Ir nors jo stebėti visą šį laiką Lietuvoje galimybės nebus, jautresni žmonės gali jausti jo poveikį: galima nuotaikų kaita, emocijų bangavimas, gali stiprėti pergyvenimas dėl ateities, nerimo, liūdesio mintys, abejonės, sunkesni praeities prisiminimai, rūpestis, kaip įveiksime vieną ar kitą krizę, kilusius sunkumus, kaip seksis išsaugoti sveikatą ir gerą savijautą. Tai, kas mums aiškiai parodoma – daug lengviau galime įveikti.

Tad ką gi reikėtų nuveikti, laukiant šio dalinio Mėnulio užtemimo?

1. Tvarkydami namus, kruopščiai nuvalykite veidrodinius, stiklo paviršius. Šis dalinis Mėnulio užtemimas pasižymės veidrodiniu efektu. Kituose galime pastebėti savo bruožus, jų tarpe ir trūkumus, ryškiau patirti tam tikrus įvykius, iliustruojančius priežasties-pasekmės dėsnį. Jums padės nusiteikimas stebėti kituose ne trūkumus, o gerąsias savybes, o pastebėjus jas, nepagailėti gerų žodžių jas pripažįstant ir įvertinant.

2. Kad lengviau paleistumėte praeitį, išneškite iš namų jums nebereikalingų daiktų. O kad atsisveikintumėte su jus skaudinusia asmenine patirtimi, išneškite iš namų tai priminti galintį daiktą. Jei dėvėjote drabužį, su kuriuo patyrėte ypač skaudų išgyvenimą – geriau jo atsisakyti.

3. Ant popieriaus lapelio užrašydami įvardinkite tai, kas kelia jums didžiausią nerimą ir baimę – ir tada sudeginkite tą lapelį su mintimi, kad to visiškai jumyse nebelieka.

4. Atleiskite jus įskaudinusiems. Atleidimo iš tiesų reikėtų pirmiausia jums – jis sustiprins ne tik fizinę, bet ir dvasinę jūsų sveikatą, stabdys energijos nutekėjimą į jus įskaudinusią situaciją. Jums palengvės, kai atleisite– tarsi atkabinsite nuo savo kojų jūsų žingsnius stabdančius, trukdančius judėti į priekį, nuoskaudų akmenėlius.

5. Keiskite liūdesio mintis į teikiančias viltį. Prisiminkite optimistišką jums patinkantį posakį: pvz. užrašą ant Saliamono žiedo: „Ir tai praeis“, Šveiko posakį: „Nėra buvę, kad kažkaip nebūtų“, ar kitus linksmus, gerai jus nuteikiančius žodžius.

6. Atlikite bent vieną gerą darbą. Padėkite savo giminaičiui, kaimynui, kolegai ar draugui. Tai sušildys jūsų širdį, padės įveikti susikoncentravimą į savus rūpesčius bei problemas.

7. Padėkokite Visatai, Kūrėjui, Gyvenimui ir artimiesiems už viską, ką turite: stogą virš galvos, maistą ant stalo. O jei esate šiuo metu sveiki ir dar turite mylimą žmogų – išties galite pasijausti likimo apdovanotais. Dėkingumas gausins jūsų laimę, primins, kad galite atsipalaiduoti ir būnant čia ir dabar pasijausti laimingais. O taip pasijautę, pajusite, kad užtemimas nuslenka ne tik nuo Mėnulio, bet ir nuo jūsų širdies.