Vandenis

Vandenio ženklui žvaigždės lemia amžiną jaunystę, todėl jūs esate „kieta“, bohemiška mama su žaviais vaikučiais, kurie basi laksto gamtoje. Jokių apsaugos vartelių ar vaikų pavadėlių – jūs vertinate laisvę. Tačiau būkite atsargi su savo globėju Uranu (staigių judesių planeta) ir auklėdamos vaikus išlaikykite nuoseklumą. Vaikams reikia rutinos, net jei ta rutina kiek hipiška.

Žuvys

Kaip emocingas Vandens stichijos ženklas, jūs savo vaikus dievinate ir aršiai ginate. Šis atviras meilės demonstravimas padeda jums užauginti vaikus, kurie sveikai pasitiki savimi, o tai jiems labai padeda tolesniame gyvenime. Rekomendacija Žuvų ženklo mamoms, kurios dažnai linkusios lieti ašaras: nepamirškite, kad santykyje su vaikais jūs turite guosti, o ne atvirkščiai. Viena iš jūsų pareigų yra parodyti vaikams, kad jūs stipri ir galite jais pasirūpinti, net kai tesinori palysti po antklode ir pasislėpti nuo viso pasaulio.

Avinas

Avino ženklą globoja Marsas, tad jūs be vargo įveikiate visas kliūtis – na, bent jau devynias iš dešimties. Motinystės srityje kovotojos mentalitetas pasireiškia tuo, kad jūs siekiate vaikams suteikti viską, kas geriausia – išsilavinimą, sveikatos priežiūrą, maistą, drabužius, darbą. Tačiau būkite atsargios: dėl savo liepsningos natūros iš ramiai konkurencingos mamos akimirksniu galite virsti tikra furija.

Jautis

Jūsų atsakingumas ir bendras racionalus požiūris į gyvenimą bei organizuotumas užtikrina jūsų vaikams stabilumo jausmą, tad jie gali ramiai augti ir lavinti savo įgimtus gebėjimus. Tik nepersistenkite, neapkraukite jų per didele užklasine veikla. Vis dėlto už supermamos fasado jūs esate tiesiog stabiliai ant žemės stovinti moteris. Tokia ir likite, tik nepamirškite švelnumo.

Dvyniai

Jūsų gyvas protas niekada nepavargsta, nes jus globoja intelektualusis Merkurijus, todėl motinystėje didžiausias prioritetas jums yra vaikų išsilavinimas. Didžiausias iššūkis jums yra nuoseklumas auklėjime. Jei kažką draudžiate vaikams, nedarykite to pati (pavyzdžiui, nesikeikite). Jūsų įžvalgūs vaikai permato jus kiaurai ir gali nesuprasti, ar vadovautis jūsų žodžiu, ar pavyzdžiu.

Vėžys

Jūs žaidėte su lėlėmis iki pat 14-jo gimtadienio, o vardus būsimiems vaikams išrinkote dar net nepasiekusi lytinės brandos. Trumpai tariant, jūs mama iš prigimties. O kai iš tiesų susilaukiate vaikų, akivaizdžiai esate jiems tobula mama. Jūs empatiška, mėgstate juos palepinti apkabinimais ir skanėstais, todėl vaikai visada kreipiasi į jus patarimo. Tik pasistenkite jų neįvynioti į burbulinę plėvelę – jei jie užaugs pernelyg apsaugoti, nepažinę pasaulio sunkumų, vėliau kaltins jus už tai, kad sunkiai prisitaikė prie atšiaurių gyvenimo sąlygų.

Liūtas

Ori ir karališka, jūs ko gero esate pati įdomiausia (ir lengviausiai sudominama) Zodiako mama. Jūs turite daug energijos ir užkrečiate ja savo atžalas. Žaidimų aikštelės, pasimatymai su draugais, būreliai – jūs visada kažką veikiate. Jūsų vaikai sveiki, laimingi ir miega kaip maži pavargę angelėliai. Didžiausias iššūkis mamai Liūtei? Jus globoja Saulė, tad jūs nuolat mėgstate būti dėmesio centre, todėl jūsų vaikai ne visada jaučiasi lygiaverčiai. Nespauskite jų. Kad ir kaip prastai jie pasirodytų futbolo varžybose, visada priminkite jiems, kokie jie nuostabūs ir kaip džiaugiatės, kad juos turite.

Mergelė

Kadangi mokymasis yra jūsų būdas atsipalaiduoti, vaikų auklėjimo klausimais jūs esate vaikštanti enciklopedija. Jūsų vaikų gyvenimas sustyguotas, bet jie vis tiek turi daug laiko žaidimams (jūs žinote, kad vaikams labai svarbu žaisti, nes perskaitėte apie tai kelias knygas). Svarbu suprasti, kada perfekcionizmas perauga į perdėtą globėjiškumą. Atsipalaiduokite, kartais gyvenimui reikia leisti tiesiog tekėti.

Svarstyklės

Motinystėje jūs kaip tikros svarstyklės visada ieškote balanso – jūs esate tobula, vaikų neskubinanti mama, kuri mėgaujasi ilgomis šeimos atostogomis ir tingiais ramiais savaitgaliais, jums reikia rasti laiko ir sau. Jums kiša koją ir tai, kad jūs vengiate konfrontacijos, todėl nesugebate užtikrinti tinkamos disciplinos. Vaikams reikia sakyti „ne“, kad ir kaip gailiai atrodytų ašaros, byrančios iš tų didelių, nekaltų akių.

Skorpionas

Jums laimei tereikia tik namų jaukumo. Bet jūsų pasišventimas šeimai ir nenoras priimti kompromisus (niekada) jus išvargina, tad vis pasitaiko, kad jėgų lieka tik slankioti po namus nutrintomis kelnėmis. Laimei, žvaigždžių nulemta, kad jūs esate atgimimo deivė, todėl greitai pasikraunate išsekusias baterijas. Kad tokių bangavimų būtų mažiau, stenkitės reguliariai skirti laiko tik sau – kokį savaitgalį pasikvieskite močiutę pabūti su vaikais. Žinome, žinome, kad sunku būti toli nuo savo mielų kūdikėlių, bet poilsio jums reikia daugiau nei daugumai žmonių.

Šaulys

Jus globoja Jupiteris, gausos planeta, tad jūs iš tiesų esate labai smagi mama. Pusryčiai pietums? Jokių problemų. Palapinė vidury svetainės? Kodėl gi ne? Be to, jūs linkusi visada visur vestis vaikus, todėl jie pamato daugiau pasaulio, nei jų bendraamžiai. Tik reikėtų pasirūpinti, kad jie vis dėlto turėtų normalų režimą. Nuoseklumas labai svarbu, ypač kol vaikai maži.

Ožiaragis

„Aprūpintoja“ yra užprogramuota jūsų DNR – greičiausiai, jūs esate ta iš sutuoktinių, kuri parneša namo maistą ir atlieka „blogojo policininko“ vaidmenį. Gera žinia ta, kad jūsų pagarba tradicijoms padeda vaikams išmokti gerų manierų (gerbti vyresnius, tinkamas etiketas prie stalo), be to, jūs įskiepijate jiems seną gerą tiesą, kad šeima yra svarbiausia. Tačiau jūs per griežta savo šeimai. Atsipalaiduokite, net jei ne viskas tobulai sutvarkyta, ir ne visada pavyksta paguldyti vaikus laiku (juk nieko tokio, jei viešint pusseserėms ir pusbroliams iš kito miesto, vaikai nueis miegoti vėliau). Atsipalaidavimas nepražudys jūsų šeimos, o jūs ilgiau išliksite jaunatviška.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt