Dvidešimt septynerius gyvenimo metus britė Sherrie Jenner kartą per mėnesį patirdavo itin stiprų migrenos priepuolį. Šiuo metu 64-erių metų moteris tris dienas per mėnesį turėjo kęsti aštrų, deginantį skausmą po dešiniąja akimi. Skausmas buvo toks stiprus, kad Sh. Jenner tuo metu negalėdavo nieko kito, tik gulėti lovoje aklinoje tamsoje.

Jau tris mėnesius medicinos klinikos registratore dirbanti moteris nebepatiria jokių priepuolių. Ji teigia, kad ją išgydė ne vaistai, bet… stebuklas. Sh. Jenner įsitikinusi, kad skausmas nebepasikartoja dėl terapijos, kurios metu grįždavo į praėjusį gyvenimą.

Kaip vyko alternatyvus gydymas? Moteris buvo užhipnotizuota, kad atgytų pasąmonės prisiminimai apie praėjusius gyvenimus ir inkarnacijas. Daugumai toks gydymas atrodo kaip iš mokslinės fantastikos filmų. Tačiau išbandžiusieji šią terapiją tvirtai tiki, kad yra ne tik įmanoma „susisiekti“ su praėjusiais gyvenimais skirtinguose laikotarpiuose, bet gali ir padėti išspręsti problemas šiame gyvenime.

Pastaruoju metu britų salose pastebimas itin didelis susidomėjimas minėta terapija, hipnoze, kuri esą gali išgydyti įvairius fizinius negalavimus, tarp jų migrenas, odos ligas, dirgliosios žarnos simptomą. Teigiama, kad žmogaus pasąmonėje saugoma informacija apie patirtas traumas iš visų praėjusių gyvenimų, todėl galima atsikratyti jų padarinių.

Grįžimo į praeitą gyvenimą gydymą taikantys terapeutai dažniausiai būna baigę hipnozės terapijos kursus, tačiau jokių specialių mokslų jiems nėra. Nepaisant to, tikinčių tokių gydytojų galiomis kasmet daugėja.

Anksčiau Sherrie Jenner niekada nebuvo bandžiusi alternatyvių gydymo būdų. Pati prisipažįsta, kad į tokį gydymą žiūrėjo ciniškai. Tačiau, kai visi tradiciniai gydymo būdai buvo išbandyti, moteris nusprendė, kad neturi ką prarasti, todėl ryžosi nueiti į terapijos seansą. Sherrie buvo tokioje neviltyje, kad jai nerūpėjo, kai jos vyras pasijuokė iš šio sumanymo.

„Tai buvo pirmas kartas, kai buvau užhipnotizuota, todėl nežinojau, ko tikėtis. Jaučiausi visiškai atsipalaidavusi ir pažįstamoje aplinkoje. Iš pradžių pamačiau dvi mažas, įdegusias pėdas. Paskui pastebėjau, kad mano strėnas dengia raištis. Aš buvau keturiolikmetis berniūkštis, stovintis vešliose džiunglėse.

Instinktyviai žinojau, kad esu Pietų Amerikoje prieš 200 metų. Tolumoje mačiau savo trobelę ir dariausi lanką, nes buvau alkanas ir reikėjo kažką suvalgyti. Kai terapeutas paklausė, ar man skauda, aš atsakiau, kad skauda širdį, nes visi mane atstūmė. Paskui aš nukeliavau laiku dar toliau. Man buvo dveji metai. Sėdėjau kojas pasikišęs po užpakaliu, prie laužo.

Staiga man į akį įkrito žarija ir mano mama pradėjo rėkti. Paskui vėl mačiau save kaip keturiolikmetį paauglį, kuris buvo netekęs dešinės akies (tos pačios, kuri sukeldavo migrenos priepuolius). Nors daugelis žmonių yra skeptiški, tačiau manoma, kad pažadinus atmintį, anksčiau ar vėliau pajuntamas pagerėjimas.

Toliau terapijoje naudojama vizualizacija. Pacientas turi įsivaizduoti tą asmenį, kuriuo buvo praėjusiame gyvenime. Sherrie turėjo įsivaizduoti, kad ji yra tas berniukas iš Pietų Amerikos džiunglių, be randų, su sveika akimi ir apsuptas draugų. Ji teigia, kad tai ir lėmė pagijimą nuo beveik tris dešimtmečius trukusių migrenos priepuolių.