Meilės dvasia prabangos apsuptyje

Visai nekeista, kad net senieji Rytų horoskopai ima mums patarinėti taip, tarsi tuomet, kai jie buvo kuriami, irgi siautė krizė... Mada yra mada. Tačiau sutarėme į viską žvelgti kaip į žaidimą! O ką? Visai įdomu. Kodėl gi nepažaisti? Juolab kad ir patarimai visai priimtini...

Naujuosius Tigro metus šiemet siūloma sutikti su šeima ir artimiausiais, brangiausiais žmonėmis. Labai svarbu, kad namuose tvyrotų šventės ir meilės dvasia. Taigi reikia atsisakyti kavinių, restoranų, tolimų kelionių ir pan. Tinka? Be abejo.

Tigro metų sutiktuvių ypatumas – neleistina garsi muzika, sklindanti iš muzikos centrų ar kitų prietaisų. Šiemet dainuosime patys! Solo ar choru – nesvarbu.

Kadangi ateinantys 2010-ieji – metalinio Tigro metai, tai visa namų puošyba ir stalo serviravimas juos pasitinkant, turėtų remtis metalinių daiktų gausa. Norėdami įtikti tigrui šiemet namus ir stalą turėtume dekoruoti sidabriniais ir auksiniais atspalviais. Šiemet kaip niekad reikia kurti prabangos atmosferą. Niekas nesako, jog ta prabanga iš tiesų turi būti. Štai eglutę šiemet labai tiko puošti savo rankų darbo žaisliukais ir juos kabinant patikėti jiems slapčiausias savo svajones...

Šventinį naujametį stalą šiemet siūloma statyti kambario viduryje, o stalo viduryje – metalinę vazą su geltonais vaisiais. Vienas iš pagrindinių šių metų stalo serviruotės atributų – žvakės. Sutikdami 2010-uosius stalą puoškite geltonomis, raudonomis, dryžuotomis (dviejų spalvų) arba baltomis žvakėmis. Jei turite tigro figūrėlę, tegul ji keliauja ant šventinio stalo. Galima įsigyti ir servetėlių su tigro atvaizdu – irgi bus įdomu.

Netapkime panašūs į tigro priešus

Kaip ir kiekvienais metais galioja taisyklė: maistas turi būti įvairus, kad toks būtų visus ateinančius metus. Šventinį meniu rinktis reikėtų labai atsakingai: sakoma, kad tigras nepakenčia atsainaus požiūrio į maistą. Šventiniam stalui šiemet tiks įvairiausi mėsos patiekalai. Įvertinant plėšrų tigro charakterį ir tai, jog ateina Metalinio Tigro metai, labai tinka mėsą ruošti grilyje arba ant iešmų.

Užkandžiams puikiai tiks mėsos asorti, mėsos salotos ir pan. Nepamirškite, jog tigras mėgsta ne tik mėsą, bet ir žuvį. Taigi žuvies patiekalų irgi gali būti ant jūsų šventinio stalo. Vegetarams siūloma patiekti gausų daržovių asortimentą, daug ankštinių (pupų, pupelių, lęšių), sojų produktų. Garnyrui tinka bulvės, burokėliai, aguročiai, morkos.

Desertui – skrudinti žemės riešutai arba ananasinis tortas, geltonų vaisių desertai. Gėrimai taip pat turėtų būti gelsvų, raudonų, gintarinių atspalvių, tad labai tiks obuolių, apelsinų, ananasų sultys bei šių spalvų alkoholiniai gėrimai: baltasis ir raudonasis vynas, konjakas, brendis. Tačiau su alkoholiu šiemet reikia būti ypač atsargiems, kad netyčia padauginę svaigiųjų gėrimų netaptume panašūs į didžiausius tigro priešus – beždžiones!

Kad visiems būtų skanu

Norėdami, kad šventiniai patiekalai būtų skanūs ir įdomūs visiems, kai kurių šalių kulinarai drauge su astrologais naujametinius patiekalus siūlo atsižvelgdami į Zodiako ženklus. Kiek čia teisybės, kas pasakys? Bet visai įdomu.

Kaip tvirtina astrologijos žinovai, Avino ir Skorpiono ženklo atstovai mėgsta aštresnius naujametinius patiekalus, todėl šeimininkės kulinarinių šedevrų, patiektų desertui, jie gali visai nepastebėti. Taigi jei tarp jūsų svečių yra šių ženklų atstovų, pasiūlykite jiems ką nors „deginančiai“ pikantiško su gausybe prieskonių. Na, o Jaučiai, atvirkščiai, įvertins viską, kas visai paprasta.

Jiems puikios vaišės bus ir paprasčiausias šokoladas arba bananų ir mandarinų desertas. Šie vaisiai Jautukams ypač patinka. Panašų skonį turi Dvynių ir Mergelės ženklo atstovai. Jiems labai patiktų, jei visos vaišės būtų sudarytos iš lengvų gaivių salotų ir vaisių. Taigi šiems trims ženklams tiks panašūs gardumynai. Visiškai kitokį supratimą apie tai, kas skanu ir verta dėmesio, turi Vėžiai, Liūtai, Šauliai ir Ožiaragiai.

Šiuos svečius jūs nustebinsite tik patiekalais iš mėsos bei kvapniomis bandelėmis ar tortu su kremu! O štai Svarstyklių, Vandenio ir Žuvų atstovams šventiška yra tai, kas išties dvelkia egzotika. Tai taikytina ir užkandžiams, ir karštiesiems patiekalams, ir desertams. Kuo egzotiškiau, tuo didesnė šventė...

Linksmos ir išradingos Naujųjų metų sutiktuvių nakties. Sėkmingų, laimingų ir kūrybingų 2010-ųjų.