Visus mus natūraliai traukia žmonės, atstovaujantys elementams, kurie kūrimo cikle yra iš abiejų mus valdančio elemento pusių. Be to, su tais, kurių elementai atsiduria greta griovimo cikle, santykiai paprastai nesusiklosto.

Štai visi ciklo elementai, o šalia jų – metai, kuriais gimusius žmones jie valdo.

Ugnis: 1946, 1947, 1956, 1957, 1666, 1967, 1976, 1977, 1986, 1987, 1996, 1997.

Medis: 1944, 1945, 1954, 19555, 1964, 1965, 1974, 1975, 1984, 1985, 1994, 1995.

Vanduo: 1942, 1943, 1952, 1953, 1962, 1963, 1972, 1973, 1982, 1983, 1992, 1993.

Metalas: 1940, 1941, 1950, 1951, 1960, 1961, 1970, 1971, 1980, 1981, 1990, 1991.

Žemė: 1948, 1949, 1958, 1959, 1968, 1969, 1978, 1979, 1988, 1989.

Pagal savo ir asmens, su kurio norėtumėte užmegzti santykius, gimimo metus nesunkiai nustatysite, kurioms stichijoms priklausote. Toliau aprašyti santykiai, galimi įvairių elementų derinių atveju.

Meilė

Ugnis ir Ugnis

Ugnies valdomi asmenys nestokoja entuziazmo. Dviejų Ugnies stichijų susidūrimas vertintinas kaip ypač patvarus derinys. Tokioje sąjungoje atsiskleidžia geriausios ir vieno, ir kito asmens savybės, todėl ji greitai neišyra. Santykių ilgalaikiškumą lemia tai, kad Ugnies ženklai niekada vienas nuo kito nepavargsta.

Ugnis ir Žemė

Šio harmoningo derinio atveju abi pusės skatina ir įkvepia viena kitą. Neįtikėtinai laki Ugnies atstovo vaizduotė ir Žemės žmogui būdingas jautrumas lemia visais atžvilgiais sėkmingus santykius.

Ugnis ir Metalas

Ugnies kaitroje Metalas lydosi. Kaip tik tai gali apsunkinti poros santykius. Metalo atstovas visada stengsis primesti partneriui savo valią, o tai gali sukelti nepageidaujamų pasekmių.

Ugnis pamažu ardo Metalą, tačiau ir vienai, ir kitai stichijai būdingas noras kovoti ir įrodyti savo viršenybę. Laimei, tiek Ugniai, tiek Metalui būdingas puikus humoro jausmas, gelbstintis sudėtingiausiose situacijose.

Ugnies ir Metalo porai namuose neprošal turėti kokį nors su žemės elementu susijusį daiktą, padėsiantį bent kiek susilpninti neigiamą asmenybių derinio efektą.

Ugnis ir Vanduo

Šis derinys prilyginamas nesėkmingai sąjungai, kadangi Vanduo gesina Ugnį. Nepaisant to, Vanduo veikia įkvepiančiai, todėl didėja tikimybė, kad, atsidūrusi jo įtakos zonoje, Ugnis sugebės kūrybiškai išnaudoti jai būdingą energiją.

Abiejų stichijų atstovai išsiskiria puikiais bendravimo gebėjimais, tačiau vienas kitam jie vargu ar sugebės atskleisti giliausius savo jausmus. Šiai porai namuose tikrai pravers koks nors medžio elemento simbolis: jis neutralizuos negatyvius šios sąjungos aspektus.

Ugnis ir medis

Tai harmoningas elementų derinys. Medis teikia stabilumo Ugnies žmogui, o pastarojo energija ir entuziazmas gali pastūmėti partnerį dideliems darbams ir pasiekimams, kuriems jis nesiryžtų savarankiškai. Abiejų stichijų atstovai – optimistai. Abiem patinka naujos idėjos ir netikėtos koncepcijos.

Žemė ir Žemė

Šis derinys – vienas iš idealiausių, kadangi abu partneriai savo priederme laiko aukštus siekius, tobulėjimą ir artimojo poreikius. Nors iš šalies tokie santykiai gali pasirodyti nuobodoki, tiesa ta, kad juos kuriančius partnerius paprastai sieja gilūs, stiprūs ir aistringi jausmai.

Problemų gali kilti nebent dėl abiem partneriams būdingo užsispyrimo. Bet pademonstravus gerą valią ir šiltus jausmus išeitis užėjus laikiniems sunkumams visada atsiras.

Žemė ir Metalas

Šios sąjungos ateitis turėtų būti nuostabi, nes abu partneriai veikiausiai demonstruos vienas kitam pagarbą ir palaikymą, be to, be perstojo vienas kitu žavėsis. Metalo atstovas iš prigimties kantrus, o ši savybė būtina bendraujant su Žemės žmogumi, mat pastarajam reikia duoti laiko, kai tenka priimti įvairiausius sprendimus.

Metalas neabejotinai atvers priešais Žemę platesnius horizontus ir užburiančias perspektyvas. Žemė prisidės prie Metalo finansinių ambicijų įgyvendinimo, todėl šiai porai neteks patirti nepriteklių.

Žemė ir Vanduo

Žemės ir Vandens sąjunga išties sudėtinga, nes abu partneriai gali nuolatos emociškai vienas kitą žeisti. Žemė geba užtikrinti stabilumą, kuris būtinas Vandeniui, tačiau jos užsispyrimas gali tapti nesibaigiančių kivirčų priežastimi.

