Vanga mirė 1996 m., bet jos pranašystės siekė tolimą ateitį, savaime suprantama, ir 2022-uosius. Panagrinėkime šiems metams jos pranašautus įvykius.

Vanga apako būdama 12 m. per didžiulę audrą. Manoma, kad stiprus vėjo gūsis iškėlė ją į orą ir nunešė. Kai po kelių dienų tėvai ją rado, Vangos akys buvo užmerktos ir neatsimerkė. Manoma, kad būtent tuo metu, kai buvo dingusi per audrą, ji ir matė pirmą viziją apie ateities įvykius.

Žinoma, kad Vanga išpranašavo rugsėjo 11-osios tragediją, „Brexit“ ir teroristinės organizacijos „Islamo valstybė (IS) iškilimą. 1989 m. Vanga sakė: „Amerikos broliai kris, puolami plieninių paukščių, bus pralietas nekaltas kraujas.“

Daugelis mano, kad taip ji išpranašavo teroristų išpuolį į Pasaulio prekybos centro bokštus dvynius Niujorke 2001 m. rugsėjo 11 d., per kurį žuvo beveik trys tūkstančiai žmonių.

Vanga teisingai išpranašavo ir branduolinio povandeninio laivo „Kursk“ tragediją. 1980 m. ji sakė, kad „Kurską“ užlies vanduo ir visas pasaulis dėl jo verks. Ji manė, kad tai įvyks 1999 m. rugpjūtį. Metais vėliau – 2000-ųjų rugpjūtį Rusijos branduolinis povandeninis laivas nuskendo Barenco jūroje, žuvo visi 118 įgulos narių.

Vangos pranašystės ne visada išsipildo

Vanga išpranašavo nemažai istorinių įvykių, tiesa, jos pranašystės ne visada išsipildydavo.

Jis skelbė, kad 2021 m. bus išrasti vaistai nuo vėžio, Aziją nusiaubs didžiulis cunamis – panašiai kaip 2004 m. cunamis pietrytinėje Azijoje, kad bus kėsintasi į Rusijos lyderio Vladimiro Putino gyvybę. Dabar žinome, kad šios Vangos pranašystės 2021-ieisiems metams neišsipildė.

Vanga apsiriko ir teigdama, kad Europa nustos egzistuoti 2017 m., žinome, kad Europa tebėra klestintis žemynas.

Jos pranašystės 2022-iesiems... baugios

Vangos pranašystės 2022-ieisiems, švelniai tariant, baugios. Mistikė sakė, kad šiais metais žmonija patirs naują pandemiją – šį kartą virusas atsiras Sibire ir išplis dėl klimato pokyčių. Nežinia, ar taip įvyks, kita vertus, įvairių šalių mokslininkai jau kalba, kad Rusijos Arkties regione tirpsta amžinasis įšalas, todėl kyla rizika, kad išplis mirtinai pavojingų virusų ir bakterijų.

Tarpvyriausybinės klimato kaitos komisijos teigimu, Rusijoje klimatas šiltėja tris kartus greičiau nei visame likusiame pasaulyje, Rusijos Arkties regione ir Sibiro regione klimatas šyla keturis kartus greičiau.

Pasak Vangos, 2022-aisiais viršų paims virtuali realybė. Iki galo neaišku, ką ji turėjo omenyje, tačiau negalime ignoruoti fakto, kad dabar žmonės kur kas daugiau laiko praleidžia prie ekranų nei anksčiau.

Vanga pranašavo, kad 2022 m. ateiviai pasiųs paslaptingą asteroidą Oumuamua patikrinti, ar iš tiesų Žemėje yra gyvybė. Ji įspėjo, kad jie paims žmonių į nelaisvę.

2022-ųjų pranašystės buvo susijusios ir su klimato pokyčiais. Anot Vangos, 2022-aisiais daug miestų susidurs su vandens trūkumu, tai turės politinių padarinių. Žinoma, geriamojo vandens trūkumas – ne nauja tema. Jau 1,1 mlrd. žmonių visame pasaulyje trūksta geriamojo vandens. JT skaičiavimais, dėl klimato kaitos 2025 m. du trečdaliai pasaulio gyventojų susidurs su vandens trūkumu.

Dar viena su klimato kaita susijusi Vangos pranašystė – kad Indijoje kils badas, oro temperatūrai pasiekus 50 laipsnių Celsijaus. Dėl tokio karščio skėriai užpuls ūkius, pasėlius, todėl ir kils badas. Jei ši pranašystė išsipildys, Indijos laukia didžiuliai sunkumai, nes šalies žemės ūkis stipriai priklauso nuo klimato.

Dalis Vangos pranašysčių šiems metams, regis, jau išsipildė. Ji skelbė, kad 2022 m. žymiai padaugės gamtinių katastrofų, bus daugiau žemės drebėjimų ir cunamių, Australijoje ir įvairiose Azijos dalyse padaugės potvynių. 2022 m. sausio 15 d. pietinėje Ramiojo vandenyno dalyje išsiveržė povandeninis ugnikalnis, todėl Havajus, Japoniją ir didžiausią Tongos salą Tongatapu nusiaubė cunamiai. Pranešama, kad dėl cunamio ir krentančių ugnikalnio pelenų nukentėjo keturi penktadaliai Tongos gyventojų.

NASA duomenimis, ugnikalnio išsiveržimas, sukėlęs cunamius pietrytinėje Ramiojo vandenyno dalyje, buvo kelis šimtus kartų stipresnis nei atominė bomba, numesta ant Hirošimos Antrojo pasaulinio karo metais.

Pranašystės apie tolimą ateitį

Vanga mirė 1996 m., bet jos pranašystės siekė net 5079 m. – tada, jos teigimu, ištiks pasaulio pabaiga. Ji skelbė, kad nuo 2025 iki 2028 m. pasaulyje kils badas, kad Kinija pralenks JAV ir taps galingiausia pasaulio valstybe, kad 2033–2045 m. tirps ledynai ir pakils vandens lygis vandenynuose.

Vanga pranašavo, kad gydytojai klonavimo būdu galės išgydyti bet kokią ligą, kad Marse bus įkurta kolonija, kuri taps branduoline šalimi. Kai kurios pranašystės atrodo labai tolimos, tik laikas gali parodyti, ar jos išsipildys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)