Žinomi nuo seno

Daugiau negu prieš 5 000 metų Babilone buvo pradėta domėtis astrologija. Babiloniečiai tikėjo, kad kosmoso energija veikia visas gyvybės formas, todėl bėgant laikui ėmė gaminti amuletus. Vietos gyventojai buvo įsitikinę, kad amuleto energija perduodama jo nešiotojui.

Nuo žilos senovės amuletai gaminami iš įvairių medžiagų: metalų, brangakmenių, žolelių, kriauklių, medžių ir t. t. Juos žmonės nešiodavo kasdien arba per kalendorines šventes ir religines apeigas. Senovės civilizacijos išnyko, tačiau amuletų galia tikima iki šiol.

Amuletų rūšys

Yra kelios amuletų rūšys: akmenys ir įvairūs daiktai. Pastaruosius gali puošti žinomi simboliai, pavyzdžiui, keturlapis dobilas. Tokie simboliai jau kelis šimtmečius mūsų pasąmonėje turi giliai slypinčias reikšmes. Akmenys natūraliai turi tam tikrą energiją, kurią skleidžia į aplinką.

Pavyzdžiui, namie laikomas radioaktyvios rūdos luitas visada skleis radiaciją. Ir nesvarbu – tikėsime tuo ar ne. Taip yra ir su teigiamą energiją skleidžiančiais akmenimis. Jie veiks ir tuos žmones, kurie nieko apie juos neišmano. Pavyzdžiui, namie laikomas rožinis kvarcas skleis harmoniją ir stiprins šeimą. Todėl labai svarbu, iš kokios medžiagos pagamintas amuletas.

Sėkmė slypi savaitės dienoje

Jeigu amuletą gaminatės patys, būtina atkreipti dėmesį į Mėnulio fazę ir savaitės dieną. Norint ką nors pritraukti, amuletą reikia gaminti per jaunatį arba priešpilnį, o ko nors atsikratyti – per delčią.

Pirmadienis – Mėnulio diena. Šią dieną palanku gaminti amuletus tiems, kurie turi problemų šeimoje.

Antradienis – Marso diena. Šią dieną rekomenduojama gaminti amuletus tiems, kuriems trūksta energijos ir drąsos.

Trečiadienis – Merkurijaus diena. Tai puikus laikas gaminti amuletus, susijusius su komercija, komunikacija, pirkimais ir pardavimais.

Ketvirtadienis – Jupiterio diena. Šią dieną patariama gaminti amuletus tiems, kurie siekia sėkmės, pripažinimo, autoriteto, pagarbos arba aukštesnio statuso. Norint pakilti karjeros laiptais, amuletą reikia gaminti per jaunatį, priešpilnį arba pilnatį.

Penktadienis – Veneros diena. Šią dieną pagamintas amuletas sustiprins tarpusavio santykius arba padės pamiršti skaudžias išdavystes. Pastaruoju atveju magiški ritualai atliekami per delčią.

Šeštadienis – Saturno diena. Šią dieną palanku gaminti amuletus tiems, kurie nori atsikratyti žalingų įpročių.

Sekmadienis – Saulės diena. Šią dieną rekomenduojama gaminti amuletus visiems, norintiems geriau pažinti save.

Kaip paruošti?

Populiariausi yra akmeniniai amuletai. Įsigijus tokį amuletą būtina jį išvalyti nuo svetimos energijos, t. y. nuplauti po tekančiu vandeniu. Po to akmenį reikia pakrauti – visą dieną laikyti saulės apšviestoje vietoje.

Švelnesnių spalvų akmenis, pavyzdžiui, rožinį kvarcą arba fluoritą, geriausia krauti šviečiant mėnuliui. Tuomet reikia nurodyti, ko iš jo tikimasi. Tai būtina padaryti ne tik su akmenimis, bet ir su kitos medžiagos amuletais, pavyzdžiui, pakabučiu arba žiedu.

Amuleto galią reikia nukreipti ne į kitą asmenį ar aplinkybes, o į save. Akmuo veikia jį nešiojantį asmenį, dėl to tikslai turi būti susiję būtent su amuleto savininku. Pavyzdžiui, nedera amuletui įsakinėti „atnešk pinigų“, geriau sakyti „išmokyk mane daugiau uždirbti.“ Amuletas – tarsi mokytojas, kuris nukreipia savininką tinkama linkme.

Kada metas atsisveikinti?

Jeigu amuletas yra akmuo, kartais žmogus prisisotina energijos tiek, kad jo visiškai nereikia. Tada akmuo sudūžta arba pasimeta. Kartais žmogus jaučia, kad nenori nešioti amuleto. Taip atsitinka dėl to, kad jo energija nesutampa su akmens vibracija. Tuomet amuletą galima laikyti dėžutėje.

Lygiai tas pats atsitinka su apyrankėmis ir auskarais – bėgant laikui jie pasimeta. Tačiau nederėtų liūdėti. Tai tarsi ženklas, kad su amuletu laikas atsisveikinti.

Simbolių reikšmės

Angelas saugo nuo negandų. Veiksmingiausias pagamintas iš medžio.

Driežas gydo akių ligas. Veiksmingiausias pagamintas iš žadeito, papuoštas smaragdais arba kitais žalios spalvos brangakmeniais. 

Gausybės ragas neša turtus, saugo nuo konkurencijos, įtarinėjimų arba išdavystės. Geriausia tokį amuletą gauti dovanų iš artimo žmogaus.

Kardas padeda spręsti su teisėsauga susijusias problemas. Jis užtikrina, kad priimtas sprendimas bus teisingas ir sąžiningas. Veiksmingiausias pagamintas iš sidabro, platinos, plieno arba baltojo aukso.

Liūtas saugo nuo pavojų kelyje ir padeda išvengti infekcinių ligų. Veiksmingiausias pagamintas iš aukso arba kvarco.

Mėnulis padeda kovoti su nelygybe, priešiškumu ir agresija. Ypač tinka nėščioms arba negalinčioms pastoti moterims. Taip pat senyvo amžiaus žmonėms ir mažiems vaikams. Paprastai gaminamas iš sidabro.

Mitinės būtybės suteikia namams laimės ir harmonijos. Dažniausiai gaminamos iš porceliano, molio arba gintaro.

Pelėda puikiai tinka dirbantiems reklamos ir rinkodaros srityse. Šis amuletas padeda generuoti naujas idėjas, apginti savo sumanymus ir sėkmingai juos įgyvendinti.

Piramidė padeda susikaupti ir pritraukti teigiamą energiją.

Saulė simbolizuoja vaisingumą, gausą, laimę ir turtus. Saulės amuletas, pakabintas virš lauko durų, neša laimę ir turtus. Dažniausiai gaminamas iš aukso arba geltonos spalvos metalų ir akmenų.

Strėlės smaigalys saugo nuo piktų kalbų ir padeda siekti valdžios. Geriausia tokį amuletą gauti dovanų.

Svarstyklės padeda teisingai vertinti žmones ir užtikrina, kad teisingai būtų elgiamasi su amuleto savininku. Veiksmingiausios pagamintos iš tauriųjų metalų.

Tigras užtikrina ilgą ir sėkmingą gyvenimą. Taip pat padeda prišaukti meilę.

Voras neša finansinę sėkmę. Veiksmingiausias pagamintas iš sidabro.
Žuvis padeda siekti tikslų, taip pat suteikia ramybę ir harmoniją. Veiksmingiausia pagaminta iš sidabro.