Į tokias astrologų rekomendacijas, be abejo, galima pažvelgti kaip į žaidimą. Bet kokiu atveju smagi nuotaika, būrys draugų, turtingas stalas nesugadins bet kokios šventės, ką jau kalbėti apie metų virsmą.

Kaip prisipažino klaipėdietė astrologė Violeta Liaugminienė, kai kurie patarimai, kaip sutikti Naujuosius metus, jai kelia šypseną. Kad ir tokie, jog šia proga net ir maistą derėtų derinti pagal 2013-ųjų simbolį – Juodąją Vandens Gyvatę.

„Įprastai svarbiausias dalykas, kokia tądien yra planetų, labiausiai – Mėnulio, padėtis bei kokia Mėnulio kalendoriaus diena“, – subtilybėmis dalijosi pašnekovė.

Tad, pasak astrologės, gruodžio 31-ąją iki 20 val. teks išgyventi nelabai malonų metą, kurį lems 19 Mėnulio diena.

„Gali būti daugiau įtampos, skubėjimo, nesusikalbėjimo, ambicijų. Tačiau jau po 20 val. laukia palanki, energetiškai puiki 20-oji Mėnulio diena, o pats Mėnulis bus Liūto ženkle. Tai reiškia, kad šiuos Naujuosius metus reikėtų pasitikti jokiu būdu ne tyliai, ramiai, o surengti didesnę, įspūdingesnę šventę nei įprastai. Turi būti daug šurmulio, linksma kompanija, puikiai papuoštas stalas su nekasdieniais valgiais“, – patarė V.Liaugminienė.

Pasak pašnekovės, šįsyk kaip niekada Naujuosius itin palanku sutikti kavinėje, restorane – tai yra puošnioje, prabangioje aplinkoje. O švenčiant namie į dienos šviesą derėtų ištraukti pačius brangiausius indus bei ypatingą dėmesį skirti stalo serviravimui.

„Liūto ženklas – karališkas, susijęs su prabanga, tad aktualu bus viskas, kas brangu, prašmatnu. Todėl drąsiai galima dabintis ir prabangiais papuošalais“, – kalbėjo pašnekovė.

Tačiau, pasak astrologės, ne mažiau svarbu, jog pasitinkant Naujuosius mus suptų artimi, mieli, pagarbos verti žmonės.

„O visiems aplinkiniams reikėtų linkėti kuo geresnių dalykų, nes Liūtas harmoningas tada, kai atiduoda, kai šildo ir šviečia kitiems kaip saulė. Todėl tą dieną turėtume spinduliuoti daugiau meilės, dėmesio, stengtis kitiems padaryti šventę, kurti gerą nuotaiką ir džiaugsmą“, – kalbėjo V.Liaugminienė.