Vis dėlto dalykinių santykių sferoje šią sąjungą veikiausiai lydės sėkmė. Čia ypač pasitarnaus kūrybinga Vandens prigimtis ir Žemei būdingas praktinis požiūris bei logiškas mąstymas.

Norint užbėgti už akių galimiems konfliktams, namuose šiai porai būtina turėti metalą simbolizuojančių daiktų.

Žemė ir Medis

Medis traukia iš Žemės syvus, todėl šis derinys laikytinas nepasiteisinančiu. Žemei būdingas stabilumas, konservatyvumas ir apdairumas, o Medžiui – noras žengti pirmyn, bendrauti ir daryti įtaką.

Jei tik abu partneriai, užuot pykęsi ir ginčijęsi, nutars ateiti vienas kitam į pagalbą, sąjungą pavyks išgelbėti. Sėkmė įmanoma tik tuo atveju, jei abiejų stichijų atstovai sugebės atvirai išsakyti savo jausmus.

Šiai porai namie pravartu turėti kokį nors ugnies elementą atstojantį daiktą.

Metalas ir Metalas

Tai sėkminga sąjunga, nes abu partneriai intuityviai supranta vienas kitą. Jų, kaip ir daugelio kitų, partnerystė neapsieis be nuopuolių, bet bus ir pakilimų. Bet kurioje situacijoje gelbės abiejų pasiryžimas padėti vienas kitam siekiant bendro tikslo.

Žmonių, kuriuos valdo Metalas, santykiams būdinga darna, nors pašaliniams gali atrodyti ir kitaip. Priežastis čia paprasta: visi Metalo atstovai paprastai linkę eiti savarankišku keliu ir viską daryti savo nuožiūra. Vis dėlto tarpusavyje jie sutaria kuo puikiausiai, todėl geba užmegzti patikimus ir ilgalaikius santykius.

Metalas ir Vanduo

Tai ypač sėkminga sąjunga. Poros santykių sėkmę labiausiai lemia tai, kad abu partneriai noriai palaiko vienas kitą. Kadangi abu vadovaujasi intuicija ir jausmais, gali nesunkiai bendrauti pasąmoniniu lygmeniu. Teigiamai šios poros santykius veikia ir tai, kad Metalas nuolatos moko Vandenį nepasiduoti aplinkinių įtakai.

Vanduo padeda Metalui kuo tiksliau išreikšti savo jausmus ir pasiduoti gyvenimo tėkmei, o ne įnirtingai laikytis įsikibus praeities.

Metalas ir Medis

Šiai porai gali tekti patirti sunkumų, kadangi ir vienas, ir kitas siekia būti viršesnis, taigi, pastoviai aiškins geriausiai žinantis, kaip pasielgti vienoje ar kitoje situacijoje.

Medis paprastai veržiasi būti tarp žmonių, o Metalas kuo puikiausiai jaučiasi vienas. Polinkis į vienatvę be galo erzins iš prigimties draugišką ir bendrauti mėgstantį Medį. Abiem partneriams būdingas atsakomybės jausmas.

Kadangi su Medžiu nėra sunku sutarti, jis, veikiausiai, pripras prie to, kad Metalui kartkartėmis reikia pabūti vienam.

Gali būti, kad nuolatinis Medžio siekis tobulėti dažnai privers Metalą pulti į neviltį, bet jei pastarasis bus pasirengęs nusileisti ir pritarti Medžio pasiūlytoms idėjoms, poros santykiai klostysis sėkmingai, nors kompromisų ir toliau išvengti nepavyks.

Vanduo ir Vanduo

Vieno vandens atstovo santykiai su kitu dažnai gali pasirodyti tiesiog idealūs. Abu yra labai panašios prigimties, todėl instinktyviai nuspėja partnerio norus ir poreikius. Šią sąjungą stiprina abiejų demonstruojamas ryžtas. Jų santykiams beveik negali pakenkti jokie išoriniai veiksniai. Tai partneriai, kurie, būdami drauge, vienas kitą stiprina ir įkvepia pasitikėjimą savo jėgomis.

Vanduo ir medis

Tai gana sėkminga sąjunga, kadangi Vanduo maitina Medį, taigi, padeda jam augti ir žydėti. Medis, savo ruožtu, suteikia Vandeniui stabilumą ir įkvepia norą siekti tikslo, o šis mainais atseikėja užuojautos ir moko saviraiškos.

Vanduo dažnai pasiduoda nuotaikų kaitai, o Medis suteikia jam jėgų. Abu partneriai yra sąžiningi, abiem būdingas takto jausmas ir supratingumas. Tarp jų užsimezga intuityvus ryšys, kuris su laiku tik tvirtėja.

Medis ir Medis

Dviejų medžių sąjunga – ypač harmoninga ir dinamiška. Medžio žmonės paprasti iš prigimties yra veiklūs, todėl mėgsta užsiimti kuo įvairiausiais darbais. Dviem medžiams suėjus į porą, šis bruožas ima reikštis dviguba galia, todėl be asmeninės karjeros ir galybės pomėgių partneriai turės ne vieną jų sąjungą stiprinantį interesą.

Nors iš pažiūros Medžių sąjunga gali atrodyti varginanti, abu partneriai joje žydėte žydės. Šiai stichijai atstovaujantys žmonės – patikimi, kantrūs ir pasirengę suteikti pagalbos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)