, matydamos dangų, pritraukia gera lemiančias žvaigždes. Be to, tokia statulėlė saugo nuo nelaimių ir pritraukia turtų.

3 ir 7 – visiems sėkmingi skaičiai

Dažniausiai kiekvienas žmogus turi savo sėkmingą ir nesėkmingą skaičių, tačiau pora skaičių laikomi sėkmingais visiems – tai 3 ir 7. Šie skaičiai nuolat naudojami legendose, pasakose ar mituose ir turi magiškų galių. Skaičius 3 simbolizuoja dievišką apsaugą, lemia kūrybingumą ir protines galias. Skaičius 7 simbolizuoja pilnatvę ir dievišką išmintį.

Skaičius 13 – vienas mistiškiausių skaičių žmonijos istorijoje. Dažniausiai žmonės jo bijo, todėl kai kuriuose viešbučiuose nebūna 13-uoju numeriu pažymėtų kambarių. Manoma, kad šis skaičius traukia nelaimes, jis vadinamas velnio tuzinu. Trylika reiškia ir pradžią, ir pabaigą.

666 laikomas šėtono skaičiumi, tačiau numerologai tokius įsitikinimus atmeta. Šis skaičius nėra nei sėkmės, nei nesėkmės simbolis. Trys šešetai reiškia materialinę gerovę ir pinigų troškimą.

Sudaužytas veidrodis pažeidžia žmogaus sielą

Apie veidrodį sugalvota daugiausia prietarų. Tai daiktas, kuriuo naudojasi kiekvienas. Mažas ar didelis veidrodis turi tiek pat ypatingų galių. Sudaužytas veidrodis neša nelaimes. Sakoma, kad tuomet žmogui nesiseks septynerius metus.

Į mažus gabalėlius subyrėjęs veidrodis gali pažeisti žmogaus sielą. Tam, kad žmogaus siela ir gyvenimas vėl tekėtų sena vaga, turi praeiti būtent septyneri metai. Sakoma, kad žmogui atsinaujinti ir pasikeisti trunka kaip tik tiek laiko.