Kaip atsikratyti prietarų?

Su penktadieniu, kuris būna mėnesio tryliktą dieną, susiję nemažai šiurpių istorijų, tačiau pasigilinus nuosekliau dažnai paaiškėja, kad tai galima sieti su išankstinėmis psichologinėmis nuostatomis. Baisus ne pats penktadienis, o baiminga nuotaika, susikuriama prietaringų aplinkinių ir dar paakinama masinių informavimo priemonių.

„Geri“ žmonės, tikintys kvailais prietarais, ir patikliems aplinkiniams perduoda savo baimę, kad „penktadienis, trylikta diena - nelaiminga diena“. Tokia nuostata tampa savotišku magnetu, pritraukiančiu nelaimes. Jeigu žmogus tvirtai įsitikinęs, kad tą dieną būtinai įvyks kažkas blogo, tai dažniausiai be nemalonumų neapsieinama.

Ypač toks įteigimas efektyvus tada, kai jis būna lydimas kokių nors neigiamų įvykių. Taigi, vienintelė apsauga nuo nemalonumų – tvirtas tikėjimas, kad čia nėra jokios mistikos, tik nesėkmingas aplinkybių sutapimas. Tada ir neigiamų pasekmių nebebus.

Tiesa, pasitaiko, kad kartais kokie nors nepaaiškinami dalykai žmonėms atsitinka būtent 13 dieną, penktadienį. Panašios situacijos dažniausiai susijusios su karmine skola arba su tuo, kad asmuo pats „žaidžia“ su antgamtinėmis jėgomis.

Šiuo atveju reikėtų ką nors paprasčiausiai pakeisti savo gyvenime – daugiau padėti kitiems, pasikliauti Dievu, pasisaugoti. Svarbiausia nenuleisti rankų ir tikėti, kad nemalonumų, susijusių su prietarais, galima išvengti. Ne veltui sakoma, jei nebijosi ir nesitikėsi nelaimės, ji ir neatsitiks.

Taigi jei jūs bijote visko, susijusio su skaičiumi 13, pasistenkite išsiaiškinti, iš kur ši baimė atsirado. Jeigu manote, kad ši diena nelaiminga todėl, kad taip manyti priimta, pasistenkite prisiminti, kiek kartų tokią dieną neatsitiko jokių nelaimių.

Greičiausiai jūs su nuostaba pastebėsite, kad laimingų akimirkų buvo daugiau. Statistika nemeluoja, o duomenys rodo, kad baimė, susijusi su mėnesio tryliktąja diena, penktadieniu, stipriai perdėta. Gal taip yra dėl to, kad blogi dalykai labiau įsimena. Neverta programuoti savęs nesėkmėms, jeigu kas ir nepavyko, ieškokite tikslingos išeities.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)